Koninklijke Nederlandse Schaakbond

Bilderbergtoernooi 2007

Van 30 juni 2007 tot en met 6 juli 2007 werd in Oosterbeek voor de 35e keer gespeeld om het Veteranen- en Seniorenkampioenschap van Nederland. Twintig Veteranen en tien Senioren streden in één gemeenschappelijke groep om de beide kampioenschappen.

De kampioen van vorig jaar, John Markus, was gedurende het hele toernooi bovenaan te vinden. Soms had hij gezelschap van een aantal medekoplopers maar aan het begin van de laatste ronde stond hij alleen boven aan met 5 uit 6. Ruud van Caspel, Gerrit Visser en Nico Speijer volgen op een half puntje. In de laatste ronde won Speijer in een vlotte aanvalspartij van Markus en Van Caspel maakte Gerrit Visser een stuk afhandig. Van Caspel en Speijer stonden samen bovenaan, maar de titel van Seniorenkampioen ging op grond van een hoger aantal weerstandspunten naar Van Caspel . Speijer was evenals in 2006 de beste Veteraan en werd wederom Veteranenkampioen van Nederland.

Van 2 juli tot en met 6 juli streden 130 deelnemers om de prijzen in de overige groepen. Ook hier werd op vele niveau's strijd geleverd en was er alle tijd om oude kontakten weer aan te halen.

Voor het toernooi was het aantal deelnemers van 160 een record. Dit deed geen afbreuk aan de gezelligheid en de goede onderlinge sfeer. De luisterrijke locatie van het Hotel de Bilderberg en de goede verzorging van de deelnemers hebben hier zeker toe bijgedragen. Wij kijken terug op een geslaagd en gezellig toernooi en hopen de deelnemers volgend jaar voor de 36e keer te mogen begroeten.

Zie verder de toernooisite

---