TROS

Afdeling Marketing & Communicatie

Hilversum, 11-07-2007

Televisie

PORTRET VAN EEN PASSIE

Uitzending zondag 15 juli

Nederland 1 - 12.10 uur

DE PASSIE VAN MUSICALSTER CHANTAL JANZEN

Job Cieraad maakt een aantal portretten van Nederlanders die op zeer uiteenlopende terreinen hun sporen hebben verdiend. De overeenkomst tussen hen is de gedrevenheid en de liefde waarmee zij hun bijzondere prestatie neerzetten. In PORTRET VAN EEN PASSIE praten zij met Job over het werken en leven met passie.

In de aflevering van zondag 15 juli: Chantal Janzen.

Op 13-jarige leeftijd schreef Chantal Janzen uit Tegelen een briefje naar Joop van den Ende om hem de complimenten te geven voor de musical The Phantom of the Opera. Vijftien jaar later zou ze zelf schitteren als één van de hoofdrolspelers in Saturday Night Fever.

Chantal ziet het theater als haar grote passie. Televisie en speelfilms beschouwt ze als haar 'minnaars' vertelt ze in deze aflevering van PORTRET VAN EEN PASSIE. Het theater blijft voor Chantal haar grote liefde, omdat het haar een gevoel van veiligheid geeft. Dat gevoel weet zij ook heel mooi te vertolken in de hoofdrol die ze had als Belle in de muscial 'Beauty en de Beast'.

Op dit moment wordt Chantal niet zozeer tussen de werelden van theater televisie en film heen en weer geslingerd als wel dat ze avond aan avond in de rol van Jane door Tarzan in de armen wordt genomen.