Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

Aangehouden voor winkeldiefstal

Apeldoorn, 12-07-2007 o De politie heeft woensdagmiddag 11 juli een 22-jarige Apeldoorner aangehouden voor winkeldiefstal. De politie maakt proces verbaal op. Naast deze aanhouding werden nog twee Apeldoorners door winkelpersoneel aangehouden voor winkeldiefstal.

Surveillerende agenten zagen de man rond 13.25 uur een schoenenwinkel aan de Hoofdstraat binnengaan. Even later kwam hij weer buiten en zagen de agenten dat de man een plastic tas onder zijn trui vandaan haalde en deze in zijn rugzak stopte. Hierop werd de Apeldoorner aangesproken. De man bekende dat hij een paar schoenen had weggenomen uit de winkel. Hij werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De politie maakt proces verbaal op.

Een 73-jarige inwoonster uit Apeldoorn werd woensdagmiddag betrapt in een supermarkt aan het Korianderplein. De vrouw had enkele artikelen bij de kassa afgerekend, maar de spullen die ze tijdens het boodschappen doen in haar tas had gestopt, werden niet betaald. Dit werd gezien door winkelpersoneel en de politie werd gewaarschuwd. De vrouw verklaarde dat ze de artikelen weg wilde nemen zonder te betalen. Zij kreeg een boete.

In een winkel aan de Hoofdstraat werd woensdagmiddag een 14-jarig meisje uit Apeldoorn betrapt door winkelpersoneel. Zij wilde een lingeriesetje wegnemen zonder te betalen. De gewaarschuwde politie heeft het meisje meegenomen naar het politiebureau. In eerste instantie gaf ze een valse naam op en kon geen ID-bewijs overhandigen. Na enig aandringen gaf zij haar juiste naam en konden de ouders worden ingelicht. Zij kreeg een boete voor het opgeven van de valse naam en niet kunnen tonen van een ID-bewijs. Verder is zij aangemeld bij een jeugdpreventieproject waar een passende maatregel getroffen zal worden.