Gemeente Zwolle

Inhoud: Eten en drinken in het museum | Foodology | Snoepschilderijen | Openingstijden | Zie ook

Zomertentoonstelling "LUST in 4 gangen" in Stedelijk Museum Zwolle

Eten en drinken in het museum

Het Stedelijk Museum Zwolle organiseert van 15 juli t/m 9 september een tentoonstelling over eten en drinken in vele facetten, onder de titel "LUST in 4 gangen". Zo kunt u een bezoek brengen aan de 18e eeuwse keuken van het museum. Wat werd er destijds gekookt in die keuken en door wie? Wat aten onze voorouders en waar haalden ze hun boodschappen? In de expositie wordt getracht hierop een antwoord te geven.
omhoog

Foodology

De 1e etage is het domein van de Japanse beeldend kunstenaar Toyoko Shimada met haar FOODOLOGY project. FOODOLOGY is gebaseerd op de kunststroming Superflat, waarvan de wortels te vinden zijn in het Zen Boedisme.Superflat is ontstaan in Japan, waar traditioneel geen onderscheid gemaakt wordt tussen kunst en ambacht. Door kunst, voedsel en mode te combineren, brengt Toyoko Shimada brengt haar visie over het voetlicht.
omhoog

Snoepschilderijen

Ook kunt u tijdens de tentoonstelling snoepschilderijen bewonderen. Snoep is de inspiratiebron voor de Zwolse beeldende kunstenaars Marit Otto en Mirthe Langelaan. Op bijzondere wijze maken zij objecten en schilderijen met snoep.

Naast bovengenoemde exposities vinden er diverse activiteiten plaats waaronder lezingen, modeshows en concerten.
omhoog

Openingstijden

Openingstijden:
dinsdag t/m zaterdag 10.00 - 17.00 uur
zon- en feestdagen 13.00 - 17.00 uur.
Elke woensdag gratis entree voor individuele bezoekers. omhoog