Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom 14 en 15 juli

BERGEN OP ZOOM, 15 juli 2007

Dronken bromfietser valt

ROOSENDAAL: De politie hield op vrijdagavond een 50-jarige Roosendaler aan. De man was met zijn bromfiets gevallen op de Van Gilselaan, nadat hij tegen een stoeprand reed. De man liep een hoofdwond op. De bromfietser bleek onder invloed van alcohol. Uit een ademanalyse bleek een uitslag van 875 ug/l. De man kreeg een rijverbod van 11 uur en een bekeuring.

Rumoerige uitgaansnachten in Roosendaal

ROOSENDAAL: In de nacht van vrijdag op zaterdag is er in het uitgaanscentrum van Roosendaal een aantal verricht.

Even voor 02.00 uur zijn op de Markt twee 32-jarige Roosendalers aangehouden. Ze waren aan het wildplassen en kregen een bekeuring. Eén van hen gedroeg zich recalcitrant en had geen identiteitsbewijs bij zich. Hij werd aangehouden en verzette zich hierbij hevig. De andere 32-jarige Roosendaler is aangehouden, toen hij de arrestant probeerde te ontzetten.
Om 02.30 uur is een 28-jarige man uit Tilburg aangehouden voor vernieling van een ruit. De man kreeg onenigheid met het personeel van een horecagelegenheid op de Bloemenmarkt en werd buiten gezet. Hierna gooide hij een ruitje van de voordeur in.
Om 02.45 uur is een 22-jarige man uit Tilburg aangehouden op de Markt voor mishandeling. Hij zou een man in het gezicht hebben geslagen hebben, nadat deze man hem een klap gaf. De verdachte is na verhoor in vrijheid gesteld.
Om 02.50 uur is een 33-jarige Roosendaler aangehouden voor verstoring van de openbare orde. De man was betrokken bij een gevecht op de Markt. Bij aankomst van de politie wilde hij niet stoppen en is hierop aangehouden. De man is zaterdagmiddag met een dagvaarding in vrijheid gesteld.
Ook zijn er zes bekeuring uitgeschreven, waarvan 1 voor het niet hebben van een bromfietsplaatje, 1 voor het parkeren op een invalideparkeerplaats, 1 voor parkeren buiten de vakken, 1 voor het niet dragen van een helm tijdens het besturen van een bromfiets en 2 voor wildplassen.

In de nacht van zaterdag op zondag is ook een aantal aanhoudingen verricht. Een 19-jarige man uit Roosendaal is aangehouden op de Bloemenmarkt voor het niet voldoen aan een vordering. Er was ruzie ontstaan tussen twee groepen jongeren waardoor een onrustige sfeer op de markt hing. De politie verzocht hem daarom zich elders te begeven. Dit weigerde hij waarop hij is aangehouden. Een 26-jarige man uit Roosendaal is aangehouden toen hij zich met de aanhouding van de 19-jarige man bemoeide.
Een 29-jarige man uit Sint Willebrord wilde omstreeks 02.30 uur een horecagelegenheid aan de Bloemenmarkt betreden. Aangezien het al 02.30 uur was mocht dit niet meer. Ondanks de weigering van de portier en de vordering van de politie wilde de man toch naar binnen. Er dreigde een handgemeen met de portier te ontstaan, waarop de 29-jarige man is aangehouden.
Een 24-jarige man uit Roosendaal werd omstreeks 04.00 uur aangehouden. Hij was een cafe aan de Markt uit gezet en bleef voor de deur staan. Hij reageerde niet op de vorderingen van de politie en is aangehouden. Een 25-jarige man uit Delft werd omstreeks 04.00 uur aangehouden voor het niet voldoen aan een vordering nadat hij een cafe in wilde na sluitingstijd. Op het verzoek zich te verwijderen reageerde hij niet.

Aanhouding na mishandeling met hamer

HALSTEREN/LEPELSTRAAT: De politie hield zaterdag omstreeks 04.40 uur een 34-jarige man uit Bergen op Zoom aan in de Schelpstraat in Halsteren. De man zou enkele autoruiten in de straat hebben vernield en met zijn auto tegen de gevel van een woning zijn gereden. De man werd aangehouden, waarna bleek dat de man even tevoren een 40-jarige man op het hoofd had geslagen met een hamer, toen hij hem wilde beletten te vertrekken. De verdachte zou toen al hebben geprobeerd een 51-jarige man uit Bergen op Zoom op het hoofd te slaan met de hamer. Dit gebeurde in een woning aan het Vagevuur. De verdachte had al eerder op de avond voor tumult gezorgd in de woning. Hij richtte toen vernielingen aan, waarbij meerdere mensen gewond raakten.

De hamer werd aangetroffen in de auto van de verdachte. Van het slachtoffer is aangifte opgenomen. Van de 51-jarige man is aangifte opgenomen van poging tot doodslag. Van de 43-jarige eigenaar van de woning aan het Vagevuur is aangifte opgenomen van vernieling en bedreiging. Ook van de eigenaresse van de woning in de Schelpstraat, de vriendin van de verdachte, is aangifte opgenomen.

De verdachte is gehoord en in verzekering gesteld.

Snelheidscontroles

HALSTEREN: De politie controleerde op zaterdag tussen 10.20 uur en 15.00 uur op snelheid aan de Halsterseweg in beide richtingen. Van de 5693 passanten waren er 180 in overtreding. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 77 km/u, terwijl hier een maximum van 50 km/u geldt.

FIJNAART: Op zaterdag is er tussen 09.45 uur en 11.45 uur gecontroleerd op de Parallelweg. Van de 341 passanten waren er 54 in overtreding. Hoogst gemeten snelheid bedraagt 100 km/u, terwijl hier 50 km/u is toegestaan.

FIJNAART: Op zaterdag werd tussen 13.45 uur en 15.15 uur gecontroleerd aan de Oude Heijningsedijk. Van de 239 passerende voertuigen waren er 10 in overtreding. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 90 km/u. Op deze weg geldt een maximum van 60 km/u.

Aanhouding voor vernieling auto

KRUISLAND: Op zondag omstreeks 05.00 uur kreed de politie melding van vernieling. Een 44-jarige man uit Sint Willebrord is aangehouden. Hij zou o.a. meerdere deuken en krassen hebben aangebracht aan een auto op de Markt. Van de eigenaar van de auto is aangifte opgenomen. De vernieling zou voortkomen uit een relationeel conflict. De verdachte is ingesloten.

Auteur: Inge Rijgersberg