Gemeente Rhenen


Bouwvergunning verleend voor het Multifunctioneel Centrum Achterberg (MFCA)

Burgemeester en wethouders van Rhenen hebben aan de Ondernemersvereniging Achterberg een bouwvergunning verleend voor de bouw van het Multifunctioneel Centrum Achterberg (MFCA). De drie ingediende zienswijzen tegen het bouwplan zijn ten dele niet-ontvankelijk verklaard en worden voor het overige niet gedeeld.

Het MFCA moet op een terrein ten westen van de weg Schoneveld nabij de aansluiting met de Cuneraweg komen. Het bouwplan behelst een dorpssupermarkt en enkele winkels met een aantal publieke functies zoals een bank, postkantoor en een zorgsteunpunt. In twee verdiepingen zijn 36 woningen (waaronder 14 sociale koopwoningen) gepland, terwijl in de kelder parkeervoorzieningen, bergingen en een kantine voor de supermarkt kunnen komen.

Gedeputeerde Staten van Utrecht hebben voor het bouwplan een zogenaamde verklaring van geen bezwaar verleend. De welstandscommissie heeft een positief advies uitgebracht over het bouwplan. De bouwaanvraag en de ontwerpbeschikking hebben voor inspraak ter visie gelegen. Er zijn twee zienswijzen tijdig ingediend, één zienswijze werd buiten de termijn ingediend. De ingediende zienswijzen zijn deels niet-ontvankelijk verklaard en worden verder niet gedeeld.

De ontwikkelaar, Realisatie Multifunctionele Accommodatie Achterberg B.V, wil het terrein van het MFGH aansluiten op het openbaar gebied. Het gaat om de aanleg en reconstructie van een voetpad, de aanleg van vijf parkeerplaatsen, het wijzigen van de laanbeplanting en een beperkte reconstructie van de weg Schoneveld. Burgemeester en wethouders hebben daarmee ingestemd, onder voorwaarde dat de werkzaamheden op de gemeentegrond voor rekening van de ontwikkelaar komen.