Verzamelpersbericht zaterdag/zondag

's-Hertogenbosch, 15-07-2007

Glazengooier aangehouden voor vernieling surveillanceauto

's-Hertogenbosch De politie heeft vrijdagavond een 44-jarige Bosschenaar op de Parade aangehouden voor vernieling van de autoruit van een politievoertuig. Een getuige had gezien dat de verdachte twee glazen naar de politieauto gegooid had. De agenten waren op dat moment niet in het voertuig, maar elders op de Parade bezig met de aanhouding van drie verdachten die de openbare orde hadden aangetast. Op basis van het opgegeven signalement werd de Bossche glazengooier even later aangehouden en ingesloten voor verhoor. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Bosschenaar aangehouden voor mishandeling taxichauffeur

's-Hertogenbosch De politie heeft in de nacht van 14 op 15 juli op de Orthenseweg een 39-jarige Bosschenaar aangehouden voor mishandeling van een taxichauffeur. De Bosschenaar was dronken en wilde niet betalen voor een rit. Hierdoor ontstond onenigheid tussenbeide waarbij de 38-jarige taxichauffeur in het gezicht geslagen werd. Tegen de Bosschenaar is proces-verbaal opgemaakt.

Politie treedt op tegen aantasting openbare orde

's-Hertogenbosch De politie heeft vrijdagavond drie Bosschenaren, twee vrouwen en een 36- jarige man aangehouden voor aantasting van de openbare orde. De Bosschenaar beledigde de agenten. Toen deze tot de aanhouding overgingen werden zij belemmerd door twee vriendinnen van de verdachte; een 42-jarige en 45-jarige Bossche. Alledrie zijn ingesloten voor verhoor. Tegen hen is proces-verbaal opgemaakt.

Politie onderzoekt openlijke geweldpleging

's-Hertogenbosch De politie verricht onderzoek naar een vechtpartij die in de nacht van 14 op 15 juli heeft plaatsgevonden op de Parade. Vier mannen zijn aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de openlijke geweldpleging; een 26-jarige man uit Hellouw, een 18-jarige man uit Haaften, een 23-jarige man uit Herwijnen en een 35-jarige Bosschenaar. Twee mannen, de Bosschenaar en een 31-jarige vriend van hem uit Vught raakten gewond en moesten in het ziekenhuis behandeld worden. De toedracht is nog onduidelijk. De aangehouden verdachten zijn ingesloten voor verhoor. De politie zal tevens getuigen gaan horen.

Automobiliste aangehouden voor doorrijden na een aanrijding

's-Hertogenbosch De politie heeft zaterdagavond op de Van der Venstraat een 21-jarige Bossche automobiliste aangehouden voor het doorrijden na een aanrijding op de Van Noremborghstraat. Nadat zij bij het inparkeren tegen een geparkeerde auto botste, verliet ze de plaats van het ongeval. Een 30-jarige Bosschenaar deed hiervan aangifte bij de politie. Zijn auto liep enkele deuken op in het rechterachterportier. Een getuige had alles zien gebeuren, noteerde het kenteken en waarschuwde de politie. Deze trof de vrouw even later op de Van der Venstraat. Ze ontkende in eerste instantie bij een aanrijding betrokken te zijn geweest. Daarna zei ze dat ze eerder deze week tegen een paaltje was gereden en uiteindelijk bekende ze de aanrijding op de Van Noremborghstraat te hebben veroorzaakt en te zijn doorgereden. Tegen haar is proces-verbaal opgemaakt.

Brandstichter aangehouden

's-Hertogenbosch De politie heeft vrijdagavond een 36-jarige Bosschenaar in zijn woning aangehouden op verdenking van brandstichting. Hij had in de nacht van 11 op 12 juli brand gesticht bij de voordeur van een woning aan de Brede Haven. De 60-jarige bewoner werd wakker van de brandmelder. Niemand raakte gewond. De brandweer had het vuur snel onder controle. De verdachte is in belang van het verdere onderzoek inverzekeringgesteld.

Politie treedt op tegen huiselijk geweld

's-Hertogenbosch De politie heeft in de nacht van 13 op 14 juli een 54-jarige Bosschenaar in zijn woning aangehouden voor huiselijk geweld. Hij had zijn 54-jarige vriendin mishandeld. Zij deed hiervan aangifte. De verdachte bleek eerder veroordeeld te zijn voor hetzelfde feit. Tevens had hij een boete open staan van 95 euro die hij niet (direct) wilde betalen. Hij is inverzekeringgesteld.


-----

's-Hertogenbosch De politie heeft zaterdagavond een 50-jarige Bosschenaar in zijn woning aangehouden voor huiselijk geweld. Hij had zijn 46-jarige vrouw een kopstoot gegeven en een autoruit vernield. De auto is eigendom van de vrouw haar werkgever. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt voor vernieling en huiselijk geweld.


-----

's-Hertogenbosch De politie heeft in de nacht va 14 op 15 juli een 32-jarige man uit Hellevoetsluis aangehouden voor huiselijk geweld. Hij had zijn 42-jarige Bossche vriendin in haar woning mishandeld. Hij is ingesloten voor verhoor.

Politie betrapt man tijdens drugsgebruik

's-Hertogenbosch De politie heeft in de nacht van 13 op 14 juli een 32-jarige man uit Rosmalen aangehouden op de Torenstraat. Agenten betrapten hem tijdens het gebruik van harddrugs, vermoedelijk snoof hij cocaïne. Hij is ingesloten voor verhoor. De politie heeft afzonderlijk proces-verbaal opgemaakt tegen de Rosmalenaar voor het beledigen van een agent en het niet bij zich hebben van een geldig legitimatiebewijs. Het gripzakje met daarin witte poederresten is inbeslaggenomen voor nader onderzoek.

Politie pakt meesteroplichter

's-Hertogenbosch - De politie heeft vrijdagavond een 35-jarige man (woonplaats onbekend) op de Vogelstraat aangehouden voor oplichting en flessentrekkerij. De verdachte heeft in het hele land mensen voor duizenden euros opgelicht. In politieregio Brabant-Noord deden 23 slachtoffers hiervan aangifte. De politie is druk doende met het onderzoek en kan vooralsnog geen verdere mededelingen hierover doen. De verdachte is inverzekeringgesteld.

Illegale vreemdeling aangehouden

Schijndel De politie trof zaterdagmorgen tijdens een vreemdelingencontrole bij een bedrijf aan de Van Leeuwenhoekweg een 39-jarige Kongolese man werkend aan. Met een gestolen verblijfsdocument had de verdachte zich bij zijn werkgever gelegitimeerd. Hij werkte er sinds 2 ½ week. Door overtreding van de Wet Arbeid Vreemdelingen verblijft hij niet langer rechtmatig in Nederland. De man is in vreemdelingenbewaring gesteld en zal het land moeten verlaten.

Vreemdelingen mogen drie maanden in Nederland verblijven om bijvoorbeeld vakantie te houden of familie te bezoeken. Ze mogen in deze periode geen arbeid verrichten. Dat mag wel met een geldig verblijfsdocument.

Chauffeur aangehouden voor mishandeling

Boxtel De politie heeft vrijdagmiddag een 51-jarige Veldhovense vrachtwagenchauffeur aangehouden voor mishandeling. Een 44-jarige automobilist uit Boxtel deed hiervan aangifte.

De twee hadden op Tongeren onenigheid gekregen over een verkeerssituatie. De automobilist moest op deze smalle weg uitwijken voor de tegemoetkomende vrachtwagen. De chauffeur reed gedeeltelijk op de weghelft van de automobilist en zou niet aan de kant zijn gegaan, volgens de automobilist. Er ontstond daarna een woordenwisseling tussenbeide die uitmondde in een mishandeling. De vrachtwagenchauffeur ontkent fysiek geweld te hebben gebruikt.

Verdachte situatie

Sint Oedenrode De politie controleerde in de nacht van 13 op 14 juli op de Lindenlaan een auto met daarin twee Polen. Ze kwamen uit de richting Nijnsel en verklaarden wat aan het rondrijden te zijn; ze wilden gaan stappen. Gezien het tijdstip, half vijf s morgens, vertrouwden de agenten het niet en vroegen de Polen naar hun identiteit. Eén van hen, een 19-jarige man, kon zich niet legitimeren, waarop hij is aangehouden. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Politie treedt op bij burenruzie buurtbewoonster dreigt met mes

Uden De politie heeft in de nacht van 13 op 14 juli moeten optreden bij een burenruzie die gaande was op de Nonnenveld. Eén van de bewoonsters wilde een 37-jarige buurvrouw met een mes te lijf gaan, maar door tussenkomst van de agenten werd dit voorkomen. De verdachte, een 32-jarige Udense is vervolgens aangehouden. Een andere vrouw, een 36-jarige Osse mishandelde de 37-jarige buurvrouw. Ook zij werd aangehouden. De 37-jarige buurvrouw wordt verdacht van vernieling van een ruit wat vermoedelijk de aanleiding is geweest van alle tumult. Ook zij werd aangehouden. De politie onderzoekt de zaak verder.

Politie houdt mogelijke drugsdealer aan

Uden De politie heeft in de nacht van 13 op 14 juli een 24-jarige man uit Veghel aangehouden op de Markt in Uden. Hij was in het bezit van harddrugs. De politie trof 6 XTC-pillen en 11 sealbags met cocaïne aan bij de verdachte. Deze zijn inbeslaggenomen. De politie vermoedt dat de verdachte deze drugs verhandelde. Ook zijn telefoon en een geldbedrag zijn inbeslaggenomen. Hij is ingesloten voor verhoor.

Udenaar aangehouden voor vernieling damesfiets

Uden De politie heeft in de nacht van 13 op 14 juli op de Sacramentsweg een 20-jarige Udenaar aangehouden voor vernieling van een damesfiets. Agenten van de bike-unit zagen dat hij de fiets boven zijn hoofd droeg en deze vervolgens in de Neringstraat-West op de grond gooide. Het bleek niet zijn fiets te zijn, waarop de Udenaar is aangehouden voor vernieling. Hij verklaarde stoer te willen doen tegenover een vriend, maar dat hij de fiets voordat hij deze op straat gooide al in de kreukels had aangetroffen.

Politie rolt hennepknipperij en drogerij op

Oss De politie heeft vrijdagmiddag in een pand aan de Roodborststraat een hennepknipperij en drogerij opgerold. Twee mannen zijn aangehouden. Een derde wist te ontkomen. De eigenaar/verhuurder van het pand is als verdachte gehoord. Het is nog onbekend hoeveel hennep er inbeslaggenomen is.

De politie viel het pand omstreeks 17.00 uur binnen. Ze trof een ingerichte en in werking zijnde hennepknipperij aan. Drie mannen waren in het pand aanwezig, waarvan er twee zijn aangehouden: een 22-jarige Ossenaar en een 34-jarige man uit Nistelrode. De derde man, een 20-jarige Ossenaar wist te ontkomen. Zijn identiteit is bij de politie bekend. De eigenaar en verhuurder van het pand, een 53-jarige man uit Berghem werd als verdachte gehoord, maar hij verklaarde van niets te weten. De politie betrad dezelfde avond de woning van de derde verdachte, waar hij niet werd aangetroffen.

De politie zet het onderzoek voort. De hennep is inbeslaggenomen ter vernietiging. De inbeslaggenomen apparatuur wordt op sporen onderzocht. De aangehouden verdachten zijn in belang van het verdere onderzoek inverzekeringgesteld.

Politie onderzoekt zware mishandeling - getuigenoproep

Oss De politie onderzoekt een zware mishandeling waarbij een 38-jarige Ossenaar vrijdagavond gewond raakte. Hij moest naar het ziekenhuis voor behandeling van letsel aan zijn gezicht, schouder, borst en buik.

Eén en ander had zich afgespeeld in een horecagelegenheid aan de Eikenboomgaard. De politie hield dezelfde avond twee mannen aan: een 24-jarige man uit Zeeland en een 29-jarige man uit Reek. De man uit Zeeland bleek na te zijn verhoord niets met de mishandeling van doen te hebben en is in vrijheid gesteld. De man uit Reek belemmerde de politie bij de aanhouding van de man uit Zeeland en werd hiervoor aangehouden. Ook hij is na verhoor in vrijheid gesteld. Het 38-jarige slachtoffer is inmiddels uit het ziekenhuis. Hij deed aangifte bij de politie van zware mishandeling.

De politie onderzoekt de zaak verder en verzoekt getuigen zich te melden via 0900-8844. Dit kan ook anoniem via 0800-7000.

Politie onderzoekt poging doodslag - verdachte rijdt in op buurtbewoner

Berghem De politie heeft vrijdagavond een 58-jarige man uit Berghem bij zijn woning aangehouden voor poging doodslag. De man had een 67-jarige buurtbewoner met de dood bedreigd en was vervolgens met zijn auto op het slachtoffer ingereden. Die kon ternauwernood ontsnappen door een tuin in te springen. De verdachte verkeerde onder invloed van alcohol. Hij wilde geen medewerking verlenen aan een blaastest. Tegen hem is afzonderlijk proces-verbaal opgemaakt voor het weigeren van de blaastest. De verdachte is in belang van het verdere onderzoek inverzekeringgesteld.

Politie treedt op tegen gevaarlijk verkeersgedrag

Boxmeer - De politie heeft vrijdagmiddag het rijbewijs ingevorderd van een 25-jarige motorrijder uit Boxmeer. De man reed met een snelheid van 100 km/uur over de Stationsweg waar slechts 30 km/uur is toegestaan. Tevens negeerde hij een inrijverbod. Toen de agenten een stopteken gaven, ging ervandoor. Hij is vlak daarna bij zijn woning aangehouden. Zijn rijbewijs is hij kwijt. Met zijn asociale rijgedrag bracht de motorrijder andere weggebruikers in gevaar.

Wildplasser aangehouden

Boxmeer De politie heeft in de nacht van 13 op 14 juli een 21-jarige Bosschenaar aangehouden op de Spoorstraat. Hij stond daar in een tuin bij een woonhuis te urineren. Hij kon zich niet legitimeren en wilde zijn naam ook niet zeggen, waarop hij is aangehouden en ingesloten voor verhoor. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Dronken man dringt woning binnen

Oeffelt De politie heeft vrijdagavond een 29-jarige Eindhovenaar aangehouden op de Dorpsstraat. Hij was op de Beugenseweg met geweld een woning binnen gedrongen, sloeg de 64-jarige bewoner en vernielde, toen deze de politie wilde bellen, de telefoon. De politie stelde direct een onderzoek in en trof de verdachte in een horecagelegenheid aan de Dorpsstraat waar hij is aangehouden. Ook zou hij een autoruit vernield hebben. De Eindhovenaar werd ingesloten voor verhoor en verklaarde niets meer te weten omdat hij danig onder invloed van alcohol was. Volgens het slachtoffer belde de verdachte aan bij de woning en vroeg om een lift naar Gennep. Toen hij dat weigerde, werd de verdachte agressief, drong de woning binnen en pleegde de mishandeling en vernieling. Slachtofferhulp heeft zich over de 64-jarige man ontfermd.

Politie treedt op tegen rijden onder invloed

Brabant-Noord De politie heeft in het weekend van 14 en 15 juli in de politieregio Brabant-Noord 22 automobilisten aangehouden voor rijden onder invloed. Tegen alle verdachten is proces-verbaal opgemaakt. Van zes mensen werd tevens het rijbewijs ingevorderd

Heesch/Erp - Van een 21-jarige man uit Heesch werd het rijbewijs ingevorderd. Hij had op de Hoogstraat in Erp een eenzijdig ongeval veroorzaakt en bleek onder invloed van alcohol en drugs. Hij was zaterdag rond middernacht tegen een paal van een bushalte gereden en vervolgens tegen een boom. Hij kwam in de groenvoorziening tussen twee woonhuizen met zijn auto tot stilstand. Vermoedelijk is ook schade ontstaan aan één van de woonhuizen.

Vught/Sint Oedenrode - Van een 33-jarige man uit Vught werd het rijbewijs ingevorderd. Hij negeerde zaterdag omstreeks 03.00 uur op de Markt in Sint Oedenrode een geslotenverklaring en bleek onder invloed. Op het politiebureau weigerde hij te blazen, waarvan afzonderlijk proces-verbaal is opgemaakt. Tevens kreeg hij een rijverbod van 24 uur.

Cuijk - Van een 59-jarige automobiliste uit Cuijk werd het rijbewijs ingevorderd. Zij was zaterdagmiddag op parkeerplaats De Valuwe in Cuijk tegen twee geparkeerd staande autos aangereden en bleek onder invloed van alcohol te verkeren.

Oss/Herpen - Van een 55-jarige dronken Ossenaar werd zaterdagavond het rijbewijs ingevorderd op de Sint Sebastianusstraat in Herpen. Zijn auto bleek niet verzekerd, noch APK gekeurd. De Ossenaar wordt tevens verdacht van vernieling van een schutting, gepleegd op zaterdagavond op de Burgemeester van der Sijpstraat in Herpen.

Veghel/Uden Van een 21-jarige automobilist uit Veghel werd in de nacht van 14 op 15 juli op de Burenstraat in Uden het rijbewijs ingevorderd. Hij is beginnend bestuurder en bleek onder invloed van alcohol.

Haarsteeg/'s-Hertogenbosch Zondagmorgen heeft de politie het rij- en kentekenbewijs ingevorderd van een 34-jarige dronken automobilist uit Haarsteeg. Hij had op het Wielsem in 's-Hertogenbosch een eenzijdig ongeval veroorzaakt, waarbij zijn 32-jarige Bossche bijrijder lichtgewond raakte aan zijn rug. De verdachte was de macht over het stuur verloren en tegen een lichtmast gebotst. De auto kantelde ondersteboven. De inzittenden klommen uit het wrak. De bestuurder verliet de plaats van het ongeval. De bijrijder bleef bij het voertuig en is als verdachte gehoord. Een getuige had alles gezien en waarschuwde de politie, die de bestuurder even later heeft aangehouden op de Van der Eygenweg. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.