Ingezonden persbericht


Persbericht (Word-versie aangehecht)

Kees Linse (Shell) treedt toe tot STW-bestuur

Dr. C.A. (Kees) Linse is onlangs toegetreden tot het bestuur van Technologiestichting STW. De heer Linse heeft zijn sporen verdiend in de chemisch-technologische industrie, zowel in Research & Development, de bedrijfsvoering als in de marketing en verkoop. Met het toetreden van Linse hoopt STW nog betere aansluiting te krijgen bij relevante netwerken binnen industrie en de overheid.

Na zijn promotie in de fysica aan de Universiteit van Leiden werkte Linse nationaal en internationaal in uiteenlopende functies voor Shell; in 2000 werd hij COO van Basell, een joint venture van Shell en BASF. Sinds 2003 is de heer Linse weer gestationeerd in Nederland, waar hij in februari 2007 werd benoemd tot Director Projects voor Shells shared service centres.

Tussen 1996 en 2004 bekleedde de heer Linse uiteenlopende functies in de Europese chemische industrie. Zo was hij onder meer voorzitter van de Federatie Europese Plasticfabrikanten (APME), bestuurslid van de Federatie Europese Chemische Industrie (CEFIC) en voorzitter van de VNCI.

De gaande man
Aanleiding voor de toetreding van Linse tot het bestuur was het vertrek van bestuurslid dr.ir. J.C. (Hans) van Suijdam, sinds januari 2005 betrokken bij STW. Van Suijdam, werkzaam voor DSM Research, is voor zijn werk veel in China, wat moeilijk te combineren is met zijn bestuurslidmaatschap. STW is de heer Van Suijdam zeer erkentelijk voor zijn werk voor STW en wenst hem alle succes in China.

Technologiestichting STW
Technologiestichting STW financiert technisch-wetenschappelijk toepassingsgericht onderzoek. STW brengt universiteit en bedrijfsleven al voor de start van een onderzoek met elkaar in contact door gebruikerscommissies samen te stellen, die periodiek onder begeleiding van STW overleggen over de stand van zaken en beoogde richting van het onderzoek. Deze intensieve samenwerking leidt tot praktisch toepasbare resultaten, niet zelden met een exploiteerbaar octrooi. Het budget van STW is ongeveer 50 miljoen euro per jaar.

Meer informatie bij dr.ir. Anton Franken MBA (directeur STW), tel. 030 6001 278, email a.franken@stw.nl

Public Relations
Technology Foundation STW
P.O. Box 3021
3502 GA Utrecht
Van Vollenhovenlaan 661
The Netherlands

pr@stw.nl
www.stw.nl