Politie Groningen

Zondag 15 juli 2007

Provincie Groningen, 15-07-2007

Groningen: lichaam dode man gevonden

Zondagmorgen omstreeks 08.45 uur is het lichaam aangetroffen van een dode man. In het water langs de Marwixkade trof een voorbijgangster het lichaam. Duikers van de brandweer hebben de nog onbekende man uit het water gehaald. De technische recherche heeft onderzoek gedaan. De politie stelt een onderzoek in naar de identiteit van de man en de toedracht.

Usquert: jongetje gewond door rondvliegend hout

Een 8-jarig jongetje uit Warffum is zaterdagmorgen in een woning in Usquert gewond geraakt. Zijn vader was bezig met een cirkelzaag om hout te bewerken. Het jongetje stond op circa drie meter afstand toen een stuk afgezaagd hout van de cirkelzaag af schoot. Het hout raakte het jongetje in zijn zij. Hij werd met een ambulance naar een ziekenhuis gebracht. Het is niet bekend wat de ernst is van zijn verwonding.

Finsterwolde: hennepkwekerij ontdekt

De politie heeft vrijdagavond in een woning aan de Rie
Kogenhop-Huigweg een hennepplantage opgerold. Op de eerste etage werden 280 planten gevonden. De planten waren nagenoeg klaar voor de oogst. De gebruikelijke kweekapparatuur was ook aanwezig in de woning. De stroom bleek illegaal te worden afgetapt. De 20-jarige eigenaar was niet aanwezig. De politie stelt een onderzoek in.

Groningen: jongetje stapt alleen in trein

De politie heeft zaterdagmiddag een 8-jarig jongetje met zijn vader herenigd. Het jongetje was in de trein van Zuidbroek naar Groningen gestapt. Bij Hoogezand merkte de conducteur het jongetje op. Op het station in Groningen werd hij overgedragen aan agenten. Beetje bij beetje kregen zij informatie uit hem. Hij noemde zijn verjaardag en zijn adres op Ameland, maar het jongetje was in Zuidbroek in de trein gestapt volgens een getuige. De agenten zijn met hem naar het station in Zuidbroek gereden en daar wist het jongetje de weg terug aan te wijzen. Onderweg werden de agenten aangesproken door een verontruste man. Dat bleek de vader van het jongetje te zijn. Hij was vanaf het adres van zijn opa en oma in Zuidbroek gaan fietsen en is vervolgens in de trein gestapt. Het kalme jongetje kreeg een beer van de agenten.

Groningen: man meldt zich later na aanrijding

Een 25-jarige automobilist uit Groningen is zaterdagavond doorgereden na een ongeval. Op de Noorderstationsstraat kwam hij in botsing met een 29-jarige bromfietsster uit Groningen. Zij was door een auto aangereden die vanaf de Bedumerweg de Noorderstationsstraat was ingeslagen. De man meldde zich een uur later bij het politiebureau in Delfzijl. Hij had schade aan zijn auto. De vrouw is voor controle naar een ziekenhuis overgebracht. De politie maakt een registratie van het ongeval.

Groningen: Stadjer baldadig

Een 18-jarige Stadjer is zaterdagavond in een café in de Papengang aangehouden. Medewerkers van cameratoezicht zagen dat de Stadjer zich vervelend gedroeg op straat. Hij schreeuwde en vertoonde baldadig gedrag op de Grote Markt. Een agent vroeg hem naar zijn identiteitsbewijs en sloeg hem in de boeien. Op dat moment rukte hij zich los en hij ging er als een speer vandoor. In een café kon hij alsnog worden ingerekend. Hij is ter ontnuchtering ingesloten.

Groningen: Stadjer pleegt veel verzet bij aanhouding

Een 21-jarige Stadjer is zaterdagnacht in de Papengang aangehouden. Agenten kregen een melding van een vechtpartij in een café in de Papengang. Achter in de zaak troffen de agenten een groep personen, waarvan een problemen had met een medewerker van het café. Een hoop mensen bemoeiden zich ermee. Agenten wisten een escalatie binnen te voorkomen. Een 40-jarige man werd meerdere malen bedreigd. De Stadjer bleef zich ermee bemoeien. Zelf toen hij hierom werd aangehouden, werd hij nog niet rustig. Hij verzette zich hevig tegen zijn aanhouding en er moest zelfs dreiging met pepperspray aan te pas komen. Hij werd geboeid naar buiten gebracht. Ook twee andere Stadjers (22 en 26 jaar) moesten mee naar het bureau. Allen werden aangehouden voor het niet voldoen aan bevel of vordering. Ook buiten bleef de 21-jarige Stadjer zich verzetten. Hij werd uiteindelijk naar de grond gebracht, totdat hij vervoerd kon worden naar het bureau. Zijn vrienden kwamen nog eens kijkje nemen. De politiepaarden hielden de groep op afstand. Uiteindelijk zijn de drie met succes naar het bureau gebracht. Ze werden ingesloten voor onderzoek.

Groningen: beroving mislukt

Een 16-jarige jongen uit Groningen is zaterdagnacht bijna beroofd van zijn telefoon en portemonnaie. Hij fietste op de kruising van Goudlaan en de Platinalaan toen hij bij de Siersteenlaan aangesproken werd door een onbekende man. Hij kwam naast hem fietsen en sommeerde hem zijn mobiele telefoon en portemonnaie af te geven. Hij kreeg direct een klap in zijn gezicht. Hij werd duizelig en viel bijna van zijn fiets. Ineens kwamen er andere mensen langs fietsen, waardoor de onbekende man er vandoor ging. De jongen had zijn telefoon en portemonnaie nog en belde de politie. De jongen is voor controle naar de dokterspost gebracht. De politie stelt een onderzoek in.

Leens: mannen bekeurd voor nachtzwemmen

De politie heeft zaterdagnacht in het zwembad van Leens twee 20-jarige mannen bekeurd. Agenten kregen een melding dat er drie jongens in het zwembad waren die mogelijk ook vernielingen pleegden. Toen de drie de agenten zagen, gingen ze er vandoor. Twee konden in de kraag worden gevat. Ze werden ingerekend en kregen op het bureau een bekeuring mee naar huis. Op het oog hebben ze geen vernielingen gepleegd.

Startenhuizen: automobiliste onder invloed

Een 36-jarige vrouw uit Bedum is zaterdagnacht aangehouden voor rijden onder invloed. Agenten zagen haar de parkeerplaats naast de N46 op rijden en controleerden haar. Op de bijrijderstoel stond een krat bier. Een blaastest wees uit dat ze had gedronken. Op het bureau bleek dat ze 1,2 promille alcohol in haar bloed had. Tegen haar wordt proces-verbaal opgemaakt.

Nieuwe Pekela: man onder invloed

De politie heeft zaterdagavond op de Lindenlaan in Nieuwe Pekela een 56-jarige inwoner van die plaats aangehouden. Agenten zagen hem slingerend rijden. Dat was aanleiding om hem te controleren. De blaastest gaf aan dat hij had gedronken. Op het bureau bleek dat hij
1,3 promille alcohol in zijn bloed had. Zijn rijbewijs was ongeldig. Hiervoor kreeg hij een bekeuring. Voor het rijden onder invloed wordt proces-verbaal opgemaakt.

Winschoten: mannen weigeren te betalen bij café

Bij een vechtpartij in een café in de Blijhamsterstraat zijn zaterdagnacht twee mannen (28 en 32 jaar) uit Winschoten aangehouden. De 32-jarige wilde met glazen naar buiten gaan. Een medewerker wilde dit voorkomen en probeerde op hem in te praten. De verdachte bedreigde hem vervolgens. Zijn vriend weigerde te betalen en de twee gingen naar buiten. De medewerker moest hierbij enkele rake klappen in ontvangst nemen. Beide mannen uit Winschoten werden gepepperd, omdat ze zich verzetten bij hun aanhouding. Een van hen probeerde zelfs een agent te lijf te gaan. De heren zijn ingesloten voor onderzoek.

Provincie Groningen: snelheidscontroles

De politie heeft zaterdag op diverse plaatsen een snelheidscontrole gehouden.

Groningen, Damsterdiep: aantal geregistreerde voertuigen: 1307, aantal overtredingen: 61, hoogst gemeten snelheid: 86 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Groningen, Peizerweg: aantal geregistreerde voertuigen: 721, aantal overtredingen: 58, hoogst gemeten snelheid: 74 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.