Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

|     |Varsseveld - Automobiliste tegen boom                     |
Een 21-jarige automobiliste uit Dinxperlo is op donderdag 12 juli op de Sinderenseweg in Varsseveld met haar auto tegen een boom gereden. De vrouw raakte hierbij gewond en is per ambulance voor verdere behandeling naar het ziekenhuis overgebracht.

De politie werd omstreeks 07.45 uur over het ongeval ingelicht. Uit een voorlopig onderzoek is duidelijk geworden dat de vrouw mogelijk een black-out heeft gehad, waardoor ze tegen een boom botste. De verplichte blaastest (botsen is blazen) gaf aan dat er geen alcohol in het spel is geweest. Zij is met mogelijk inwendig letsel naar het ziekenhuis overgebracht.

|     |Zelhem - Bromfietser botst tegen bestelbus                |
Een 16-jarige bromfietser uit Zelhem is op donderdag 12 juli op de Doetinchemseweg in Zelhem tegen een geparkeerde bestelbus gereden en daarbij gewond geraakt. De jongen is voor verdere behandeling per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht.

De melding van het incident kwam omstreeks 15.00 uur bij de politie binnen. Een eerste onderzoek heeft uitgewezen dat de jongen vermoedelijk was afgeleid en daardoor de voor hem geparkeerde bestelbus te laat opmerkte. Het gevolg was een flinke botsing en omstanders en medewerkers van de ambulance hadden moeite om de jongen te kalmeren. Hij is met onder meer verwondingen aan zijn handen en hoofd naar het ziekenhuis gebracht.

|     |Ulft - Kleuter loopt hersenschudding op                   |
Een vijfjarig jongetje uit Ulft heeft op donderdag 12 juli een hersenschudding opgelopen toen hij op de Pol in botsing kwam met een 31-jarige automobilist uit Ulft. Het kind werd met een ambulance voor verder onderzoek naar het ziekenhuis gebracht.

Bij de politie kwam de melding over het ongeval rond 17.30 uur binnen. Een voorlopig onderzoek heeft uitgewezen dat het ventje op zijn fiets hard vanuit een steegje de weg opreed. De automobilist kon een botsing niet meer voorkomen. Het jongetje werd voor onderzoek naar het ziekenhuis gebracht. Daar bleek dat hij een hersenschudding had.

|     |Didam - Drank op, auto's botsen, rijbewijs kwijt          |
Een 41-jarige automobiliste uit Zeddam en een 34-jarige bestuurder uit Doetinchem zijn op donderdag 12 juli op de Bievankweg / afrit A18 in Didam met elkaar in botsing gekomen. Omdat er mogelijk alcohol in het spel is, heeft de politie het rijbewijs van de man ingevorderd.

De politie werd omstreeks 20.40 uur over de botsing ingelicht. Uit een eerste onderzoek is duidelijk geworden dat de vrouw op de Bievankweg reed. De man kwam vanaf de afrit. Toen hij de Bievankweg opreed, verleende hij geen voorrang aan de vrouw, waardoor tussen beiden een aanrijding ontstond. De man is met pijnklachten aan zijn schouder per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht.

De verplichte blaastest (botsen is blazen) bracht vermoedelijk alcoholgebruik bij de man aan het licht. In verband met zijn verwondingen is bij de man een bloedproef afgenomen om zo eventueel alcoholgebruik te kunnen vaststellen. De uitslag hiervan laat enige tijd op zich wachten. De politie heeft, gezien de aanrijding en het mogelijke alcoholgebruik, het rijbewijs van de man ingevorderd.

|     |Winterswijk - Auto's en vrachtwagen botsen                |
Een 83-jarige automobilist uit Winterswijk is donderdag 12 juli op de kruising Snelliusstraat / Rondweg zuid / Ambachtssstraat in botsing gekomen met een 31-jarige vrachtwagenchauffeur uit Markelo. Een 61-jarige automobilist uit Coevorden kon een en ander niet meer ontwijken en botste tegen de vrachtwagencombinatie. Een 59-jarige vrouw uit Coevorden die als passagier in de auto zat, raakte hierbij gewond.

De melding van het incident kwam omstreeks 14.15 uur bij de politie binnen. Voorlopig onderzoek heeft uitgewezen dat de man uit Winterswijk op bovengenoemd kruispunt geen voorrang aan de vrachtwagenchauffeur uit Markelo heeft verleend, waardoor tussen beiden een aanrijding ontstond. De automobilist uit Coevorden die achter de vrachtwagencombinatie reed, kon zijn voorganger niet meer ontwijken en botste achterop. Op dit moment is over de aard van de verwondingen van de vrouw bij de politie niets bekend.

|     |Gendringen - Snelkraak slijterij                          |
Onbekenden hebben vrijdag 13 juli vanuit een winkel aan de Grotestraat in Gendringen in korte tijd een onbekende hoeveelheid sterke drank weten weg te nemen. De benadeelde heeft inmiddels aangifte gedaan en de politie heeft de zaak in onderzoek.

De snelkraak heeft kort na drie uur 's ochtends plaats gevonden. Men kon het pand binnenkomen door een ruit te forceren. Verder onderzoek heeft uitgewezen dat rond die tijd twee jongens bij het pand stonden. Ze droegen donkere kleding en waren ongeveer 1.75 meter lang. Zij zijn in de richting van de Rabobank weggerend. De politie is op zoek naar tips en getuigen die op bovengenoemde locatie iets bijzonders hebben gezien dat met de snelkraak in verband kan worden gebracht. Men kan bellen met 0900-8844.

Einde berichten
---


---


---

---- --