Politie Midden- en West Brabant

Weekendberichten district Oosterhout 14 en 15 juli 2007

OOSTERHOUT NB, 15 juli 2007

Politie houdt minderjarige aan voor joyriding en inbraak autos

HANK De politie heeft zaterdagmiddag, rond de klok van 12.00 uur, op het politiebureau een 17 jarige jongen uit Hank aangehouden. De jongen meldde zich nadat de politie eerder die nacht een onderzoek naar hem had ingesteld. Hij wordt verdacht van joyriding en het plegen van meerdere auto-inbraken. Op het bureau is hij in verzekering gesteld.

De politie kreeg zaterdagochtend rond 03.30 uur de melding dat in de Kerkstraat twee verdachte personen interesse toonden in geparkeerd staande autos. In de Kerkstraat troffen agenten een onafgesloten auto aan waarvan het dashboardkastje open stond. Korte tijd later meldde een oplettende getuige dat het tweetal zich verdacht ophield bij een andere geparkeerd staande auto. Een ingesteld onderzoek in de omgeving wees uit dat de 17 jarige jongen mogelijk een van de verdachten betrof. Toen de politie poolshoogte ging nemen bij zijn woonadres zagen ze de verdachte als bestuurder in een auto de woning passeren. Bij het zien van de agenten verhoogde de verdachte zijn snelheid en reed weg. Op het Sperwerpad troffen de agenten de auto beschadigd aan, zonder verdachte. Een omwonende vertelde dat de jongen gepoogd had in haar auto in te breken. Onderzoek wees uit dat de auto waarin de jongen reed, eigendom is van zijn vader. De verdachte had zonder toestemming de auto meegenomen. In de woning trof de politie goederen aan die mogelijk afkomstig zijn van de auto-inbraken. De goederen zijn in beslag genomen.

De politie sluit niet uit dat de verdachte met compagnon in de omgeving van de Kerstraat getracht hebben in meerdere autos in te breken en verzoekt getuigen en aangevers zich te melden op het politiebureau in Nieuwendijk. De politie stelt een onderzoek in naar de tweede verdachte.

Vrachtwagen zit klem onder viaduct

OOSTERHOUT Een 20 jarige vrachtwagenchauffeur uit Drunen zag bij het viaduct aan de Hoofseweg het hoogtebord over het hoofd waardoor hij tijdens het passeren van het met zijn vrachtwagen klem kwam te zitten onder het viaduct. Omdat de bestuurder klaagde over hoofdpijn hebben medewerkers van de ambulancedienst ter plaatse een onderzoek ingesteld. Het lukte na een korte tijd de vrachtwagen onder het viaduct te bevrijden. Gezien de schade aan de vrachtwagen werd het voertuig getakeld. Medewerkers van de gemeente hebben zorg gedragen voor het reinigen van het wegdek.

Bromfietsbestuurder gewond bij eenzijdige aanrijding

WERKENDAM Zaterdagmorgen rond 09.15 uur raakte een 45 jarige inwoner uit Woudrichem gewond nadat hij betrokken was bij een eenzijdig verkeersongeval aan de Woudrichemsedijk. De man is met hoofdletsel overgebracht naar het Beatrix ziekenhuis in Gorinchem.

De man reed met zijn bromfiets over de Woudrichemsedijk. Hij kwam uit de richting van het Hoekeinde en reed richting Oudendijk. Door onbekende oorzaak raakte hij de macht over het stuur kwijt waardoor hij ten val kwam. Omdat het vermoeden bestaat dat de man onder invloed van alcohol verkeerde werd in het ziekenhuis een bloedproef afgenomen.

Portugees gewond bij verkeersongeval

HANK Bij een verkeersongeval op de Jachtlaan raakte zaterdagmiddag een Portugese man (leeftijd onbekend) gewond aan zijn hoofd. De man is voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis Molengracht in Breda.

Een 44 jarige automobilist uit Hank reed met zijn auto over de Jachtlaan. Hij kwam uit de richting van Hank. De automobilist verklaarde dat hij vanuit een zijpad een fietser de weg zag naderen. Toen hij afremde zag stopte de fietser. Hierop gaf de automobilist gas en vervolgde zijn weg. Gelijktijdig stapte het slachtoffer op zijn fiets en reed de weg op. Tussen beiden ontstond een aanrijding.

EOD ruimt explosief

SPRANG-CAPELLE De Explosieve Opruimings Dienst (EOD) heeft vrijdagavond in de Heistraat aan het halve zolenpad een explosief geruimd. Een passant meldde de politie dat hij een granaat had aangetroffen tijdens het halen van gras. Ter plaatse troffen de agenten een granaat aan die een afmeting had van 1 meter. Medewerkers van de EOD werden geïnformeerd die korte tijd later de granaat ruimden.

Oisterwijker raakt macht over het stuur kwijt

LOON OP ZAND Een 46 jarige automobilist uit Oisterwijk raakte vrijdagavond rond 19.30 uur gewond nadat hij betrokken was bij een eenzijdig verkeersongeval op de Heideweg. De man is met een hoofdwond overgebracht naar het Elisabeth Ziekenhuis in Tilburg. Onderzoek wijst uit dat de man op de Heideweg vermoedelijk de macht over het stuur is kwijtgeraakt waarna zijn auto tegen een lantaarnpaal tot stilstand kwam. De man verklaarde onder invloed van alcohol te verkeren. In het ziekenhuis werd met toestemming bloed afgenomen. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Politie arresteert 9 bezoekers in het uitgaansgebied in Oosterhout

OOSTERHOUT Agenten die belast waren met het horecatoezicht in het centrum van Oosterhout spreken van een rustige en gemoedelijke sfeer. In totaal verrichte de politie 9 aanhoudingen. Naast het sussen van enkele opstootjes kreeg één centrumbezoeker een bekeuring voor baldadig gedrag.

Vrijdagnacht:

Zaterdagochtend rond de klok van 01.30 uur hebben agenten in de Klappeijstraat een 21 jarige man uit Oosterhout aangehouden voor poging tot zware mishandeling. De man, die onder invloed van alcohol verkeerde, had in een horecagelegenheid gepoogd een portier met een bierfles te slaan. Het lukte de portier de verdachte af te weren. Gealarmeerde agenten namen de man over en brachten hem naar het bureau.

In de Klappeijstraat heeft de politie zaterdagochtend rond 02.10 uur vier mannen tussen de 19 en 40 jaar, afkomstig uit Oosterhout en Baarle Nassau aangehouden. De politie verdenkt het viertal van openlijke geweldpleging bij een horecagelegenheid. De vier mannen kregen onenigheid met elkaar waarna ze met elkaar op de vuist gingen. Zowel in de Klappeijstraat als in de Torenstraat werden de verdachten korte tijd later aangehouden.

Zaterdagnacht:

Agenten hebben zondagochtend rond de klok van 03.30 uur op de Leijsenhoek twee Oosterhouters van 19 en 21 jaar aangehouden voor wildplassen. Het tweetal vond het nodig hun behoefte te doen tegen een politieauto.

In de torenstraat hebben agenten zondagmorgen tegen 04.00 uur een 18 jarige Oosterhouter aangehouden voor baldadig gedrag. De man had tegen een geparkeerd staande auto getrapt. Omdat er geen schade aan het voertuig was bleef het bij baldadigheid.

Even na 03.00 uur hield de politie zondagmorgen op de Markt een 22 jarige oosterhouter aan. De man had in een horecagelegenheid een 19 jarige stadsgenoot enkele elleboogstoten gegeven. Het slachtoffer deed aangifte van mishandeling.

Politie houdt echtgenoot aan voor huiselijk geweld

GEERTRUIDENBERG De politie heeft zaterdagochtend tegen 03.00 uur in een woning in Geertruidenberg een 45 jarige man aangehouden. Hij wordt ervan verdacht zijn 48 jarige echtgenoot te hebben mishandeld. Het slachtoffer deed aangifte. De vrouw verklaarde dat ze in de woning zonder aanleiding een flinke duw kreeg van haar man waardoor ze haar evenwicht verloor en ten val kwam. Daarbij stootte ze haar hoofd tegen de eethoek.

Ruzie om pakeerplaats

OOSTERHOUT De politie heeft zaterdagmiddag rond 16.30 uur bij een bouwmarkt in de Meerstoel een 54 jarige man uit Oosterhout en een 58 jarige man uit Raamsdonksveer aangehouden. Beide mannen worden verdacht van het plegen van mishandeling.

Het tweetal kreeg met elkaar ruzie nadat beiden hun auto wilde parkeren op een vrij gekomen parkeerplekje. De 58 jarige man was iets eerder en parkeerde zijn auto. De 54 jarige automobilist die volgens zijn zeggen al enige tijd op dat plekje stond te wachten was het met dat parkeergedrag niet eens. Op het parkeerterrein vlogen de mannen elkaar in de haren. Omstanders lukte het de mannen te scheiden waarna de politie gealarmeerd werd. Op het bureau wensten beiden aangifte te doen.

Bejaarde man gewond bij verkeersongeval

OOSTERHOUT Bij een verkeersongeval op de kruising Oospolderseweg met de Hoofseweg raakte zaterdagavond een 73 jarige Oosterhoutse fietser gewond. De man is voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis Molengracht in Breda.

Het slachtoffer fietste rond 20.30 uur over de Oostpolderweg. Hij kwam uit de richting van de Veerseweg. Op het genoemde kruispunt wilde hij links afslaan. Op dat moment reed een 38 jarige Oosterhoutse automobilist achter het slachtoffer. Tijdens het afslaan zag het slachtoffer niet dat de auto achter hem reed en zijn weg recht door wilde vervolgen. Tussen beiden ontstond een aanrijding.

Auteur: Desiree Brabers