Nederlandse Moslim Omroep

PERSBERICHT
12 juli 2007

Jonge sportvrouwen pleiten bij de NMO voor sport in de opvoeding van jonge kinderen

'Ik vecht niet tegen mijn tegenstander, in de ring overwin ik mezelf'

In het jongerenprogramma Drive laat de NMO komende zondag drie jonge islamitische sportvrouwen aan het woord: Bouchra, Canan en Kaoutar. Ieder van hen staat midden in het leven, volgt een beroepsopleiding, geeft jongerentrainingen, werkt aan de eigen prestaties en doet er alles aan om een goede moslim te zijn. Sport is belangrijk voor de ontwikkeling van je persoonlijkheid, zo blijkt uit Drive. Kickbokser Canan Yorulmaz: 'Buitenstaanders denken dat het me om de tegenstander te doen is, maar in de ring voer ik vooral een gevecht met mezelf. Mijn drive om te vechten is om mezelf te ontwikkelen, hoger te brengen. Sport geeft je een levenservaring die je op school niet leert.' De sportvrouwen onderstrepen het belang van sport voor zelfontplooiing en voor de vorming van het jonge kind. Zij vinden dat ouders hun kinderen hierin moeten steunen.

De uitzending is de eerste aflevering van een Drive-tweeluik waarin moslimjongeren vertellen hoe zij hopen een bijdrage te leveren aan een betere wereld. Volgende week zondag 22 juli het tweede deel: over drie jonge mannen.

Ook komende zondag: een aflevering van de religieuze en spirituele serie De Schone Namen van Allah.

Programma: Drive
Portretten van moslimjongeren
Uitzending: zondag 15 juli 2007 van 12.00 tot 12.30 uur op Nederland 2 Herhaling: zaterdag 21 juli 2007 van 10.30 tot 11.00 uur op Nederland 2




Nederlandse Moslim Omroep