Politie Twente

Persberichten Politie Twente

14 en 15 juni 2007

053-4555588

Aanhouding wegens overtreding Opiumwet

Almelo

De politie in Almelo heeft vrijdag 13 juli 2007 een 33 jarige man uit Almelo aangehouden voor overtreding van de Opiumwet.

De politie kwam rond 06.30 uur in een woning aan de Canadahof in Almelo een 21 jarige man aanhouden. Dit omdat hij buiten heterdaad aangehouden moest worden voor een inbraak in een sportkantine in Hengelo. Nadat de 21 jarige verdachte was aangehouden zagen de agenten een 33 jarige man uit Almelo op de bank liggen. Naast hem lagen allerlei zakjes met drugs en gebruikersvoorwerpen. De verdachte was compleet van de wereld en viel steeds in slaap. De politie vermoedt in verband met het aangetroffen drugs en gebruiksvoorwerpen, dat de verdachte zich schuldig maakt aan handel en/of het bereiden dan wel verwerken van verdovende middelen. De verdachte is voor nader onderzoek in verzekering gesteld op grond van de Opiumwet (07-092032).

Drie verdachten aangehouden voor diefstal cosmetica

Holten

De politie in Holten heeft op vrijdag 13 juli 2007 drie verdachten aangehouden wegens winkeldiefstal.

De politie in Holten kreeg op vrijdag 13 juli om 13.10uur een melding van winkeldiefstal in een supermarkt aan de Dorpsstraat. Ter plaatse bleken verschillende mensen gezien te hebben dat een 38 jarige vrouw cosmetica-artikelen in haar tas had gestopt en alleen maar fruit had afgerekend. De vrouw was vervolgens samen met twee mannen (in de leeftijd van 35 en 18 jaar) naar een auto gelopen die voor de supermarkt geparkeerd stond. Hierna liepen ze naar een winkel waar men huishoudelijke artikelen verkoopt. Hier zijn ze door de politie aangesproken en meegenomen. Uit de tas van de vrouwelijke verdachte kwam 18 stuks cosmetica-artikelen te voorschijn. In de auto trof de politie nog twee volle zakken met gestolen cosmetica-artikelen aan. De verdachten zijn voor nader onderzoek aangehouden en in verzekering gesteld. De woonplaats van de verdachten is niet bekend (07-092241).

Onderzoek politie Enschede: verdachte inbraak ziekenhuis aangehouden

Enschede

De politie in Enschede heeft na een onderzoek een verdachte aangehouden voor diefstal van computer uit het ziekenhuis aan de Ariensplein.

Eind juni en begin juli zijn uit het ziekenhuis aan de Ariensplein in Enschede verschillende goederen zoals een computer, een printer en een cd-speler gestolen. In samenwerking met de beveiliging van het ziekenhuis heeft de politie een onderzoek ingesteld. Uit dit onderzoek kwam naar voren dat de verdachte een 21jarige man uit Enschede zou moeten zijn. Deze verdachte is op 13 juli 2007 om 15.00 uur buiten heterdaad aangehouden. De verdachte bekende direct dat hij verschillende spullen uit het ziekenhuis heeft weggenomen. Hierop is hij voor nader onderzoek in verzekering gesteld (07-091613).

Rijbewijzen ingevorderd

Hengelo/Rijssen/Enschede

Op vrijdagavond 13 en zaterdag 14 juli 2007 heeft de politie drie rijbewijzen ingevorderd voor het rijden onder invloed.

In Hengelo reed een 45 jarige man inwoner van deze stad over de Beitelstraat in de richting van de Deurningenstraat. Op de Deuriningenstraat kreeg hij een aanrijding met een andere automobilist. Gezien de geur van zijn adem besloten de collega's de 45 jarige man te laten blazen. Hieruit werd duidelijk dat hij behoorlijk had gedronken: 2,7 promille. Hierop is zijn rijbewijs ingevorderd.

In geval twee werd de politie gevraagd naar de Stroekeld in Rijssen te gaan in verband met een aanrijding. Ter plaatse bleek een 31 jarige man uit Rijssen een aanrijding gehad te hebben met een andere automobilist. Al snel bleek dat hij alcohol had gedronken: 1,75 promille. Ook zijn rijbewijs is ingevorderd.

In geval drie is het rijbewijs van een 39 jarige inwoner van Enschede ingevorderd. Op de kruising Wethouder Beverstraat / Van Veenlaan in Enschede had de man zaterdag 14 juli om 11.00 uur een aanrijding veroorzaakt. Gezien zijn situatie mocht de verdachte op de plek van de aanrijding blazen. De uitslag: 3.1 promille (07-092355/092460/09-2649).

Politie Friesland draagt verdachte over aan Twente

Leeuwarden/Enschede

De politie Friesland heeft op zaterdag 14 juli een 45 jarige inwoner van Leeuwarden, die in Enschede verdacht wordt van inbraak, na aanhouding overgedragen aan de politie in Enschede.

De politie in Enschede kreeg een melding van het korps Friesland dat de 45 jarige verdachte van woninginbraak in Enschede in Leeuwarden is aangehouden. Dit omdat de verdachte landelijk gesignaleerd stond voor een inbraak rond 11 januari 2007 in een woning aan de Varvinksingel in Enschede waarbij een laptop was gestolen. De verdachte is in verzekering gesteld (07-004991).

Brute mishandeling en beroving

Enschede

Een 18 jarige jongeman uit Enschede is op 14 juli rond 03.45 uur mishandeld en beroofd.

De politie werd 14 juli gevraagd te gaan naar een huis in Enschede-Noord. Dit omdat een 18 jarige jongeman aan zijn moeder had verteld dat hij mishandeld en beroofd was. De jongeman was in de nacht van vrijdag op zaterdag uit geweest in de binnenstad van Enschede. Toen hij rond 03.45 uur naar huis ging werd de jongeman op de bocht bij de Visserrijstraat en de HB Blijdensteinstraat door drie onbekende mannen aangesproken. Hier hebben de drie onbekende mannen de jongeman zonder reden mishandeld en vervolgens beroofd. De jongeman had verschillende verwondingen aan zijn hoofd opgelopen. Hij is voor behandeling naar het ziekenhuis gegaan. De onbekenden hebben bovendien de portemonnee van het slachtoffer meegenomen met daarin zijn rijbewijs, bakpas en contant geld. Van de daders ontbreekt elk spoor. Het signalement van de mannen luidt: de eerst man was blank, had een fors postuur, was midden 20, zijn lengte was tussen de 1.75 á 1.85, hij had lichtblond in een middenscheiding, hij droeg een blauw met wit overhemd. De tweede man had een licht getinte huidskleur, begin 20, ongeveer 1.65 en 1.70 lang, smal postuur, deze had kort zwart haar met een lange lok. Van de derde man is niet veel bekend. De politie heeft een onderzoek ingesteld (07-092555).

---- --