Politie Drenthe

Zondag

Emmen, 15-07-2007

Veenpop rustig verlopen

KLAZIENAVEEN Zaterdagavond is de vierde editie van Veenpop wat de politie betreft rustig verlopen. De vooraf aangekondigde preventieve controles hebben geen drugs opgeleverd. Er zijn gedurende de avond twee mensen onwel geworden. De oorzaak daarvan lag echter in een overmatig alcoholgebruik. Er zijn twee bekeuringen uitgedeeld wegens wildplassen. Vier mensen kregen een boete voor een verkeersovertreding. Een 19-jarige jongeman uit Erica werd aangehouden wegens het beledigen van agenten. Hij is ingesloten en is zondagmorgen na verhoor met een dagvaarding op zak naar huis gegaan.

Alcohol in het verkeer

HOOGEVEEN Vrijdagavond heeft de politie een automobilist uit het verkeer gehaald die met meer dan vijf keer het toegestane maximum aan alcohol achter5 het stuur zat. De man, een 38-jarige Hoogevener, reed in een bestelauto over de Wielewaal. Bij de blaastest scoorde hij ruim 2,6 promille. Een rijbewijs had hij niet. Anders was dat meteen ingevorderd. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt. (07-159068)

Zaterdagavond controleerde de politie op de K. de Raadstraat een 50-jarige man uit Hoogeveen in zijn auto. Hij had gedronken en blies 0,67 promille. Hij kreeg na overleg met het Openbaar Ministerie een boete van 300 opgelegd. (07-159290)

Later op de zaterdagavond zagen agenten op de Mr. Cramerweg een 44-jarige automobilist uit Nieuwlande rijden. Hij werd gecontroleerd en bleek te hebben gedronken. De test kwam uit op 1,13 promille. Daarnaast bleek deze bestuurder geen rijbewijs te hebben. Voor beide zaken wordt proces-verbaal opgemaakt. (07-159311)

Zaterdagnacht reed een 36-jarige man uit Dwingeloo met zijn auto over de Griendtsveenweg, terwijl hij had gedronken. Hij had ongeveer 1,1 promille alcohol in zijn bloed. Daarnaast had hij geen rijbewijs. Beide zaken leverden een proces-verbaal op. (07-159440)

VRIES Zaterdagnacht reed een 24-jarige vrouw uit Groningen in een personenauto over de A28. Bij controle bleek dat ze had gedronken. De test kwam uit op 0,91 promille, wat haar een proces-verbaal opleverde. (07-159440)

Rijbewijs kwijt na snelheidsovertreding

BORGER Vrijdagavond raakte een 38-jarige motorrijder uit Nieuw Buinen zijn rijbewijs kwijt nadat hij op de N374 was gesnapt met een snelheid van 132 kilometer per uur. 80 is hier het maximum en bij een overschrijding met meer dan 50 kilometer per uur wordt het rijbewijs ingevorderd. (07-159194)

Woninginbraak via plat dak

ASSEN Zaterdagmiddag is tussen 15.00 en 15.45 uur ingebroken in een woning in de Planetenlaan. De 37-jarige bewoner mist een laptop. De dader is de woning binnengekomen door op het dak van de garage te klimmen en via een openstaand slaapkamerraam de woning te betreden. De politie onderzoekt deze inbraak. Tevens wordt gewaarschuwd om zeker bij het warme weer bij afwezigheid toch de ramen, zeker die bereikbaar zijn vanaf een plat dak, te sluiten. (07-159268)

Verdachte inbraak aangehouden na zoekactie

EMMEN Zaterdagmorgen kreeg de politie een melding binnen van een inbraak in een restaurant in de Hoofdstraat. Daarbij bleek geld te zijn gestolen, waaronder een zak met kleingeld. Na een zoekactie werd de verdachte opgespoord en in zijn woning aangehouden. Tussen het restaurant en de woning van de verdachte lag op meerdere plekken kleingeld, afkomstig van de inbraak. Meteen na zijn aanhouding bekende hij de inbraak. De man, een 30-jarige Emmenaar, is ingesloten voor een nader onderzoek. (07-159203)

Aangehouden na diefstal straatmeubilair

NIEUW DORDRECHT Zaterdagnacht heeft de politie een 19-jarige jongeman uit Klazienaveen aangehouden wegens diefstal van een verkeersgeleider. Bij controle van de auto waar hij in zat zagen de agenten de rood met witte verkeersgeleider in de auto liggen. De verdachte bleek deze op de Herendijk in Erica te hebben gestolen. Hij is ingesloten voor een verder onderzoek. Tevens had hij een zakje weed bij zich. Dat is in beslag genomen. (07-159429)

Aanhouding na mishandeling

MEPPEL Zaterdagnacht heeft de politie op het Prinsenplein een 18-jarige jongeman uit Leeuwarden aangehouden en een 19-jarige Meppeler. Agenten zagen dat de Fries de Meppeler tegen zijn hoofd sloeg. Even later lag hij op de grond en kreeg van de Meppeler een trap tegen zijn hoofd. Beide vechtersbazen zijn aangehouden en ingesloten. Waar de ruzie over ging is niet bekend. (07-159424)

Schuurtje afgebrand

ASSEN Zaterdagnacht is brand ontstaan in een houten schuurtje achter een woning aan de Marconistraat. De brandweer bluste de brand. De politie gaat uit van brandstichting en onderzoekt deze zaak verder. De 64-jarige bewoner doet aangifte.(07-159418)

Fietser breekt enkel

HOLLANDSCHEVELD Zondagmorgen heeft een 69-jarige fietser uit Beilen zijn enkel gebroken bij een val op de Riegshoogtendijk. Hij kwam naast de wegverharding terecht en kwam daardoor te vallen. De man is met de ambulance naar het Bethesdaziekenhuis gebracht. (07-159465)

Wilde wildplasser aangehouden

MEPPEL Zaterdagnacht zagen agenten op het Prinsenplein een wildplasser in actie. Toen ze hem aanspraken en beurden ging hij er vandoor. Toen de agenten hem daarna vastpakten rukte hij zich los en verzette zich hevig. Daarop is hij, met enige moeite, aangehouden en naar het bureau gebracht. Hij krijgt, behalve een boete voor wildplassen, ook een proces-verbaal wegens verzet. De verdachte is een 25-jarige man uit Staphorst. (07-159431)

Dronken Schot aangehouden

BEILEN Zaterdagnacht heeft de politie aan de Domoweg een 18-jarige Schotse jongeman aangehouden, die zwaar beschonken op de motorkap van een auto lag. Omdat hij niet aanspreekbaar was is hij aangehouden wegens openbare dronkenschap. Na verhoor en het vaststellen van zijn identiteit is hij weer in vrijheid gesteld. (07-159409)

Wilt u meer informatie over dit bericht of wilt u in contact komen met de dienstdoende voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met Ernest Zinsmeyer, telefoon 0592 451280.