Politie Midden- en West Brabant

Weekendberichten district Tilburg 14 en 15 juli 2007

TILBURG, 15 juli 2007

Politie houdt Tilburger aan voor mishandeling

TILBURG De politie heeft vrijdagavond rond de klok van 18.30 uur bij een autobedrijf aan de Kapitein Hatterastraat een 39 jarige Tilburger aangehouden. De man wordt ervan verdacht een 41 jarige medewerker van het bedrijf te hebben mishandeld. Tegen de verdachte wordt proces verbaal opgemaakt.

Het slachtoffer en de verdachte kregen in de zaak een woordenwisseling met elkaar over de koop / verkoop van een auto. De woordenwisseling mondde uit in een conflict waarbij de verdachte een bakje uit een rek nam en dit tegen het gezicht van de medewerker gooide. Het slachtoffer liep daarbij een snijwond aan zijn kin op

Politie haalt dronken bestuurders van de weg

TILBURG / OISTERWIJK Op vrijdagavond rond 20.15 uur reed een 24 jarige Tilburgse automobilist in de Sint Nicolaasstraat in Tilburg tegen een lichtmast. Na de aanrijding reed hij weg zonder zijn identiteit achter te laten. De politie trof korte tijd later de bestuurder. Hij bleek onder invloed van alcohol te verkeren. Een ademtest op het bureau wees uit dat hij 855 ug/l aan alcohol in zijn bloed had. De bestuurder bleek niet in het bezit te zijn van een rijbewijs.

Zaterdagochtend even na 01.30 uur controleerden agenten op de Bredaseweg in Tilburg een 34 jarige bromfietsbestuurder. De politie sprak de man aan omdat hij geen helm droeg. Tijdens de controle bleek dat hij onder invloed van alcohol verkeerde. De ademtest op het bureau wees uit dat hij 545 ug/l aan alcohol in zijn bloed had. Met een rijverbod van 5 uren mocht hij vertrekken.

Tussen geparkeerd staande autos aan de Middeldijkdreef in Tilburg troffen agenten zaterdagmorgen om 02.30 uur een 34 jarige Tilburgse vrouw aan. Ze verschool zich voor de politie. Onderzoek wees uit dat de vrouw een auto bestuurde en met hoge snelheid over de rotonde was gereden waarbij ze twee bomen had omgereden. Ten gevolge van deze aanrijding raakte haar auto zwaar beschadigd. Een ademtest op het bureau wees uit dat ze 695 ug/l aan alcohol in haar bloed had. De vrouw, die in geestelijke nood verkeerde, is overgedragen aan de hulpverlenende instantie.

Op de Tilburgseweg in Oisterwijk controleerden agenten rond 01.00 uur een 39 jarige automobilist. Ook hij had teveel aan alcohol genuttigd. Een blaastest op het bureau wees uit dat hij 655 ug/l aan alcohol in zijn bloed had. Zijn rijbewijs werd ingevorderd. Voorzien van een rijverbod van 7 uren mocht hij huiswaarts keren.

Het is verboden om een voertuig te besturen als het alcoholgehalte in het bloed meer dan 0,5 promille bedraagt (ca. 2 glazen), maar het is uiteraard het beste om nuchter achter het stuur te zitten. Wie wordt aangehouden voor een alcoholcontrole, is verplicht om daaraan mee te werken. Wie weigert, mag meteen zijn rijbewijs inleveren. De straffen voor rijden onder invloed variëren van een geldboete tot enkele jaren gevangenisstraf. Ook kan een rijverbod opgelegd worden en kan de rechter de rijbevoegdheid ontzeggen voor maximum 5 jaar (10 jaar bij recidive). Sinds 1 januari 2006 geldt voor beginnend bestuurders strengere regelgeving. Deze automobilisten mogen al bij 0,2 promille niet meer achter het stuur kruipen.

Politie arresteert in het uitgaansgebied 2 personen

TILBURG Agenten die het weekend belast waren met het horecatoezicht in de binnenstad van Tilburg spreken van een rustige dienst. De politie verrichte in totaal 2 aanhoudingen. Naast het sussen van enkele opstootjes kregen 20 centrumbezoekers een bekeuring voor onder andere wildplassen, alcohol op straat, baldadigheid en parkeren.

Vrijdagnacht:

Op de Spoorlaan hebben agenten zaterdagochtend rond de klok van 00.30 uur een 19 jarige Udenhouter aangehouden. Agenten spraken de man aan nadat hij zich verdacht gedroeg bij een geparkeerd staande auto. De man was het niet eens met de controle. Hij liet dit merken door de agenten te beledigen. Tijdens de aanhouding verzette de verdachte zich. Om hem onder controle te krijgen legden de agenten onder andere een armklem aan.

Zaterdagnacht:

Zondagmorgen rond de klok van 02.00 uur hebben agenten op de Heuvel een 26 jarige Tilburger aangehouden voor mishandeling en bedreiging. Een 21 jarige Udenhouter deed hiervan aangifte. De verdachte sloeg de man, zonder enige aanleiding, in een horecagelegen tegen het gezicht. Toen het slachtoffer wilde weten waarom hij dat deed bedreigde de verdachte hem woordelijk met de dood.

Politie onderzoekt een beroving

TILBURG Met het opnemen van een aangifte onderzoekt de politie een beroving die zaterdagmorgen plaats vond in de Goirkestraat in Tilburg. Een 18 en een 19 jarige vrouw, beiden afkomstig uit Tilburg, werden hiervan het slachtoffer en deden aangifte. De vrouwen liepen vanuit de richting van het centrum door de Goirkestraat in de richting van Tilburg-Noord. In de Goirkestraat passeerde het tweetal twee onbekende mannen die op dat moment in een portiekje zaten. Direct na het passeren bemerkten de vrouwen dat de mannen opstonden en hen volgden. Plotseling pakte één van hen de handtas en trok eraan. De 18 jarige vrouw die het hengsel van de tas vast had trok terug. Het hengsel brak waarna de daders met de tas wegrenden.

Rotterdammer aangehouden voor poging inbraak bedrijf

TILBURG De politie heeft zaterdagmiddag rond 12.30 uur in het politiebureau aan de Ringbaan Zuid een 45 jarige Rotterdammer aangehouden. De man meldde zich nadat hij gepoogd had in te breken in een meubelzaak aan de Wethouder van Ierlantstraat. Hij had geprobeerd een steen door gepantserd glas te gooien, wat niet lukte. De man verklaarde op het bureau dat hij uit de winkel een GSM wilde ontvreemden. Na twee gooipogingen tegen het glas merkte hij dat zijn actie niet ging lukken en meldde zich.

Twee gewonden bij verkeersongeval

TILBURG Bij een verkeersongeval tussen een auto en een scooter op de kruising Ringbaan Oost met de Borneostraat raakten zaterdagmiddag de opzittenden van de scooter, een 16 jarige bestuurder en zijn 19 jarige zus, beiden uit Tilburg gewond. Het tweetal is met knie- en voetletsel overgebracht naar het Twee Steden Ziekenhuis in Tilburg.

Een 55 jarige automobilist reed rond 12.45 uur over de Borneostraat in de richting van de Ringbaan Oost. De scooter en een 41 jarige automobilist reden over de Ringbaan Oost. De 55 jarige automobilist verleende op de kruising Borneostraat met de Ringbaan Oost vermoedelijk geen voorrang aan de voor hem van links komende scooter. Tussen beiden ontstond een aanrijding met het eerder genoemde letsel.

Politie arresteert inwoner uit Hoofddorp voor aanranding

TILBURG De politie heeft zaterdagavond rond de klok van 20.00 uur in een horecagelegenheid aan de Heuvel een 41 jarige inwoner uit Hoofddorp aangehouden. De man wordt verdacht van aanranding van een 25 jarige Tilburgse vrouw. De vrouw liep met een vriendin over het Piusplein. Op het moment dat ze een groepje mannen passeerden zag het slachtoffer dat een onbekende man uit het groepje op haar af kwam. De man pakte het slachtoffer vast en kuste haar op de mond. Op het bureau legde de verdachte een bekennende verklaring af. Hij vertelde dat hij uit een dolletje de vrouw een zoen had gegeven.

Bejaarde vrouw gewond bij verkeersongeval

HILVARENBEEK Bij een verkeersongeval op de Provincialeweg de N269 raakte zaterdagavond omstreeks 20.00 uur een 73 jarige vrouw uit Hilvarenbeek gewond. Ze is met verwondingen aan haar hoofd overgebracht naar het Elisabeth Ziekenhuis in Tilburg.

Een 21 jarige automobilist uit Hivarenbeek reed over de N269 richting Hilvarenbeek. De man verklaarde dat op het moment hij Hilvarenbeek in reed het slachtoffer zag. Ze maakte aanstalten om met de fiets de Tilburgseweg over te steken. Het slachtoffer stopte vervolgens op het middengedeelte van de fietseroversteekplaats. Op het moment dat de automobilist het slachtoffer wilde passeren, stapte het slachtoffer op haar fiets en stak de weg over. Tussen beiden ontstond een aanrijding.

Man aangehouden voor verboden wapenbezit

TILBURG De politie heeft zondagochtend tegen 01.00 uur op de Warandelaan een 27 jarige man uit Capelle aan de IJssel aangehouden voor verboden wapenbezit. Tijdens een verkeerscontrole zagen de agenten dat de verdachte een clip uit zijn broekzak had hangen. Controle wees uit dat het een mes betrof. Het mes is in beslag genomen.

Politie houdt ex-vriend aan voor mishandeling en bedreiging

TILBURG De politie heeft zondagochtend rond de klok van 03.15 uur op de Korvelseweg een 44 jarige Tilburger aangehouden. hij wordt verdacht van mishandeling en bedreiging van zijn 23 jarige Tilburgse ex-vriendin. De vrouw deed aangifte.

Het tweetal kreeg bij een eetgelegenheid aan de Korvelseweg woorden. De woordenwisseling mondde uit in een conflict waarbij de verdachte de vrouw aan haar haren trok. Om zijn daad kracht bij te zetten bedreigde hij haar woordelijk met de dood. Gealarmeerde agenten hielde de man aan. Op het bureau legde hij een ontkennende verklaring af.

Politie arresteert zestal voor openlijke geweldpleging

TILBURG De politie heeft zondagmorgen rond 04.30 uur in de Voltstraat 3 jongens en 3 meisjes, tussen de 15 en 21 jaar, afkomstig uit Tilburg, Oisterwijk en Eindhoven aangehouden. Het zestal wordt verdacht van mishandeling van een 24 jarige Tilburgse vrouw. Op het bureau zijn ze in verzekering gesteld.

Het groepje fietste na een avondje stappen in de binnenstad naar huis. In de Voltstraat ontstond er tussen één van de verdachten en de 24 jarige vrouw een conflict. Dit conflict mondde uit in een vechtpartij waarbij het zestal de vrouw mishandelden. De broer van het slachtoffer schoot te hulp en mengde zich in de vechtpartij. Het slachtoffer is met buikklachten en schaafwonden overgebracht naar het Elisabeth Ziekenhuis. Daar gaf ze aan dat ze enkele spullen miste. Na behandeling mocht ze naar huis. De politie onderzoekt de toedracht.

Politie arresteert Tilburger na mishandeling toezichthouder BBA

TILBURG De politie heeft vanmorgen om 05.40 uur in een woning in de wijk Gesworen hoek (Reeshof) een 23 jarige Tilburger aangehouden. De man wordt verdacht van het mishandelen van een 27 jarige toezichthouder. Hij legde op het bureau een ontkennende verklaring af.

Het slachtoffer reed zondagmorgen vanuit zijn functie als toezichthouder mee met de nightliner vanaf de Spoorlaan in de richting van de Reeshof. Het slachtoffer sprak in de bus een groepje jongens aan op hun gedrag. De jongens gedroegen zich agressief in de richting van enkele andere buspassagiers. Het groepje trok zich daar niets van aan en keerde zich in de Reeshof tegen de toezichthouder. Bij de Heyhoef besloot het slachtoffer om samen met een collega het groepje uit de bus te verwijderen. De verdachten waren het daar niet mee eens en mishandelden het slachtoffer. De toezichthouder werd uit de bus getrokken waarna drie verdachten de man meerdere keren sloegen en schopten. Het slachtoffer is voor onderzoek overgebracht naar het Elisabeth Ziekenhuis. Naast meerdere zwellingen, gekneusde ribben, liep het slachtoffer ook een hersenschudding op.

Politie houdt veelpleger aan voor heling fiets

TILBURG De politie heeft zondagmorgen rond de klok van 00.30 uur in de Bisschop Aelenstraat een 48 jarige Tilburger aangehouden. De man wordt verdacht van diefstal / heling van een fiets. Agenten zagen de man fietsen door de Bisschop Aelenstraat. Het slot van de fiets waarop hij reed was geforceerd. Bij het zien van de politie ging de verdachte er vandoor. De agenten waren sneller en konden hem korte tijd later aanhouden. De man, die bij de politie bekend staat als veelpleger is op het bureau in verzekering gesteld.

Auteur: Desiree Brabers