Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Goudsmit, Trujillo, Vierdag & Vink heetten voortaan: THE PLOCTONES

Foto: Govert Driessen

Op vrijdag 13 juli op het North Sea Jazz Festival

Anton Goudsmit-gitaar, Efraïm Trujillo-sax, Jeroen Vierdag-bas en contrabas & Martijn Vink-drums.

Een groep met een hechtheid, verbetenheid en souplesse die je niet vaak hoort. Ze zijn voor het eerst onder de naam The Ploctones te zien en te horen op het komende North Sea Jazz Festival op vrijdag 13 juli in de Congozaal om 18.30 uur. Niet alleen een nieuwe naam, maar ook veel nieuwe stukken.

Anton Goudsmit: Op het North Sea Jazz Festival opnieuw genomineerd voor de Paul Acket Award.

Een echt vierkoppig monster
Of het nu een ritmisch hoogstandje betreft, een geinig ideetje of een "tearjurker", het kwartet klinkt altijd hecht en de leden blijven elkaar muzikaal verrassen. De tempowisselingen en verschuivende maatsoorten vliegen je om de oren. Goudsmit's uiteenlopende composities vormen de basis voor verhalende improvisaties en flitsend spierballenvertoon. De veelzijdige en innovatieve Anton Goudsmit heeft zich met zijn vurig en gepassioneerd gitaarspel ontwikkelt tot een muzikale kameleon zonder zijn herkenbare en karakteristieke stijl van spelen uit het oog te verliezen. Een recensent in de Britse "Guardian" omschreef Anton als "the kind of musician that makes you wonder where the fire escape is." Bassist Jeroen Vierdag is een sterke en creatieve bassist die met zijn "groove" de band doet klinken als een ware topact en door zijn grote virtuositeit zijn zessnarige collega regelmatig naar de kroon steekt. Martijn Vink is een bijzonder gedreven slagwerker met een onnavolgbare techniek. Hij is in staat de pannen van het dak te spelen om vervolgens subtieler dan een speeldoosje de muziek te kleuren en te vervolmaken. Tenorsaxofonist Efraim Trujillo komt zowel in de hectische stukken als in het meer sferische repertoire goed tot zijn recht door zijn open en dynamische spel. Hij weet door de rijkdom aan verworven mogelijkheden op zijn instrument de door hem gespeelde muziek te vernieuwen en op te waarderen, waardoor deze groep telkens weer een belevenis blijkt voor zowel het publiek als de bandleden zelf.

Van de eerste cd 'Live op het Dak' zijn inmiddels bijna 2000 exemplaren verkocht. Een nieuwe cd is in voorbereiding.

"Het kwartet van gitarist Anton Goudsmit (...) speelt een intense en geconcentreerde funkjazz die de tijd doet vliegen (...)” Frans van leeuwen, NRC.

"Goudsmits stukken bespringen je als enthousiaste sledehonden. (...) Zo hoorbaar genietend hoorde je Jeroen Vierdag zelden spelen, wat ook geldt voor Martijn Vink en Efraïm Trujillo.” Koen Schouten over de cd 'Live op het Dak', Volkskrant.

INFORMATIE: DAKproducties
06-29068830. info@dakpro.nl www.dakpro.nl/dakpro/index.php?pagina=goudsmit