Politie Zaanstreek-waterland

Nieuwsberichten zondag 15 juli 2007

Zaanstreek-Waterland, 15-07-2007 o Met: getuigen gewelddadige fietsroof gezocht, brand in hennepkwekerij en grote woningbrand

Huiselijk geweld (1)

Wormerveer, vrijdag 13 juli 2007, 19.14 uur

De politie heeft een 30-jarige Alkmaarder aangehouden op verdenking van huiselijk geweld. Zijn 46-jarige vriendin uit Wormerveer verklaarde dat de verdachte haar na een ruzie had bedreigd en mishandeld. De vrouw liep daarbij oogletsel op. De man, die bij de politie bekend staat als veelpleger, is meegenomen naar het politiebureau en in verzekering gesteld.

Op de shovel met slok op

Zaandam, vrijdag 13 juli 2007, 21.00 uur

Tijdens een alcoholcontrole op de Heijermansstraat heeft de politie een bestuurder van een shovel van de weg gehaald wegens het rijden onder invloed. De man, een 33-jarige Zaandammer, blies ruim twee keer de toegestane hoeveelheid alcohol. Hij kreeg een boete en een rijverbod van 5 uren.

Mishandeling (1)

Krommenie, zaterdag 14 juli 2007, 01.13 uur

De politie heeft een 20-jarige man uit Assendelft aangehouden op verdenking van mishandeling van een 16-jarige jongen uit Krommenie. De verdachte zou na een woordenwisseling in een café een glas in het gezicht van het slachtoffer hebben gegooid. De Krommenieër liep daarbij flinke snijwonden aan zijn lip op en is per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. De verdachte werd na verhoor in verzekering gesteld en zal zich binnenkort voor de rechter moeten verantwoorden.

Getuigen gewelddadige fietsroof gezocht

Purmerend, zaterdag 14 juli 2007, 02.00 uur

De politie is op zoek naar getuigen van een gewelddadige fietsroof. Het slachtoffer, een 15-jarige jongen uit Purmerend, fietste in de nacht van vrijdag op zaterdag even na 02.00 uur op de Stationsweg richting Beatrixplein. Vlak voor de tunnel werd hij op grove wijze door twee mannen van zijn fiets getrokken. De verdachten maakten zich op de fiets van het slachtoffer en een tweede fiets uit de voeten richting het centrum. Het zou gaan om twee negroïde mannen van rond de 18 jaar, beide tussen de 1.85 en 1.90 meter lang. Een van hen was gekleed in trainingspak, de ander droeg een bruine leren jas en een donkere pet. De gestolen fiets is een zwart- met zilverkleurige BSP Selecta. De recherche van de politie verzoekt getuigen contact met hen op te nemen via 0900-8844.

Bromfietser van dijk af

Monnickendam, zaterdag 14 juli 2007, 02.05

Een 30-jarige Purmerender raakte zaterdagnacht gewond nadat hij met zijn bromfiets de Waterlandsezeedijk afreed. De man reed tussen Marken en Monnickendam toen hij ter hoogte van de kruising richting Uitdam de macht over het stuur verloor en de dijk afreed. Fietsers hoorden de man van onder aan de dijk om hulp roepen en waarschuwden de politie en ambulancedienst. De man is vermoedelijk met een zware beenfractuur naar het ziekenhuis vervoerd.

Fietsendief in kraag gevat

Purmerend, zaterdag 14 juli 2007, 02.25 uur

De politie heeft een 19-jarige Purmerender aangehouden op verdenking van fietsendiefstal. Agenten zagen de man tijdens een surveillance slepen met een afgesloten fiets. De man gaf hier een ongeloofwaardige verklaring voor af waarop hij werd aangehouden. Op het politiebureau bekende de man dat hij de fiets eerder die avond had gestolen. De fiets is in beslag genomen; de verdachte is met een proces-verbaal op zak heengezonden.

Huiselijk geweld (2)

Wormerveer, zaterdag 14 juli 2007, 15.37 uur

De politie heeft een 30-jarige Zaandammer aangehouden wegens huiselijk geweld. De man wordt ervan verdacht zijn 31-jarige ex-vriendin te hebben mishandeld. Hij zou onder bedreiging de woning zijn binnengetreden en het slachtoffer vervolgens hebben geslagen en geschopt. Een van hun kinderen belde de politie, die de verdachte meenam naar het bureau. De man bleek eerder te zijn veroordeeld wegens hetzelfde feit en is in verzekering gesteld.

Brand in hennepkwekerij

Zaandam, zaterdag 14 juli 2007, 21.43 uur

Bij een binnenbrand in een bedrijfspand op de Grote Tocht is een hennepkwekerij ontdekt. De brandweer had het vuur al snel onder controle. Eenmaal binnen trof men op de begane grond een plantage met zo'n 800 jonge plantjes aan. Op de bovenverdieping hing aan rekken een voorraad geoogste toppen te drogen. De plantage is ontruimd en de politie heeft de zaak in onderzoek.

Mishandeling (2)

Zaandam, zondag 15 juli 2007, 01.31 uur

De politie heeft een 16-jarige jongen uit Wijdewormer aangehouden op verdenking van mishandeling. De jongen zou tijdens een vechtpartij op de K. Kanstraat een 18-jarige Zaandammer hebben geslagen, die daarbij oogletsel opliep. Aanleiding van de vechtpartij zou een
woordenwisseling zijn. De verdachte maakte zich na de vechtpartij uit de voeten maar agenten wisten hem na een korte achtervolging aan te houden op de Burcht, waar de jongen zich onder een geparkeerde auto had verstopt. Tijdens de fouillering werd er in zijn zak een wikkel harddrugs aangetroffen. De drugs zijn in beslag genomen en de verdachte is na een nachtje cel aan het ouderlijk gezag overgedragen. Hij zal zijn straf via bureau HALT ondergaan.

Grote woningbrand

Koog aan de Zaan, zondag 15 juli 2007, 05.15 uur

In een woning aan de Raadhuisstraat heeft zondagochtend een grote uitslaande brand gewoed. De brandweer rukte na de melding met groot materieel uit, waaronder een blusboot. Rond 06.00 uur kon het sein brand meester worden gegeven. Er zijn geen slachtoffers gevallen; de bewoners bleken op vakantie te zijn. Ook in de nabijgelegen panden waren geen personen aanwezig. De brand is vermoedelijk begonnen in de aanbouw aan de achterzijde van de woning. De afdeling Forensische Opsporing van de politie stelt een onderzoek in naar de oorzaak.

Shovel vernield

Zaandam, zondag 15 juli 2007, 01.52 uur

De politie heeft een 16- en een 17-jarige jongen uit Amsterdam aangehouden op verdenking van vernieling. Een buurtbewoner waarschuwde de politie dat er op de Bossingschaaf een groep van circa acht jongens bezig was de ruiten van een shovel in te slaan. Op basis van het signalement dat deze getuige opgaf konden agenten twee jongens aan de voorkant van het NS station aanhouden. De jongemannen hebben de rest van de nacht op het politiebureau doorgebracht.

Laatst gewijzigd 15-07-2007 14:26 | © Politie Zaanstreek-Waterland |