Persberichten Eemland zuid, 10.40 uur

Utrecht, 13-07-2007

Alcoholcontrole

AMERSFOORT / LEUSDEN Op de Molenstraat in Amersfoort en de Appelweg in Leusden heeft de politie van donderdagavond tot vrijdagmorgen een alcoholcontrole gehouden. Alle 33 bestuurders bleven binnen de wettelijke grenzen van alcoholgebruik.

Wapens in buddyseat

AMERSFOORT Bij een scootercontrole op de Van Asch Van Wijckstraat is een 17-jarige jongen uit Amersfoort aangehouden. De jongen had een boksbeugel en een ploertendoder in zijn buddyseat zitten. Agenten zetten donderdagavond 12 juli omstreeks 20.35 uur de scooter van de jongen op de rollentestbank. Het voertuig liep te snel en toen de agenten onderzochten hoe de jongen zijn scooter had opgevoerd, zagen ze de boksbeugel liggen. Hierna kwam ook de ploertendoder aan het licht. Tegen de jongen is proces-verbaal opgemaakt. Zijn ouder werden ingelicht.

Verdachte meldt zich na media-aandacht

Zie ook Persberichten Eemland zuid, 2 juli 2007 / Gestoken met glas.

AMERSFOORT Een 27-jarige man uit Hoevelaken heeft zichzelf aangegeven nadat hij van kennissen had vernomen dat hij gezocht werd voor een mishandeling op 1 juli.

Zondagmorgen 1 juli raakte een 25-jarige man uit Voorburg ernstig gewond na een zware mishandeling in een café aan de Lavendelstraat. De man werd met een glas gestoken en liep een slagaderlijke bloeding op. Na een spoedoperatie was zijn situatie stabiel. De politie startte een onderzoek naar de verdachte en deed een beroep op getuigen via de media.

Kennissen van de verdachte hadden de oproep gezien en haalden de man over om zich te melden. Dit deed hij op 8 juli. De 27-jarige man uit Hoevelaken heeft bekend en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.