Persberichten Eemland zuid, 11.15 uur

Utrecht, 15-07-2007

Rijden onder invloed

ACHTERVELD- Op zondagochtend werd een automobilist aangehouden omdat hij te veel gedronken had. Omstreeks 03.10 uur kreeg de politie de melding dat een auto in een sloot was terecht gekomen aan de Hessenweg. Agenten troffen de 20-jarige bestuurder uit Stoutenburg aan. Hij bleek te hebben gedronken en blies op het politiebureau 600 ug/l. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt. Hij raakte niet gewond.

Vermoedelijk gestolen fiets

AMERSFOORT- Op zaterdagavond werden twee jongens aangehouden omdat ze vermoedelijk reden op een gestolen fiets. Omstreeks 20.30 uur zagen agenten twee jongens van 14 en 15 jaar uit Ermelo en Harderwijk rijden op een fiets bij het Smallepad. Toen de jongens de agenten zagen gooiden ze de fiets snel van zich af. Dit aparte gedrag verdiende een controle en hieruit bleek dat om de fiets een kapot slot zat. Het duo werd aangehouden en ingesloten voor verhoor. De fiets hadden zij gestolen maar bij de politie was hiervan nog geen aangifte bekend.

Bestolen van tas

AMERSFOORT- In de nacht van vrijdag op zaterdag werd een vrouw bestolen van haar tas. Omstreeks 01.40 uur liep de 45-jarige vrouw uit Amersfoort over de Joannes van Dieststraat. Plotseling werd haar tas van haar schouder getrokken en de dader, een man met donkere huidskleur en tussen 30 en 35 jaar oud, verdween met de tas. De politie verzoekt getuigen contact op te nemen met de politie van het district Eemland zuid; 0900-8844.

Gebroken neus

AMERSFOORT- Op zaterdag raakte een jongen gewond aan zijn neus na een vechtpartij. Omstreeks 02.20 uur kreeg bij een ruzie een 17-jarige jongen uit Leusden een klap op zijn neus van een 16-jarige jongen uit Amersfoort. Het slachtoffer liep vermoedelijk een gebroken neus op. De man deed aangifte bij de politie en de geweldpleger werd aangehouden en ingesloten op het politiebureau.

Rijden onder invloed

LEUSDEN- Op zaterdagavond werd een automobilist aangehouden omdat hij gedronken had. Omstreeks 01.10 uur zag een agent een 25-jarige man uit Leusden over de Klaverland rijden. Hij reed hierbij slingerend en werd gecontroleerd. De man had gedronken en blies op het politiebureau 600 ug/l. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt en hij kon tevens zijn rijbewijs inleveren.