100 jarige viering voor Koreaanse Vredesmissie


Koreaanse delegatie spreekt zich uit voor een vredig groot Korea

DEN HAAG, 20070715 -- 14 juli 2007 Nieuwe Kerk, Den Haag. Heden vond er voor Koreanen een belangrijke herdenking plaats in aanwezigheid van de voormalige minister president, de Koreaanse ambassadeur te Den Haag, de minister van het Koreaanse ministerie van Patriotten en Veteranen, de president van de methodist Church van Korea en Burgemeester Deetman. Foto's van Daan Toner.

Nieuwe Kerk, Den Haag. Heden vond er voor Koreanen een belangrijke herdenking plaats in aanwezigheid van de voormalige minister president Dr. Hong-gu Lee, de Koreaanse ambassadeur te Den Haag dhr. Choi Jong-Moo, de minister van het Koreaanse ministerie van Patriotten en Veteranen, de prsident van de methodist Church van Korea en de dominee van de Yi Jun herdenkingskerk te Leidschendam.
Ook burgemeester Deetman sprak van een door tweestrijd getroffen natie.
Korea is het enige land dat na het einde van de koude oorlog nog steeds gesplitst is in Noord en Zuid. Een persoonlijke ondersteunende brief van de (Koreaanse) Secretaris Generaal van de Verenigde Naties dhr Ban Ki-Moon werd voorgelezen.
Alle sprekers spraken over de noodzaak dat er een vredige oplossing voor (groot) Korea zou moeten komen.
Groot Korea is Noord en Zuid Korea samen, en voor sommige Koreanen behoort Mansjoerije ook bij dit groot Korea alsmede het oostelijke deel van de Russiche Federatie (Chabarovsk regio).

Foto's:
www.daantoner.com/yi-jun/
bestanden worden geleverd tot 48Mb (6 megapixel origineel)
Daan Toner
Voorthuizenstraat 16
2573AJ Den Haag
Tel 070-3899769
Mobiel 06-22030380