De Melkweg

Stones Throw Summer Tour
Peanut Butter Wolf / J. Rocc / Percee P / Aloe Blacc / Guilty Simpson

indie hiphoplabel viert tienjarig bestaan in de Melkweg

Zondag 15 juli ( Melkweg, The Max ( 21:00 uur ( E 17,00 + lidm.

Stones Throw bestaat 10 jaar en viert dat met een tour door Europa. Het underground hiphoplabel, dat grote namen onder z'n hoede heeft als topproducers Madlib en de vorig jaar overleden Jay Dee a.k.a. J Dilla, is in tien jaar uitgegroeid van een kleine independent tot een toonaangevend label met internationale invloed. Onlangs verscheen het tweede deel uit de succesvolle, super-eclectische verzamelreeks 'Chrome Children' op het label. Labeleigenaar Peanut Butter Wolf staat met beschermelingen J. Rocc, Percee P, Aloe Blacc en Guilty Simpson op zondag 15 juli op het podium van de Melkweg.

Het eigenwijze, experimentele imago heeft Stones Throw voornamelijk te danken aan de muzieksmaak van Peanut Butter Wolf zelf. Niet geleid door commerciële motieven, contracteert hij uitsluitend artiesten die hij zelf goed vind. Blijkbaar valt zijn experimenteerdrang in de smaak. In de beginjaren van zijn carrière maakte Peanut Butter Wolf naam met z'n maatje Charizma en tourde Europa door met onder andere House Of Pain en Nas. Na het tragische overlijden van Charizma in 1993, stond zijn muzikale carrière tijdelijk op een laag pitje. De liefde voor muziek overwon. Het album 'The Peanut Butter Breaks' leidde tot samenwerkingen met gelijkgestemde DJ's als Cut Chemist en een grote vraag naar hem als producer. Wegens groot succes besloot hij in 1996 het Stones Throw label op te richten.

Turntablist J. Rocc is de oprichter van de succesvolle turntable-band 'The Beat Junkies'. Hij gooit hiphop, breaks en reggae in de mix en zijn talenten zorgden voor optredens met Mos Def en Talib Kweli. Afgelopen jaar tourde hij de wereld rond met Jurassic 5, Dilated Peoples, MC Supernatural en The Beat Junkie crew tijdens de "Word of Mouth" tour en een nieuw album is in de maak.

Percee P staat bekend om zijn ziekelijk snelle stijl van rappen. Hij heeft onder andere samengewerkt met Kool Keith, Aesop Rock, Jurassic 5 en DJ Shadow. Binnenkort komt het nieuwe album 'Perseverance' uit met gastbijdrages van Chali 2na, Prince Po en Aesop Rock.

Aloe Blacc staat ook wel bekend als 'the indie R Kelly'. Deze multi-instrumentalist kan produceren, rappen en zingen. Het resultaat is pure hiphop met latininvloeden en bevind zich op het spectrum van zijn muzikale roots dat reikt van de folkartiest Cat Stevens tot de soul van de Negro Spirituals.

Guilty Simpson is een nieuweling op het label en een favoriete MC van wijlen J Dilla, met wie Guilty Simpson tot voor J Dilla's overlijden een album aan het maken was. Het materiaal staat gepland voor zijn opkomende Stones Throw debuut.