Landschapsbeheer Nederland

Unieke

buitenlandervaring

in eigen land!

· 6 dagen met Finse en Tsjechische leeftijdgenoten het Nederlandse landschap bekijken
· voor iedereen van 18 t/m 25 jaar
· excursies, workshops, rondetafelgesprekken en vrije tijd
· 15 tot en met 20 juli 2007
· je bepaalt zelf het precieze programma, en..
· het kost je vrijwel niets!

In het buitenland wordt je wel eens gevraagd: "Hoe ziet jouw land er uit?" En dan zeg je... tsja, wat zeg je dan? Landschapsbeheer Nederland nodigt je uit om deze zomer met Finse en Tsjechische leeftijdgenoten het Nederlandse landschap te bekijken. Dat Nederlandse landschap: wat is dat eigenlijk? Hoe is dat zo gekomen? En wat vind je daar van? Het landschap is door mensen gemaakt, in elke provincie anders. Dat is bijzonder aan Nederland, om niet te zeggen: uniek. Maar groen, ruimte, stilte en duisternis zijn bij ons schaars geworden. Zó schaars, dat er in Nederland heel veel voor wordt betaald: whatever becomes scarce, becomes valuable... In andere landen van de Europese Unie is dat (nog) niet zo. Daar is vaak volop rust, ruimte, groen. Maar daar spelen andere problemen, zoals ongewenste verbossing, of armoede op het platteland. Landschapsbeheer nodigt je uit op zoek te gaan naar oude en nieuwe paden van ontwikkeling, naar 'leestekens' in het landschap, en naar nieuwe bestaansmiddelen voor boeren, burgers en buitenlui.

De Internationale Landschapsweek
.. wordt gehouden van 15 t/m 20 juli in noordoost- Nederland, voor iedereen van 18 t/m 25 jaar. Tijdens de week maak je kennis met leeftijdgenoten uit verschillende landen van de Europese Unie rond het thema landschap. Het is een week met excursies, workshops, discussies, wellicht ook een dagdeel handen uit de mouwen in het landschap, en natuurlijk voldoende vrije tijd om indrukken te verwerken. Als deelnemer bepaal je zelf de precieze invulling van de week. De voertaal is engels. De week wordt vooralsnog eenmalig georganiseerd. Het levert je geen studiepunten op, maar wel een volstrekt unieke ervaring!

Organisatie en kosten
De Internationale Landschapsweek wordt georganiseerd door Landschapsbeheer Groningen en Friesland, in samenwerking met Landschapsbeheer Nederland en partnerorganisaties in Finland en Tsjechië. Het initiatief wordt meegefinancierd door het Europese programma voor interculturele jongerenactiviteiten 'Youth in Action' en door de Nationale Postcode Loterij. Daardoor kunnen de deelnamekosten beperkt blijven tot slechts ¤ 50 per deelnemer. Dit is inclusief verblijfskostenen alle excursies en andere activiteiten!

Meer informatie en inschrijving
Wil je (eerst) meer informatie? Bel of mail dan met één van de contactpersonen:
* Muriël Pels (Landschapsbeheer Nederland), T 030-2345013, m.pels@landschapsbeheer.nl
* Marije Kattenwinkel (Landschapsbeheer Groningen), T 050-5345199, m.kattenwinkel@landschapsbeheergroningen.nl
* Jan Piet de Boer (Landschapsbeheer Friesland), T 0512-383800, j.p.deboer@landschapsbeheerfriesland.nl.

Je kunt je bij hen ook opgeven. Dat kan nog tot 1 maart, maar... er zijn slechts 12 plaatsen te vergeven, dus wees er snel bij!