Provincie Noord-Brabant

|Openbare besluitenlijst                           |
|Vergadering Gedeputeerde Staten d.d. 11 juli 2007 |


1. Statenvragen SP
Het College van Gedeputeerde Staten heeft op dit moment niet de behoefte zelf congressen of symposia te organiseren over klimaatveranderingen, maar wil bij voorkeur aansluiten bij nationale en Europese initiatieven. Dat antwoorden GS o.a. op de vragen die gesteld zijn door de SP statenfractie inzake de de organisatie van een klimaatconferentie zoals geadviseerd door PPC en PCE.

2. Virdse Graaf
Nabij het project Brug Virdse Graaf voert RWS onderhoudswerkzaamheden uit aan de brug bij Gennep. Deze brug moet dan enkele maanden worden afgesloten. Door de werkzaamheden aan beide projecten in tijd te combineren wordt de overlast voor de omgeving beperkt. Dit heeft tot gevolg dat wordt afgezien van een openbare aanbestedingsprocedure en dat het project Brug Virdse Graaf enkelvoudig zal worden aanbesteed.

3. Prins Bernard Cultuurfonds
Het Prins Bernard Cultuurfonds zal in naam van de provincie Noord-Brabant een fonds opzetten en beheren ter versterking van het vrijwilligerswerk in de cultuursector. Voor dit fonds 'Cultuur Amateurfonds Brabant' stellen Gedeputeerde Staten voor 2007 maximaal E 50.000,- beschikbaar. Het Prins Bernard Cultuurfonds zal dit bedrag verdubbelen. Uit dit fonds kunnen per ingediend project bijdragen van maximaal E5.000,- voor samenwerkingsprojecten worden verstrekt.

4. Statenvragen SP
Iedere energieaanbieder heeft een eigen verantwoordelijkheid voor de bedrijfsvoering en goede marketing. Het is niet aan de provincie om een waardeoordeel uit te spreken over de gehanteerde marketingactiviteiten van energieaanbieders. Dat antwoorden GS o.a. op de vragen die gesteld zijn door de SP statenfractie inzake de klantenwerving door energieleverancier NUON.

5. Statenvragen SP
Het afsluiten van drinkwater behoort naar de mening van Gedeputeerde Staten alleen als uiterste middel te worden ingezet. Drinkwater is immers een eerste levensbehoefte. Dat antwoorden GS o.a. op de vragen die hierover gesteld zijn door de SP statenfractie inzake de afsluiting van percelen door Brabant Water.


6. MEROS
Gedeputeerde staten hebben op verzoek van de SRE besloten om locaties buiten de grenzen van de stedelijke regio voorlopig niet mee te nemen in het onderzoek tbv de milieu effect rapportage MEROS (verstedelijkingsopgave regio Helmond).

7. Jeugdzorg/AMK
GS hebben kennis genomen van de ontwikkelingen, de acties en de afspraken die gemaakt zijn met de directeuren van Bureau Jeugdzorg en de voorzitter van de Raad van Toezicht, rondom de crisis met betrekking tot AMK Helmond en 's-Hertogenbosch.

8. Eocologische verbindingszone
Gedeputeerde Staten hebben een samenwerkingsovereenkomst getekend met de gemeenten Bernheze, Uden en Oss voor het project 'Robuuste verbinding Maashorst - Herperduin'.

9. Ruimtelijke plannen
Gedeputeerde Staten verlenen op grond van artikel 19 WRO een verklaring van geen bezwaar aan de gemeente Aalburg voor de aanleg rotondes te Meeuwen; aan gemeente Gemert-Bakel voor het oprichten van een ruimte voor ruimte woning t.b.v. familie De Weijer en voor het oprichten van een bedrijfspand, Wolfsbosscheweg ong.; aan de gemeente Halderberge voor 70 recreatiewoningen waarvan 15 voor zorgvakanties voor gehandicapten, Haspelstraat ong.; aan de gemeente Hilvarenbeek voor herbouw bedrijfswoning, Roovertsedijk 3 t.b.v. de heer Doormaal; aan de gemeente Landerd voor de bouw van een groepsaccommodatie bij veehouderij, Franse Baan 4 t.b.v. W.J.M.J. Mathijssen; aan de gemeente Mill en St. Hubert voor het oprichten van een praktijkruimte voor fysiotherapie, Korenbloemstraat t.n.v. P. H. Poos; aan de gemeente Someren voor bedrijfsvoering Boerenkamplaan ong. Someren-Eind en voor Waterdael III fase I Someren-Dorp, Muldersweg ong.; aan de gemeente Uden voor grondgebonden woningen, Maatsestraat t.b.v. Combinatie Uden Zuid V.O.F..


---- --