Eerste hbo-juristen in deeltijd geslaagd bij de HAN


ARNHEM, 20070712 -- Op vrijdag 13 juli ontvangen de eerste negen geslaagden van de deeltijd bacheloropleiding HBO-Rechten van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) hun diploma. Daarmee zijn zij de eerste deeltijdalumni van deze opleiding, die in 2002 van start ging aan de Faculteit Economie en Management. Met hun kersverse diploma op zak vergroten de hbo-juristen hun kansen op de arbeidsmarkt.

De afgestudeerde deeltijdstudenten van dit jaar zijn: Maria Baakman, Samira Barari, Wim Jansink, Johar Koure, Frodo Post, Anette Rozema, Piet Verbiesen, Linda Visser en Sinem Yildiz.

Eervolle vermelding
Eervolle vermelding gaat naar Wim Jansink. Hij heeft de theoretisch verdiepende leerroute van de Open Universiteit (OU) in één studiejaar afgerond. Via deze leerroute kunnen studenten na het behalen van het bachelordiploma in één jaar de masteropleiding Nederlands Recht met civiel effect aan de OU volgen. Sinds september 2006 is deze leerroute mogelijk door een samenwerking van de HAN en de OU. Wim is de eerste deeltijdstudent die hiervoor is geslaagd. Hij is momenteel werkzaam bij de rechtbank in Arnhem. `Deze studie op hbo-niveau was voor mij een opstap naar een universitaire studie Nederlands Recht. Toen ik met de leerroute begon wilde ik zien hoever ik zou komen. Uiteindelijk hield het in dat ik van tentamen naar tentamen leefde. Maar iedere keer als ik toch een goed cijfer haalde voor een tentamen gaf dat de kick om door te gaan. Ik neem nu drie maanden studieverlof en begin eind september met de masterfase aan de OU,' aldus Wim Jansink.

De opleiding HBO-Rechten
Op dit moment volgen ruim 1000 studenten de juridische opleiding bij de HAN in voltijd, deeltijd of via de e-learning-variant. De belangstelling voor deze rechtenstudie op hbo-niveau blijft stijgen.





Hogeschool Arnhem en Nijmegen