Persberichten Heuvelrug, 11.15 uur

Utrecht, 15-07-2007

Aangehouden na geweld

RHENEN- Op zaterdagavond werd een geweldpleger aangehouden. Omstreeks 19.45 uur werd een 37-jarige man uit Rhenen op de Frederik van de Paltshof geslagen door een bekende van hem. Ook zijn vriendin kreeg een klap. De man deed aangifte en de politie hield de 20-jarige geweldpleger uit Rhenen in de omgeving aan. Een geldkwestie zou ten grondslag liggen aan dit geweld.

Geslagen

VEENENDAAL- Op zondagochtend werd een man geschopt en geslagen door een nog onbekende vrouw. Omstreeks 03.15 uur kreeg de politie de melding dat er zou worden gevochten op de Helling. Agenten kwamen ter plaatse en troffen een 27-jarige gewonde man uit Veenendaal aan. Hij was geschopt en geslagen door een man en een vrouw. De geweldplegers waren intussen vetrokken. De man werd door ambulancepersoneel onderzocht en kon toen huiswaarts keren. De politie heeft de zaak in onderzoek en verzoekt eventuele getuigen contact op te nemen met de politie van het district Heuvelrug; 0900-8844.

Alcoholcontrole

RENSWOUDE- Op vrijdag werd van 16.00 uur tot 20.00 uur een alcoholcontrole gehouden op verschillende locaties. In totaal werden 291 blaastesten afgenomen en gingen 3

automobilisten in de fout. De hoogste waarde die werd geblazen was 280 ug/l.

Op vrijdagmiddag werd een 30-jarige automobilist uit Nieuwegein gecontroleerd op de Lekdijk Oost. Hij bleek te hebben gedronken en blies op het bureau 420 ug/l. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Aanrijding met slok op

WIJK BIJ DUURSTEDE- Op vrijdagavond werd een automobilist aangehouden omdat hij was doorgereden na een aanrijding. Omstreeks 18.00 uur reed een 62-jarige automobilist uit Wijk bij Duurstede weg uit een parkeervak aan de Stroband. Hij raakte hierbij echter een andere auto en reed vervolgens door. De politie werd gewaarschuwd en de bestuurder werd in het centrum aangetroffen in zijn auto. Hij had gedronken en op het bureau blies hij maar liefst 1070 ug/l. De man zijn rijbewijs werd ingenomen. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt voor het verlaten van de plaats van het ongeval en rijden onder invloed.