Ingezonden persbericht


Unisys leider in wereldwijde IT-infrastructuur outsourcing volgens onafhankelijk onderzoeksbureau

Perfecte klantreferentiescores in Forrester-rapport

Schiphol-Rijk, 13 juli 2007 - Unisys Corporation (NYSE: UIS) wordt leider genoemd in het Forrester Wave(TM)-rapport "Global IT Infrastructure Outsourcing, Q2 2007" van 7 juni. Unisys was een van de weinige bedrijven op het gebied van IT-dienstverlening die Forrester had geselecteerd voor deelname aan het onderzoek. Unisys behaalde perfecte scores in de essentiële klantreferentiecategorieën.

In het rapport wordt de mogelijkheden van 19 organisaties ("alleen de sterkste wereldwijd opererende bedrijven met een trackrecord van successen op het gebied van infrastructuur") beoordeeld. Voor het onderzoek werden mogelijkheden van leveranciers en aanwezigheid op belangrijke gebieden van infrastructuurbeheerdiensten beoordeeld: helpdesk, datacenter, beheerd netwerk, ondersteuning bij het bureau/op locatie, desktopbeheer en mainframes. De belangrijkste categorieën waarop iedere leverancier werd beoordeeld waren huidig aanbod, strategie en aanwezigheid op de markt.

Het onderzoek omvatte meningen en gegevens van meerdere referentieklanten over elke leverancier. Het ging hierbij om essentiële categorieën voor klanttevredenheid, namelijk implementatie, accountbeheer, kwaliteit van de dienstverlening en algemene tevredenheid.

In het Forrester-onderzoeksrapport wordt gemeld dat Unisys "uitstekende infrastructuurcapaciteiten heeft, zoals blijkt uit de zeer hoge scores van referentieklanten". Unisys scoorde met een 5,00 uitstekend in deze vier categorieën voor klanttevredenheid en was daarmee één van de slechts drie leveranciers die deze zeer hoge score kregen.

"In staat zijn om het kwaliteitsniveau van de dienstverlening te handhaven in een relatie met de klant en tegelijk te vernieuwen en te bezuinigen op kosten en operationele activiteiten is van essentieel belang voor leveranciers van IT-outsourcing", aldus Don Liedtke, vice president, Global IT Outsourcing Operations, Unisys. "Wij denken dat Unisys' positie als leider in het prestigieuze Forrester Wave-rapport laat zien dat onze klanten en de markt erkennen dat wij in de voorste gelederen staan waar het gaat om een consistente levering van die voordelen over de hele wereld."

In het onderzoeksrapport werd ook de waarde van de wereldwijde sourcing- en dienstverleningscapaciteit van Unisys in de schijnwerpers gezet: "Met wereldwijd 25 managed services centres, onder meer in India, China, Hongarije, Brazilië en Colombia, zet Unisys voor de toekomst duidelijk in op het succes van zijn wereldwijde leveringsmodel." Verderop staat dat Unisys "de brede mogelijkheid heeft om zijn belofte van wereldwijde levering na te komen."

De Unisys 3D Visible Enterprise-benadering (3D-VE) is essentieel het leveren van de voordelen van outsourcingoplossingen, zoals de oplossingen die in het Forrester Wave-rapport worden genoemd als de "kern van het waardepropositie van Unisys". Het essentiële attribuut dat het onderzoekrapport meldt, is "risicobeheer, inclusief mapping, analyse en modellering voor de onderneming." Met outsourcingoplossingen van Unisys die worden aangestuurd door de 3D-VE-benadering kunnen klanten een oorzaak-gevolgrelatie zien tussen bedrijfsstrategie, processen en IT-vereisten in de hele onderneming, en ernaar handelen. Door die zichtbaarheid kunnen weloverwogen beslissingen worden genomen, is een groter zelfvertrouwen mogelijk en kunnen onvoorziene effecten en kosten die een effectieve uitvoering kunnen blokkeren worden vermeden.

Over Unisys

Unisys is wereldwijd actief in IT-diensten en -oplossingen. Onze consultants maken gebruik van Unisys-expertise in consulting, systeemintegratie, outsourcing, IT-infrastructureen en servertechnologie. Zo helpen zij klanten bij het ontwikkelen van veilige en betrouwbare bedrijfsprocessen. Wij creëren meer stabiele organisaties door het bieden van inzicht in de bedrijfsprocessen van de klant. Door de toepassing van Unisys 3D Visible Enterprise zien klanten vooraf de impact van hun beslissingen en worden de kansen en risico's volledig zichtbaar nog voor de investering wordt gedaan. Bezoek voor meer informatie www.unisys.com.

###

Unisys is een geregistreerd handelsmerk van Unisys Corporation. Alle andere merken en producten waar hierin naar verwezen wordt, zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van hun respectievelijke eigenaren.



Ingezonden persbericht