Persberichten Heuvelrug, 10.45 uur

Utrecht, 13-07-2007

Beschonken beginnende bestuurders

VEENENDAAL Een 19-jarige automobilist uit Eck en Wiel is vrijdagmorgen 13 juli aangehouden voor rijden onder invloed. De beginnend bestuurder werd om 02.30 uur gecontroleerd op de Tuinstraat en bleek te veel te hebben gedronken. Op het politiebureau blies hij 200 ug/l; goed voor een rijverbod van twee uur en een proces-verbaal.

LEERSUM Op de Maarsbergseweg liep een 23-jarige automobilist uit Utrecht tegen de lamp bij een routinecontrole. De man moest omstreeks 02.35 uur blazen en had volgens het blaasapparaat teveel gedronken. Hij werd aangehouden en onderging ademanalyse op het politiebureau. De uitslag bedroeg 195 ug/l. Met een rijverbod van twee uur en proces-verbaal op zak kon de beginnend bestuurder zijn weg weer vervolgen.

Onder invloed

COTHEN Op de Van Lynden Van Sandenburgweg heeft de politie in de nacht van donderdag op vrijdag 13 juli een 33-jarige automobilist uit Houten aangehouden voor rijden onder invloed. De man werd omstreeks 00.55 uur gecontroleerd op de rotonde en had duidelijk te diep in het glaasje gekeken. De ademanalyse wees uit dat hij 510 ug/l in zijn lichaam had. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van vijf uur. Hij zal zich waarschijnlijk voor de rechter moeten verantwoorden omdat hij al voor de vierde keer onder invloed van alcohol achter het stuur van zijn auto is betrapt.