Politie Gelderland-Zuid

Eerste avond Vierdaagsefeesten

Nijmegen, 15-07-2007 o De Vierdaagsefeesten zijn zaterdag 14 juli van start gegaan. Volgens het ACBN bezochten 150.000 mensen de feesten. De drukte leverde nergens in het feestgebied problemen op. Rond 23.30 uur werd het publiek middels de lichtkranten in het centrum gevraagd niet meer naar de vermaakcentra Waalkade Casino en het Hunnerpark te gaan. Op dat moment was de pubieksdichtheid erg groot. Met name het concert van Frank Boeijen op de Waalkade trok zeer veel publiek. De politie hield op deze eerste avond 14 personen aan.

Beschrijving van enkele incidenten:

Op Kelfkensbos werd een 35-jarige inwoner van de gemeente Groesbeek aangehouden. Hij gedroeg zich verdacht door op een muur te klimmen bij het Valkhof. Toen hij door agenten werd aangesproken, probeerde hij weg te lopen. Toen de agenten hem daarop tegen hielden werd hij agressief en begon te slaan. De man is vervolgens aangehouden. Op het bureau bleek dat dit het derde jaar op rij was dat de man tijdens de Vierdaagsefeesten werd aangehouden. Hij kreeg van het Openbaar Ministerie een dagvaarding om zich voor zijn gedrag bij de rechter te verantwoorden. De man blijft nog even vast zitten omdat hij nog een vonnis had openstaan van 14 dagen.

Op de Bastionstraat werd een 17-jarige inwoner van Beuningen aangehouden. Deze minderjarige bleek enkele grammen cocaïne bij zich te hebben. De drugs zijn inbeslaggenomen. De jongen werd overgedragen aan een van zijn ouders. Hij mag zich binnenkort verantwoorden voor de kinderrechter.

Op het Hertogplein werd een 17-jarige jongen uit Oss met geweld beroofd van zijn mobiele telefoon. Hij werd daarbij meerdere keren geslagen. Korte tijd later wisten agenten een 16-jarige Wijchenaar en een 18-jarige Nijmegenaar op de Spaarpot in Nijmegen aan te houden. Zij voldeden aan de signalementen, die door de beroofde jonen waren gegeven. Bij onderzoek bleek dat een van hen ook de mobiele telefoon bij zich had. De twee verdachten blijven voorlopig voor nader onderzoek vast zitten.

Overige aanhoudingen:

6 x eenvoudige mishandeling

3 x overlastovertredingen APV, waarbij een keer verzet werd gepleegd.

1 x bezit harddrugs.

(06)