Persberichten Rijn & Venen, 11.15 uur

Utrecht, 15-07-2007

Aanhouding voor mishandeling

ABCOUDE In de nacht van vrijdag op zaterdag 14 juli zagen surveillerende agenten een vechtpartij op de Hoogstraat waarop een verdachte van mishandeling is aangehouden. Omstreeks 02.00 uur zagen de agenten een groepje op staan en dat een van hen op zijn gezicht geslagen werd. Hierop hielden zij 18-jarige verdachte uit Abcoude aan en namen hem voor verhoor mee naar het politiebureau.

Opnieuw onder invloed

VINKEVEEN Zaterdagavond 14 juli zagen surveillerende agenten omstreeks 23.30 uur op de Herenweg een auto met hoge snelheid langsrijden. Op de Demmerik konden de agenten de bestuurder staandehouden. De bestuurder rook naar alcohol. Op het politiebureau blies hij 500 ug/l en bleek hij eerder voor rijden onder invloed te zijn aangehouden. Omdat de 38-jarige man in Duitsland woont, is hem direct een geldboete van 600,- opgelegd.

Aanhouding voor belediging

VINKEVEEN In de nacht van zaterdag op zondag 15 juli heeft de politie omstreeks 02.45 uur twee personen aangehouden in verband met belediging en het niet voldoen aan een bevel. Op de Heulstraat werden surveillerende agenten door een 29-jarige man uit Vinkeveen diverse malen beledigd waarop zij hem aanhielden. Een bekende van hem was het hier niet mee eens en bemoeide zich hinderlijk met de aanhouding. De agenten gaven de vrouw het bevel om weg te gaan, waaraan zij niet voldeed. Hierop is ook zij aangehouden en in de boeien geslagen. De man en de 23-jarige vrouw uit Vinkeveen zijn meegenomen naar het politiebureau.