Ingezonden persbericht

Ambassadeurs geven Groenkeur een gezicht

Lodewijk Hoekstra en Jurgen Smit zetten zich samen met enkele bekende tuin en landschap architecten in voor het vergroten van het vakmanschap in de sector. Samen met Lodewijk Baljon en Bart Hoes zijn zij ambassadeur van Groenkeur geworden, het keurmerk voor hoveniers en groenvoorzieners.

Door hun naam te verbinden aan Groenkeur onderstrepen zij het belang om het imago van de groene sector hoog te houden. Ieder hebben ze hun eigen motivatie om zich publiekelijk in te zetten voor het keurmerk. Stichting Groenkeur is bijzonder blij met de steun. Allen hebben op hun eigen manier hun sporen verdiend.

Voor het grote publiek zijn ze het gezicht van de hovenier. Doordat ze veel belangstelling voor het vak creëren bewijzen ze de sector een verdienste van formaat. Lodewijk Hoekstra en Jurgen Smit inspireren samen miljoenen kijkers om tijd en energie te steken in hun tuin. Lodewijk Baljon is bekend onder vakgenoten. Hij geeft al jaren gestalte aan het begrip landschapsarchitectuur. Als u Bart Hoes intypt op Google leest u waarom ook hij gevraagd is als ambassadeur van Groenkeur. "Groene Architectuur. Eigentijdse tuinontwerpen met een extra dimensie. Levende tuinen." De foto's op zijn website vertellen de rest van het verhaal over zijn vooruitstrevendheid.

Samen met de ambassadeurs wil Stichting Groenkeur werknemers en scholieren aanmoedigen om het werk in het groen als een volwaardig vak te zien, waar men trots op kan zijn. Ondernemers worden gestimuleerd om te blijven investeren in het vergroten van het vakmanschap.

De vier ambassadeurs staan niet alleen. Onder de gecertificeerde bedrijven bestaan al elf ambassadeurs, die beschikbaar zijn als vraagbak voor vakgenoten. Vooral de startende hoveniers hebben hier veel baat bij. Deze ambassadeurs vertellen ze wat het voor hun bedrijf heeft betekend om volgens de richtlijnen van het keurmerk te werken.

Door: Camiel Versluis, Stichting Groenkeur, T. 030-6595668, M. 0-10460330

De volgende citaten zijn gepubliceerd op de onze website en op www.jouwhovenier.nl, een nieuwe website van Groenkeur speciaal voor de tuin.

Lodewijk Hoekstra
Presentator Eigen Huis & Tuin

Wekelijks voor 1,3 miljoen kijkers tuinieren dat is en blijft iets waarmee ik mezelf erg gelukkig mag prijzen. In ons drukke leventje is de tuin een welkome afwisseling waar je op allerlei manieren van kan genieten. Lekker met je handen in de grond wroeten en het realiseren van jouw eigen groene plekje. Ik ben blij dat ik mensen mag inspireren om hun liefde voor groen te laten groeien.

Als tuinman van Eigen Huis en Tuin heb ik mezelf als doel gesteld het image van het tuinieren te verbeteren. Van ´schoffelleunen´ naar hardwerkend, creatief, dynamisch en betrouwbaar. Dat is dan ook de reden waarom ik Groenkeur en haar leden een warm hart toedraag.

Jurgen Smit
Presentator RTL Tuinmagazine

Tuinieren is mijn vak, hobby en liefde tegelijk, en nee daar schaam ik mij niet voor!!. Ooit ben ik begonnen in het grote groen, daarna was ik 10 jaar zelfstandig ondernemer. Nu ben ik alweer 10 jaar presenator van diverse TV programma's op tuingebied. Daarnaast ben ik auteur van drie tuinboeken, schrijver van een maandelijkse tuincolumn en gastheer op jurgenschoice.nl. Het groene hart van internet. Het geeft mij een goed gevoel om ons vak bij de mensen thuis te brengen.

Al sinds ik hovenier ben sta ik voor dit geweldige ambachtelijke vak. Vakmanschap blijft mooi om te zien, zeker ook in de tuin. Door een Groenkeur hovenier in de arm te nemen ben je verzekerd van dit vakmanschap met als resultaat; tevreden klanten en reclame voor het vak.

Lodewijk Baljon
Tuin- en Landschapsarchitect

Landschapsarchitectuur is een uit ambacht, theorie en kunstzin opgebouwd vak. Wij onderzoeken het landschap in al zijn lagen, zoeken naar potenties om de karakteristiek van het landschap te versterken en potenties om de landschapsgeschiedenis leesbaar te maken. In onze vakopvatting is een architect niet de artistieke vormgever, maar de vernuftige ontwerper en de slimme integrator in ingewikkeld samengestelde processen.

Als lid van het Centraal College van Deskundigen heb ik de ontwikkeling van Groenkeur van nabij meegemaakt. Het is opmerkelijk hoe zorgvuldig men het vak wil uitoefenen. Gedreven goede dingen te maken die voldoen aan het gewenste gebruik en het beoogde beeld. Als ontwerper kan ik via Groenkeur de hoveniers vinden die met liefde voor het vak onze ontwerpen ten uitvoer brengen.

Bart Hoes
Ontwerper van Tuin- en Landschap

Mijn recent uitgekomen boek "TUINEN, ontwerpen met gevoel en visie", geeft aardig weer hoe ik als ontwerper van tuinen en landschappen bezig ben met dit mooie beroep (en hobby). Het is een vak waarin je nooit met pensioen zal gaan en door ervaring de kwaliteit van je werk alleen maar toeneemt.

Het ambassadeur mogen zijn voor Stichting Groenkeur betekend voor mij een extra mogelijkheid de liefde voor het groene vak, in de breedste zin van het woord, verder uit te dragen. Groenkeur staat namelijk ook voor een nog betere samenwerking tussen plannenmakers, uitvoerende partijen en opdrachtgevers. Wat dat betreft is het woord 'duurzaamheid' hier wel op zijn plaats.

Eindelijk eenvoudig betrouwbare hoveniers vinden en vergelijken
4 nieuwe websites voor aanleg en onderhoud van groen.

Er zijn 6000 hoveniers en groenvoorzieners in Nederland. Heel veel zijn betrouwbaar. Er is echter één probleem. Hoe vind je ze? En hoe kun je ze op een eenvoudige manier vergelijken? Stichting Groenkeur heeft dit probleem opgelost.

Iedereen die een hovenier nodig heeft kent dit probleem. 85% van de adressen gaan daarom van mond tot mond. Maar 15% heeft geen familie of kennissen die een betrouwbare hovenier kunnen aanbevelen. Dan wordt het gokken. Maar met alleen een betrouwbaar adres ben je er nog niet. De stijl van de hovenier moet bij je passen. Dat kan tot een eindeloze zoektocht leiden langs tientallen websites.

Particulieren en bedrijven kunnen vanaf vandaag eenvoudig betrouwbare adressen vinden en vergelijken voor de aanleg van de tuin of openbaar groen. Op jouwhovenier.nl en jouwgroenvoorziener.nl staan uitsluitend presentaties van hoveniers en groenvoorzieners die in het bezit zijn van het keurmerk Groenkeur. Bezoekers kunnen direct aanbieders vergelijken aan de hand van foto's en beschrijvingen. De specialisten staan op jouwboomverzorger.nl en jouwdakbegroener.nl. De vier websites zijn aan elkaar verbonden.

Alle hoveniers leveren een professioneel tuinontwerp en zijn bewezen vakbekwaam. Op de jouwhovenier.nl is een uitgebreid fotoalbum met voorbeelden van tuinen die door de aangesloten hoveniers zijn aangelegd. In een oogopslag ziet de bezoeker voorbeelden die passen bij zijn persoonlijke smaak. Op de website staan ook evenementen voor tuinliefhebbers en men kan ontdekken welk tuintype men is. Met een bezoek van 10 minuten weet je precies wat je wilt. Een gesprek aanvragen kan ook, jouw hovenier komt dan gratis bij je langs om je plannen te bespreken.

Het probleem van gemeenten, bedrijven en instellingen is vergelijkbaar met die van particulieren. Op jouwgroenvoorziener.nl vinden zij betrouwbare groenvoorzieners voor openbaar groen, een bedrijfstuin, begraafplaats of sportveld. Voornamelijk facilitair managers zijn niet altijd even goed thuis in de groene sector. Zij en alle andere professionals kunnen nu ook eenvoudig een betrouwbare vakman voor groen vinden en vergelijken.

Op jouwboomverzorger.nl staan specialistische boomverzorgende bedrijven. Op jouwdakbegroener.nl staan specialisten voor aanleg en onderhoud van daktuinen en andere groene daken. Alle bedrijven zijn gecertificeerd en werken volgens algemene voorwaarden van Groenkeur. Stichting Groenkeur ziet toe op de tevredenheid van de klant.

Door: Camiel Versluis, Stichting Groenkeur, T. 030-6595668, M. 0-10460330

Links:
www.jouwhovenier.nl>www.jouwhovenier.nl
www.jouwgroenvoorziener.nl
www.jouwboomverzorger.nl
www.jouwdakbegroener.nl



Ingezonden persbericht