Muzikaal Bosfeest in het centrum van Winterswijk-Meddo


Zondag 15 juli 2007

WINTERSWIJK-MEDDO, 20070706 -- Met de 26e editie kan het muzikale Bosfeest zich rekenen tot de jaarlijks traditioneel terugkerende evenementen in het Meddose kerkdorp. Toch tovert de plaatselijke muziekvereniging, muzikaal gezien, elk jaar een vernieuwend programma op de buhne. Het uitangspunt is daarbij nog steeds, dat zowel het jonge als het oudere publiek volop moet kunnen genieten van de diverse aangeboden muziekstijlen.

Ook dit jaar hebben de muzikanten van St. Jan alle medewerking gekregen van de familie Overkamp om in het bos bij Hotel Onland hun bijna 60 m2 grote podium op te bouwen.

Terwijl de kinderen zich naar hartelust kunnen uitleven op de enorme bult met speelzand, of op het grote overdekte springkussen, wisselen in de loop van zondag de 15e maar liefst negen verschillende muziekgezelschappen elkaar in rap tempo af.

Om 11.00 uur bijt het Eibergse smartlappenkoor Leedvermaak, het spits af. Nadat (als 2e) de Hilgeländer Musikanten o.l.v. John Wagenvoort, het publiek getrakteerd hebben op originele Egeländer klanken, met af en toe een muzikaal zijsprongetje, is de microfoon voor Martin Lamers. Deze solozanger heeft met zijn warme stemgeluid al menig hart tot muzikale ontroering gebracht.

Het Meddose Jongerenkoor Joy for All, dat normaliter de kerkdiensten vocaal opluistert, is erg in hun nopjes met de kans om hun moderne repertoire (o.a Blof, Supertramp, Michael Jackson, Robbie Williams)
in de openlucht te vertolken.

De muzikanten van St. jan laten zich geenszins onbetuigd. De jeugdige Siebe ten Have (14) heeft samen met een paar klasgenootjes van het Marianum een bandje opgericht om eens op een heel ander manier muziek te maken dan met de gebruikelijke trompet.

Jos Menting, die onlangs tijdens het jubileumconcert van het slagwerkensemble van St. Jan nog voor zijn 40-jarig lidmaatschap is gehuldigd, heeft zich vorig jaar laten ontvallen, dat hij best wel een keer een paar nummers van Normaal zou willen zingen. Dat was niet tegen dovenmansoren gezegd.
Als normaal-fan van het eerste uur is dat voor Jos geen vreemde uitpraak, en samen met een gelegenheidsformatie is hij druk aan het repeteren om Bennie Jolink zo goed mogelijk te evenaren.

Voor de Winterswijkse band Hand Out is het Bosfeest het eerste optreden voor het grote publiek. Evenals de uit louter Meddose muzikanten bestaande band York Ville wordt er reikhalzend uitgekeken naar het Bosfeest.

Met de 4-persoonsformatie MASH uit Olburgen wordt het gratis toegankelijke Bosfeest muzikaal afgesloten.





Ingezonden persbericht