Arenden boven Outdoor Valley Bergschenhoek


BERGSCHENHOEK, 20070712 -- Al voor de 11de keer organiseert Outdoor Valley op 15 juli de Avonturendag voor de jeugd; kijken, durven,doen. Spannend maar zeker ook een educatieve dag.

Tijdens de avonturendag cirkelen de grote arenden en gieren van de Birds@Work Valkerij Manege over het terrein van Outdoor Valley. Staat de wind gunstig worden ze gevlogen vanaf de 35 m. hoge klimtoren 'Monte Cervino', en zweven vandaar over het publiek naar het demonstratie veld. Is het een warme dag met veel thermiek kan het gebeuren dat deze meesters van het luchtruim klimmen naar de wolken.

Tijdens de educatieve roofvogeldemonstraties zien we natuurlijk ook de andere roofvogels van de Valkerij Manege vliegen zoals haviken, valken en uilen.

Roofvogels spreken tot de verbeelding. Met een welhaast vanzelfsprekende arrogantie confronteren zij ons met de ongecompliceerde meedogenloosheid van de natuur. Brute oerkracht en ingetogen elegantie gaan hier hand in hand.

De valkeniers van de Birds@Work Valkerij Manege werken met levende, wilde dieren en dat maakt de valkerij zo spannend; zowel voor het publiek als voor de valkenier. De valkeniers vertellen over de valkerij, de spreekwoorden en geven informatie over de verschillende roofvogels die worden gevlogen.

Voor en na de roofvogeldemonstraties kan men de roofvogels bekijken, fotograferen, filmen en aan de valkenier vragen te stellen.

www.avonturendag.nl





R. van Dipten