Persberichten Lekstroom, 11.30 uur

Utrecht, 15-07-2007

Ernstig letsel na aanrijding

IJSSELSTEIN- Op vrijdagmiddag vond er een ernstige aanrijding plaats tussen een auto en een scooter. Omstreeks 16.00 uur reed een 20-jarige man uit Nieuwegein over de Hoogland. Vermoedelijk nam hij hier de bocht te ruim en kwam frontaal in aanrijding met een 44-jarige automobilist uit IJsselstein. De man raakte door deze aanrijding ernstig gewond en werd vervoerd naar het ziekenhuis.

Autokraker aangehouden

HOUTEN- Op vrijdagmiddag werd een autokraker aangehouden. Omstreeks 16.40 uur kreeg de politie de melding van een getuige dat een autokraker zojuist een ruit had ingeslagen van een auto die stond geparkeerd op de Spoorhaag. De getuige volgde de kraker en hield ondertussen contact met de politiemeldkamer. Hierdoor kon de 36-jarige man uit Utrecht uiteindelijk worden aangehouden.

Man met mes aangehouden

NIEUWEGEIN- In de nacht van vrijdag op zaterdag werd een man met een mes aangehouden. Omstreeks 01.20 uur werd door getuigen gezien dat een man met een ontbloot bovenlichaam op straat, de Sluyterslaan, met messen aan het zwaaien was. Agenten gingen ter plaatse en konden na onderzoek een 38-jarige man uit Nieuwegein aanhouden. Bij hem thuis werd een stiletto aangetroffen.

Diefstal van kentekenplaten

VIANEN- Op zaterdagochtend werd een man aangehouden omdat hij met een gestolen kentekenplaat reed. Omstreeks 07.55 uur zagen agenten een 23-jarige man uit Zuid scharwoude met zijn auto staan op de Zederikstraat. De man zat vast in de berm. In de auto zagen agenten kentekenplaten liggen die van diefstal afkomstig waren. De man werd direct aangehouden en ingesloten voor verhoor.

Veel te hard

NIEUWEGEIN- Op zaterdagochtend werd een Belg aan de kant gezet omdat hij veel te hard reed. Omstreeks 09.00 uur reed de 45-jarige automobilist uit België een onopvallende surveillance auto voorbij met 164 kilometer per uur terwijl hier 100 is toegestaan. De man werd staande gehouden en moest direct een boete van 620 euro betalen.

Omstreeks dezelfde tijd deed een 39-jarige bestuurder uit Lienden op bijna dezelfde locatie precies hetzelfde. Hij haalde de onopvallende politieauto met 155 kilometer per uur in. De man werd ook staande gehouden en mocht zijn rijbewijs inleveren.

Auto in brand

NIEUWEGEIN- Op zondagochtend ontstond er brand in een auto. Omstreeks 03.55 uur kreeg de politie de melding dat een auto in brand stond op de Graaf Willemlaan. De brandweer bluste de brand maar kon niet voorkomen dat de auto geheel in vlammen opging. Mogelijk dat hier sprake is van brandstichting en de politie onderzoekt de zaak. Getuigen worden verzocht te bellen met 0900-8844, Lekstroom.

Getuigen beroving gezocht

NIEUWEGEIN Op zaterdag 14 juli vond omstreeks 20.40 uur een beroving plaats op de Lijsterbesstraat. De politie is op zoek naar getuigen.

Het slachtoffer, een 16-jarige jongen uit Nieuwegein werd door drie jongens aangesproken toen hij door de Lijsterbestunnel wilde lopen. Het onbekende drietal bedreigden en sloegen het slachtoffer en namen zijn telefoon en portmonee af. Het slachtoffer liep verwondingen aan zijn gezicht en rug op. De daders zijn naar schatting in de leeftijd van 13 of 14 jaar, een van hen heeft blond krullend haar en een blanke huidskleur, de andere twee hebben een getinte huidskleur en zwart haar. De politie verzoekt eventuele getuigen contact op het nemen met het politiedistrict Lekstroom via telefoonnummer 0900 8844.