Persberichten stad Utrecht

Utrecht, 15-07-2007

Diefstal in vereniging

UTRECHT Vrijdagmiddag 13 juli omstreeks 15.00 uur heeft de politie een man en een vrouw in een winkel aan de St. Jacobsstraat aangehouden op verdenking van diefstal in vereniging.

De man en vrouw vielen op doordat zij vele kledingstukken in een paskamer meenamen en omdat breekgeluiden van labels te horen waren. De winkelbeveiliging heeft ze vervolgens op heterdaad betrapt en aan de politie overgedragen. Uit onderzoek bleken de man (35 jaar) en vrouw (26 jaar) uit Rusland afkomstig te zijn. Zij wilden kleding ter waarde van ongeveer 3600,- stelen. De politie onderzoekt hun verblijfsstatus en de winkeldiefstal.

Autoinbraak

UTRECHT Vrijdagavond 13 juli heeft de politie met behulp van getuigen een jeugdige auto-inbreker aangehouden.

Omstreeks 21.30 uur kreeg de politie de melding van een auto-inbraak op de Vleutenseweg. Op basis van een verkregen signalement kon de politie achterhalen wie de vermoedelijke dader was en heeft direct de 12-jarige jongen uit Utrecht aangehouden. In de schuur bij zijn woning trof de politie ook nog een gestolen fiets aan. De jongen is voor verhoor op het politiebureau ingesloten.

Ingeslagen ruit

UTRECHT Vrijdagavond 13 juli heeft de politie een man aangehouden op verdenking van het inslaan van een ruit van een winkel aan de Voorstraat.

Omstreeks 23.00 uur kreeg de politie de melding binnen dat door omstanders de verdachte was aangehouden. Ter plaatse gekomen bleek een ster in een ruit te zijn geslagen. De verdachte man (35 jaar uit Utrecht) werd door de politie meegenomen naar het politiebureau. Omdat hij geen identiteitsbewijs bij zich had en de agenten diverse malen beledigde kreeg hij twee verbalen. De man is op het politiebureau ingesloten voor verhoor over de vernieling van de ruit.

Beroving

UTRECHT In de nacht van vrijdag op zaterdag 14 juli vond omstreeks 02.00 uur op de Lange Lauwerstraat een beroving met geweld plaats.

Een 44-jarige man uit Utrecht werd door een ander aangesproken en vervolgens op zijn gezicht geslagen en beroofd. Dit werd door een surveillerende agent gezien en die heeft direct de verdachte, een 23-jarige man uit Utrecht, aangehouden. Omdat de verdachte zich verzette bij de aanhouding, heeft de agent hem met gepast geweld vast moeten houden. Het slachtoffer liep door de mishandeling een verwonding aan zijn hoofd op. De verdachte is op het politiebureau ingesloten.

Beroving in vereniging

UTRECHT In de nacht van vrijdag op zaterdag 14 juli vond omstreeks 02.30 uur een beroving van een mobiele telefoon plaats. Dit gebeurde op de Nieuwe Houtenseweg. Volgens het slachtoffer waren bij de beroving drie personen betrokken die de politie direct in een nabijgelegen woning heeft aangehouden. De verdachten van 20, 22 en 24 jaar en allen uit Utrecht afkomstig zijn voor verhoor meegenomen naar het politiebureau.

Bestuurders onder invloed

UTRECHT Zaterdagavond 14 juli heeft de politie omstreeks 23.30 uur een bestuurder onder invloed van alcohol op de Einsteindreef aangehouden. De politie controleerde de bestuurder vanwege een verlopen APK en merkte dat de 41-jarige bestuurder uit Rotterdam naar alcohol rook. Op het politiebureau blies de man 650 ug/l. Tevens bleek zijn rijbewijs ongeldig te zijn verklaard en bleek dat man bij de aanhouding een valse naam op te hebben gegeven.

Bromfietser onder invloed

UTRECHT Zaterdagavond 14 juli omstreeks 22.00 uur ontdekten agenten een bromfietser onder invloed van alcohol op de Amsterdamsestraatweg. De bestuurder werd staandegehouden omdat hij door een rood licht reed en mocht vervolgens blazen omdat zijn adem naar alcohol rook. Uit de analyse bleek de man, 32 jaar uit Maarssen 700 ug/l in zijn lichaam te hebben. Tegen de man is proces-verbaal op gemaakt.

Vechtpartij

UTRECHT In de nacht van zaterdag op zondag 15 juli kreeg de politie omstreeks 02.00 uur de melding binnen van een vechtpartij op de Neude.

Daar aangekomen bleken een man en een vrouw onenigheid met elkaar te hebben gekregen en elkaar met een glas verwond te hebben. Zowel de man, 21 jaar uit Brunssum, als de vrouw, 34 jaar uit Utrecht, liepen letsel op. Beiden zijn voor verhoor meegenomen naar het politiebureau voor onderzoek naar de toedracht van de vechtpartij.

Dieven aangehouden

UTRECHT In de nacht van zaterdag op zondag 15 juli ontving de politie omstreeks 02.30 uur de melding dat drie verdachten een karretje van een bouwterrein aan de Oude Pijlsweerdstraat hadden weggenomen. Daar aangekomen kon de polite twee verdachten in de omgeving aanhouden. Deze mannen van 19 en 20 jaar uit Utrecht zijn voor verhoor meegenomen naar het politiebureau.

Aanhouding voor geweld

UTRECHT In de nacht van zaterdag op zondag 15 juli vond omstreeks 03.00 uur onenigheid in een horecagelegenheid aan de Neude plaats. Mannen hadden fotos van vrouwen genomen die daar niet van gediend waren. Toen hierover onenigheid ontstond heeft een van de mannen met een glas het gezicht van een vrouw geraakt. De vrouw liep hierdoor lichte verwondingen op. De portiers hebben vervolgens de partijen gescheiden en de politie ingeschakeld die de 21 jarige verdachte, uit Utrecht afkomstig, heeft aangehouden en meegenomen naar het politiebureau.