De Melkweg

PERSBERICHT - MELKWEG AMSTERDAM

GYM CLASS HEROES
Amerikanen worden groot door Nederlandse Hyves

Melkweg ( vr 13 juli ( 21.00 uur ( E 13,00 + lidm.

Gym Class Heroes is de nieuwste hiphop-rocksensatie uit New York. De band legt met hun vernieuwende geluid een brug tussen rock, hiphop en R&B. Een aantal van hun Hyves-vrienden wisten onlangs kaarten te bemachtigen voor een geheime showcase in Amsterdam, inmiddels heeft Gym Class Heroes al duizenden Hyves-vrienden en een Top 40 notering in Nederland. Op 13 juli spelen de Amerikanen hun eerste grote Nederlandse show in de Melkweg.

Gym Class Heroes deden op 9 mei een geheime showcase in de Amsterdamse club Bitterzoet. De showcase was alleen toegankelijk voor hun vrienden op het Nederlandse internetplatform Hyves. Doordat het virtuele vriendennetwerk van de band inmiddels was gestegen tot meer dan 6000 vrienden, kon slechts een relatief kleine groep vrienden toegangskaartjes voor de intieme showcase bemachtigen.

Gym Class Heroes tourt al jaren door de States en verwierf in Nederland bekendheid met hun internationaal goed ontvangen single 'Cupid's Chokehold'. Het nummer bekleedde in de Amerikaanse charts de eerste positie en staat inmiddels al tientallen weken in de Nederlandse Top 40. Hun nieuwe album heet 'As Cruel As School Children' en werd geproduceerd door S*A*M (o.a. The Sounds) met co-productie van Patrick Stump (Fall Out Boy). De band staat getekend bij het platenlabel van Fall Out Boy, dus je zou verwachten dat de band vast zit in het emo-poppunkhoekje. Het tegendeel is waar: de band noemt Interpol, Phil Collins en Prince als belangrijke invloeden. Net als artiesten als The Roots werkt Gym Class Heroes zowel live als op het podium met echte instrumenten in plaats van computergestuurde beats en samples.

Het Nederlandse internetplatform Hyves heeft recentelijk, in navolging op MySpace, de mogelijkheden voor muzikanten en muziekliefhebbers op hun website uitgebreid. De oprichter van Hyves, Raymond Spanjar, noemt de showcase van Gym Class Heroes een mijlpaal in de historie van Hyves. Tot nu toe staat MySpace bekend als de grootste muziekgemeenschap op internet. Het Amerikaanse bedrijf heeft vorige maand een Nederlands filiaal in gebruik genomen en is van plan een Nederlandstalige editie van MySpace te lanceren. Hyves presenteert zich in Nederland door de populariteit van artiesten als Gym Class Heroes op hun virtuele vriendennetwerk als een geduchte concurrent voor MySpace.



De Melkweg