Politie Midden- en West Brabant

Persbericht district Tilburg (12/7)

TILBURG, 12 juli 2007

Politie houdt passantenonderzoek Capucijnenstraat

TILBURG: Vanmorgen heeft de politie in en rondom de Capucijnenstraat 170 passanten ondervraagd naar aanleiding van het onderzoek naar het overlijden van een 41-jarige bewoner in die straat precies een week geleden. In het appartement van het slachtoffer brak brand uit. Er werd vastgesteld dat de bewoner ten gevolge van een misdrijf om het leven is gekomen.

Het passantenonderzoek werd verricht door acht geüniformeerde agenten, die werden ondersteund door drie rechercheurs van het onderzoeksteam. Er werd een vragenlijst afgenomen. De agenten spraken met 170 passanten. Zij werden onder meer gevraagd of zij vorige week donderdag op hetzelfde tijdstip ook door de straat waren gekomen. Natuurlijk vroegen de agenten ook aan hen of er eventueel zaken / personen waren opgevallen.

De politie kan nog geen mededelingen doen over de resultaten van dit onderzoek. Inmiddels is ook het buurtonderzoek afgerond. De politie kwam met meer dan 100 bewoners in contact.

Zoals eerder gemeld woedde donderdagmorgen tegen 08.00 uur een binnenbrand in een flatwoning aan de Capucijnenstraat. Tijdens bluswerkzaamheden troffen brandweerlieden in de woning het stoffelijk overschot van naar later bleek de bewoner aan. De man bleek door een misdrijf om het leven te zijn gekomen. De bewoners van de omliggende appartementen werden geëvacueerd. Vanwege het sporenonderzoek konden zij pas de volgende dag terugkeren naar de woning. De politie formeerde een rechercheteam bestaande uit 20 agenten die nog druk bezig zijn met het onderzoek. Er zijn in deze zaak nog geen aanhoudingen verricht.

Poolse sokkendief aangehouden

TILBURG: Gistermiddag is in een warenhuis op de Heuvelstraat een 25-jarige Poolse man betrapt op winkeldiefstal. Een
beveiligingsbeambte zag dat de dief zich verdacht gedroeg. De Pool zag kennelijk dat hij in de gaten werd gehouden. Hij haalde daarop in het restaurant twee paar sokken uit zijn tas en verstopte deze onder de tafel. De sokken bleken in het warenhuis gestolen te zijn. Hij is aangehouden en overgedragen aan de politie. Hij heeft een winkelverbod gekregen en een geldboete van 125 euro die door hem direct is betaald.

Dronken motorrijder valt tijdens achtervolging

TILBURG: De politie heeft vannacht op het Besterdplein een 44-jarige motorrijder uit Tilburger aangehouden ter zake rijden onder invloed. De bestuurder blies maar liefst 905 ugl, ruim vier keer het toegestane maximum van 220 ugl. Hij probeerde aan de controle te ontkomen. Hij kreeg op de Enschotsestraat al een stopteken maar negeerde dat. Er ontstond een achtervolging. Hij reed met hoge snelheid bij het NS-Plein rechts af in de richting van de Besterdring. Daar bereikte hij een snelheid van circa 100 km / uur. De bestuurder, die geen achterlicht voerde, verloor uiteindelijk de macht over het stuur en kwam ten val waardoor zijn motorfiets beschadigd raakte. Hij rook sterk naar alcohol en sprak bovendien met dubbele tong. Aan het bureau bleek dat de verdachte niet beschikte over een rijbewijs A. Hij had dat wel gehad maar dit was in 1995 ongeldig verklaard. Bovendien heeft hij een rij-ontzegging tot juli 2009. De verdachte maakte gebruik van zijn rechten en wenste geen verklaring af te leggen.

Politie houdt verkeerscontrole

TILBURG / OISTERWIJK: : De politie van team Tilburg-Oisterwijk heeft gisteren een verkeerscontrole gehouden waarbij bijzondere aandacht werd besteed aan brom- en snorfietsen. De controleurs gebruikten daarbij een rollentestbank. Dit gebeurde onder meer op de Brucknerlaan, het Verdiplein en de Beethovenlaan in Tilburg Noord en de Burgemeester Verwielstraat en de Moergestelseweg in Oisterwijk. Er werden 20 bekeuringen uitgeschreven. Het doel van de controle was om de verkeersveiligheid in het werkgebied te vergroten.


- 3 keer voor het niet dragen van een autogordel
- 2 keer het niet bij hebben van een autorijbewijs
- 2 keer niet in bezit zijn van een bromfietsrijbewijs
- 3 keer gemeten op constructiesnelheid

- 4 keer voor kentekenbewijs

- 3 keer bellen tijdens besturen van een motorvoertuig
- 1 keer door rood licht rijden

- 2 keer voor het niet dragen of goed bevestigen van een helm.

Man aangehouden vanwege bezit vlindermes

TILBURG: Gistermiddag is op de Heyhoefpromenade een 19-jarige Tilburger aangehouden omdat hij in het bezit was van een vlindermes. Een dergelijk mes is ingevolge de Wet Wapens en munitie verboden. De verdachte verklaarde dat het mes van een vriend was en dat zij er samen naar hadden gekeken. In een onbewust moment had hij het in zijn jaszak gestopt. De knaap krijgt een proces-verbaal.

Auteur: Willem van Hooijdonk