Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Toptijd Renger in kwalificatie Mugello

MUGELLO, 13 JULI 2007 ­ Renger van der Zande mag zich vandaag 'man of the match' op Mugello noemen. Op het razendsnelle Italiaanse circuit nabij Florence, reed de Formule 3 Euroseries coureur vandaag de derde tijd in de kwalificatie. In het supercompetitieve mondiale startveld nestelde de Prema Powerteam coureur zich tussen het al jaren oppermachtige ASM. Renger kijkt dan ook uit naar een spannende race morgenmiddag!

Het hing eigenlijk al een tijdje in de lucht. Na twee doordachte, sterke races in het voorprogramma van de Formule 1 op Magny Cours, rekenden het team en Renger al voorzichtig op een succesvol vervolg op Italiaanse bodem. De afgelopen weken heeft Renger veel tijd doorgebracht op de thuisbasis van Prema Power in Vicenza om samen met het team te bouwen aan topresultaten. Dat deze prestatie vandaag dan ook nog eens geleverd wordt op het thuiscircuit van Prema Power is natuurlijk de slagroom op de taart!

Al in de vrije trainingen gisteren en vanmorgen was Renger boven in de tijdentabellen te vinden. Samen met zijn engineers stelden hij stap voor stap de wagen af naar zijn hand. In de kwalificatie zette de Nijmegenaar tenslotte het harde werk van de afgelopen weken om naar een klinkend resultaat. Vanaf zijn derde startplaats heeft Renger morgen prima zicht op een podiumfinish.

RENGER VAN DER ZANDE: "Yes, dit voelt goed! De afgelopen weken vielen de puzzelstukjes steeds meer op zijn plaats. Vandaag zaten we er prima bij. Ik ben best trots me te kunnen meten met de ASM rijders, allemaal stuk voor stuk jongens met ervaring en goed materiaal. Morgen wordt een spannende race. Laat maar komen!"

ANGELO ROSIN (teammanager): "Een klasse prestatie van Renger. En dat nog wel op ons thuiscircuit. Het is goed om te zien dat we hier direct competitief zijn, onze laatste F3 Euroseries race hier stamt immers alweer van een paar jaar geleden. Nu gaan we hard werken om de wagens morgen in topvorm op de grid te zetten."

UITSLAG KWALIFICATIE F3 EUROSERIES MUGELLO

01. Romain Grosjean (FRA), ASM Formule 3, 1:41.485
02. Tom Dilmann (FRA), ASM Formule 3, + 00.265s
03. RENGER VAN DER ZANDE (NED), PREMA POWERTEAM, + 00.321s
04. Kamui Kobayashi (JAP), ASM Formule 3, + 00.601s
05. Nico Hülkenberg (GER), ASM Formule 3, + 1:42.121s

RTL GP zend zaterdag en zondag Renger's races live uit op haar website www.rtlgp.nl via livestream. Op zaterdag 14/07 start de race om 12:35 uur, op zondag 15/07 om 13:05 uur.

Nieuws en foto's worden aangeboden door Insight F1 Motorsport Report. Bezoek voor meer informatie www.rengervanderzande.com of contacteer Jeroen Vermeeren (+31 621 541 564 of media@insightf1.com)