'Goed Voorsorteren' in Krimpen aan den IJssel

12/07/2007 16:30


Holding AVR-Bedrijven NV


Rotterdam, juli 2007

In Krimpen aan den IJssel moet een nieuwe manier van afvalinzameling leiden tot vermindering van de arbeidsbelasting van de afvalinzamelaars. De inwoners van Krimpen spelen daarbij een belangrijke rol, door hun containers op de juiste manier aan de straat te zetten. Dat zegt wethouder Aeyelts Averink-Winsemius, die op 16 juli 2007 de eerste afvalcontainer volgens de nieuwe manier aanbiedt.

In Krimpen aan den IJssel wordt met ingang van 16 juli 2007 huisvuil met zogenaamde zijladers ingezameld. Dit zijn vuilniswagens met een grijparm aan de trottoirzijde, die vanuit de cabine door de chauffeur wordt bediend. De grijparm pakt de afvalcontainers op, leegt deze in de wagen en zet de containers vervolgens weer terug. Door deze nieuwe manier van inzamelen wordt het werk van de chauffeur/belader minder zwaar.

Voor een succesvolle invoering van de nieuwe manier van inzamelen is de hulp van de inwoners hard nodig. De gemeente Krimpen aan den IJssel heeft in samenwerking met AVR een informatiepakket ontwikkeld waarin de nieuwe 'spelregels' voor het aanbieden van afvalcontainers op een rijtje staan. Het informatiepakket heeft als thema 'Goed Voorsorteren'. Met behulp van foto's wordt duidelijk gemaakt hoe inwoners kunnen helpen om van de invoering van de zijlader een succes te maken. Een van de belangrijkste aspecten is de wijze waarop containers aan de rand van de weg worden gezet.

De zijlader wordt inmiddels in een aantal Nederlandse gemeenten met succes ingezet.

AVR is onlangs samengegaan met afvaldienstverlener Van Gansewinkel. Het nieuwe integrale afval- en milieuconcern biedt werk aan 6.000 medewerkers en is actief in 9 Europese landen. In Krimpen aan den IJssel wordt de huis-aan-huisinzameling van het afval van de inwoners verzorgd.

http://www.avr.nl

http://www.avr.nl