Politie Zeeland


---


W-2301-2007 Ingebroken in woning, Middelburg
In een woning aan de Rentmeesterlaan in Middelburg is in de nacht van vrijdag op zaterdag, tussen 21.30 en 01.30 uur, ingebroken.
Door een deur te forceren zijn de daders de woning binnengekomen. Uit de woning werden sieraden, geld en een MP3-speler meegenomen. De technische recherche gaat sporen afnemen in de woning.

O-2302-2007 Inbraken in Goes en Kapelle
In een woning aan de Kastanjestraat in Goes is ingebroken tussen vrijdagmiddag 14.00 uur en zaterdagavond 21.00 uur.
Uit de woning werd computerapparatuur, sieraden, stereotoren en geld weggenomen. Door een raampje te forceren zijn de daders de woning binnengekomen.
Ook in een woning in Kapelle, aan het C.D. Vereekeplein, is ingebroken in de nacht van zaterdag op zondag. Uit de woning werd een giropasje weggehaald. De hele woning werd doorzocht terwijl de bewoners lagen te slapen.
De technische recherche gaat in beide woningen sporenonderzoek doen.

O-2303-2007 Aanrijding met te zware aanhanger
Omstreeks 16.48 uur op vrijdag 13 juli vond een aanrijding plaats op de Oomshoekseweg in Kruiningen.
Een 36-jarige man uit de gemeente Reimerswaal reed met zijn personenauto met daarachter een aanhanger frontaal op een vrachtwagen die bestuurd werd door een 43-jarige Yersenaar. Hierbij raakte de 36-jarige man gewond aan zijn enkel en moest met een ambulance naar het ziekenhuis worden gebracht. De aanhanger die hij achter zijn auto had was beladen met grond en was ongeveer 1300 kilo te zwaar voor het voertuig dat ervoor reed. Tegen de bestuurder van de personenauto wordt proces-verbaal opgemaakt.

O-2304-2007 Aangehouden met drugs op zak
Omstreeks 01.25 uur vannacht is een Arnhems meisje van 19 jaar oud aangehouden door de Zeeuwse politie.
Zij was een joint aan het roken toen er twee agenten langs haar fietsten. Op het moment dat zij hen in het oog kreeg stopte ze snel haar brandende joint in haar tas, maar de agenten hadden in de gaten dat er iets niet klopte. Zij spraken haar aan en vroegen om de joint bij hen in te leveren. Uit haar tas kwamen ook nog twee xtc-pillen tevoorschijn, een zakje weed en een blokje hasj. Het meisje deed van alle drugs afstand en mocht, met een bekeuring op zak, het politiebureau weer verlaten.

W-2305-2007 Drie aanhoudingen na vechtpartij
Vannacht rond 03.45 uur zijn op het Plein 1940 in Middelburg drie vechtersbazen aangehouden.
In een cafe vlakbij Plein 1940 hadden twee van hen ruzie gekregen. Zij waren het cafe uitgezet door de portiers. Toen één van hen, een 28-jarige man uit Arnemuiden, zijn fiets van het slot haalde en naar huis wilde gaan, werd hij bestormd door zijn opponent, een 31-jarige man uit Oost Souburg. Beiden vielen weer vechtend op de grond. Een maat van de Souburger, een 33-jarige plaatsgenoot, wilde de boel sussen, maar kreeg een schop van de Arnemuidenaar. Op het moment dat de politie beide mannen uit elkaar trok schopte de 33-jarige uit reactie terug naar de 28-jarige en raakte hierbij per ongeluk een politieagent. Alle drie de mannen werden aangehouden en konden op het politiebureau hun verhaal doen. Tegen de ochtend zijn ze weer in vrijheid gesteld. Proces-verbaal wordt opgemaakt.





Politie Zeeland