MINISTERRAAD: benoeming directeur-generaal Milieu bij het ministerie van VROM

Ministerie van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer

Persbericht ministerraad

13 juli 2007

BENOEMING DIRECTEUR-GENERAAL MILIEU BIJ HET MINISTERIE VAN VROM

De ministerraad heeft besloten Saskia Borgers voor te dragen als directeur-generaal Milieuvan het ministerie van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer. De voordracht wordt gedaan door minister Ter Horst van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, in overeenstemming met minister Cramer van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer. De benoeming gaat in per 17 september 2007.

Saskia Borgers (38), milieukundige, is nu gemeentesecretaris van de gemeente Purmerend. Daarvoor werkte ze ruim vijf jaar voor de provincie Zuid-Holland, onder meer als hoofd van het stafbureau van de directie Groen, Water en Milieu en als hoofd van het bureau Projecten Ruimtelijke Ontwikkeling. Als gemeentesecretaris heeft Borgers leiding gegeven aan een verandertraject van Purmerend naar een klantgerichte, integrale en lerende organisatie. Borgers was een van de drie genomineerden voor overheidsmanager van het jaar 2006.

De benoeming van mevrouw Borgers is tot stand gekomen via de procedure voor de topmanagementgroep van de Algemene Bestuursdienst.

RVD, 13.07.2007

Categorieën: Overig

Bron: Ministerie van Algemene Zaken, Ministerie van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer, Ministerraad