Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom 14 en 15 juli

BERGEN OP ZOOM, 15 juli 2007

Vrouw aangehouden voor heling

BREDA: De politie zag op vrijdag om 19.00 uur een bromscooter rijden aan de Kesterenlaan. Het voertuig was voorzien van een oud verzekeringsplaatje en de bestuurster werd staande gehouden en ter controle meegenomen naar het politiebureau. Hier bleek dat de bromfiets gesignaleerd stond als gestolen. Deze was in 2002 gestolen in Limburg. De 24-jarige bestuurster uit Breda is aangehouden wegens heling. Na verhoor is ze n vrijheid gesteld en is de zaak overgedragen aan de politie Limburg.

Automobilist onder invloed rijdt te hard door bocht

BAVEL: Op vrijdagavond gebeurde er even voor 21.00 uur een ongeval aan de Bolbergweg. Een 21-jarige man uit Ulvenhout reed vermoedelijk te hard door de bocht en belandde met zijn auto in de sloot. Hij bleek gedronken te hebben en is aangehouden. De uitslag van de ademanalyse bedroeg 455 ug/l. De automobilist kreeg een rijverbod van 4 uur en zijn rijbewijs is ingevorderd. Tegen hem zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Bedrijfsinbraak

BREDA: Op vrijdag is er tussen 19.00 uur en 21.00 uur ingebroken in een bedrijf aan het IABC. De daders braken een raam open en namen een geldbedrag weg. De politie heeft aangifte opgenomen van de gedupeerde en stelt een sporenonderzoek in.

Aangehouden voor huiselijk geweld

SINT WILLEBRORD: De politie hield vrijdagavond een 26-jarige man uit Sint Willebrord aan voor huiselijk geweld. De man had zijn 28-jarige ex-vriendin tijdens een ruzie bij de keel gepakt, bedreigd en beledigd. De vrouw schakelde de politie in. De verdachte is ingesloten.

Beveiliger overvallen in school

BREDA: Op zaterdag omstreeks 02.30 uur was een beveiliger aan het werk in een schoolgebouw aan de Hogeschoollaan, toen er plotseling drie mannen op hem af kwamen. Ze dwongen hem zijn waardevolle bezittingen af te geven, bonden hem vast en dwongen hem in een kleine ruimte te blijven. Na enige tijd kon de beveiliger uit zijn benarde positie ontsnappen en de politie alarmeren. De daders zijn vermoedelijk binnengekomen door een onafgesloten raam. Wat de daders verder uit het gebouw hebben ontvreemd is nog niet duidelijk. Van de beveiliger is aangifte opgenomen van vrijheidsbeneming. Ook namens de school zal aangifte worden opgenomen. De politie heeft een sporenonderzoek gedaan in het gebouw en zet het onderzoek voort.

Slingerende bestuurder veroorzaakt ongeval

BREDA: De politie hield op zaterdag om 20.50 uur een 22-jarige automobilist uit Roosendaal aan. De man reed over de A58 bij het knooppunt Princeville en slingerde volgens getuigen over de gehele weg. Bij het knooppunt reed de 22-jarige man met zijn voertuig tegen een invoegende auto aan. De auto ging enkele malen over de kop en belandde onderaan het talud. De bestuurder (gegevens onbekend) raakte licht gewond. De auto van de verdachte eindigde tegen de vangrail. Bij aankomst van de politie vertoonde de 22-jarige man tekenen van drugsgebruik. Hij is aangehouden en van hem is door een arts bloed afgenomen voor een bloedproef. De verdachte is ingesloten en verhoord.

Automobilist onder invloed aangehouden

BREDA: De politie hield om zondag omstreeks 01.35 uur een 45-jarige automobilist uit Breda aan voor rijden onder invloed. Dit gebeurde aan de Maldegemstraat. Uit een blaastest bleek dat de man gedronken had. Bij zijn aanhouding pleegde de verdachte dusdanig veel verzet dat de politie pepperspray gebruikte. Op het politiebureau gaf een ademanalyse een uitslag van 1010 ug/l. Het rijbewijs van de man is ingevorderd en hij kreeg een rijverbod van 13 uur.

Beide betrokkenen verkeersongeval onder invloed

BREDA: Op zondag gebeurde er omstreeks 02.20 uur een ongeval aan de Oranjeboomstraat. Een 24-jarige Bredanaar op een motorfiets reed over de Oranjeboomstraat, komende uit de richting van Goghstraat. Door onbekende reden ontstond er een aanrijding tussen de man en een 46-jarige automobiliste, die hem op dezelfde weg tegemoet kwam. Beiden bleken onder invloed van alcohol te zijn. De 24-jarige motorrijder reed daarbij zonder rijbewijs en helm en voerde geen verlichting. Uit een ademanalye bleek een uitslag van 355 ug/l. Hij is door de politie naar de eerste hulp gebracht voor behandeling aan zijn been. Hieraan liep hij verwondingen op door de val na de aanrijding. De uitslag van de ademanalyse van de 46-jarige Bredase bedroeg 540 ug/l. Ze kreeg een rijverbod van 5 uur.
Tegen beide verdachten wordt proces-verbaal opgemaakt.

Politie maakt einde aan illegale houseparty

BREDA: De politie maakte op zondag omstreeks 01.45 uur een einde aan een illegale houseparty in een loods aan de Konijnenberg. In de loods waren ongeveer 150 mensen aanwezig. Alle toebehoren voor een houseparty, zoals een bar en geluidsinstallaties waren aanwezig. Het bewoners van het pand, die het pand gekraakt hebben, werden gevorderd een einde te maken aan de feestelijkheden. Bij controle bleek hieraan te zijn voldaan.

Man aangehouden na bedreiging

BREDA: De politie hield zondag om 06.40 uur een bewoner van de Nieuwe Huizen aan. De 34-jarige man veroorzaakte al geruime tijd overlast in de straat d.m.v. geluidsoverlast en agressief gedrag. De politie kreeg zondagochtend meerdere meldingen van geluidsoverlast. Na enkele waarschuwingen van de politie bedreigde de man meerdere buurtbewoners. Van hen is aangifte opgenomen. De verdachte is in verzekering gesteld.

Rijden onder invloed

BREDA: De politie hield op zondag om 05.50 uur een 23-jarige automobilist aan op de Crogtdijk. Hij bleek onder invloed van alcohol. Uit een ademanalyse kwam een uitslag van 665 ug/l. Zijn rijbewijs is ingevorderd en De Bredanaar kreeg een rijverbod van 9 uur. Tegen hem zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Man aangehouden na vernieling, bedreiging en mishandeling

SINT WILLEBRORD: De politie hield op zaterdag even na middernacht een 44-jarige man uit Sint Willebrord aan in de Vinkenstraat. De man had bij een horecagelegenheid aan de Kievitstraat meerdere vernielingen aangericht en een medewerker van de gelegenheid meerdere malen geslagen en bedreigd. Van de gedupeerde is aangifte opgenomen. De verdachte is in verzekering gesteld.

Zes aanhoudingen in horecaweekend

BREDA: Vrijdag op zaterdag was een redelijk rustige nacht in het centrum van Breda. In totaal werden drie personen aangehouden.

Een 27-jarige vrouw uit Breda liet om 03.40 uur een verpakking cocaine vallen in de Vismarktstraat. Dit werd gezien door de politie en de vrouw is aangehouden. Ze is verhoord en met een boete in vrijheid gesteld.
Een 20-jarige man uit Breda is om 03. 50 uur aangehouden voor verstoring van de openbare orde. De politie zag dat er een vechtpartij ontstond en de Bredanaar een man meerdere malen sloeg. Omdat er geen aangifte werd gedaan, de Bredanaar aangehouden voor verstoring van de openbare orde. Hij is met een bekeuring in vrijheid gesteld. Een 25-jarige Bredanaar is eveneens om 03. 50 uur aangehouden voor belediging van politiemensen. Hij is na verhoor met een bekeuring in vrijheid gesteld.

Ook is één persoon bekeurd voor wildplassen.

In de nacht van zaterdag op zondag was het druk in het centrum van Breda. Er zijn drie personen aangehouden.
Een 27-jarige Bredanaar werd om 00.30 uur aangehouden na een schermutseling met een portier van een horecagelegenheid aan de Grote Markt. De man was de gelegenheid uit gezet en ging hierna op het terras zitten. Ook hier werd hij verwijderd, waarna er een handgemeen ontstond. De portier en de verdachte hebben aangifte tegen elkaar gedaan. De verdachte is na verhoor in vrijheid gesteld. Omstreeks 03.00 uur hield de politie een 22-jarige man uit Tilburg aan. Een aantal personen werd een horecagelegenheid aan de Reigerstraat uit gezet. Buiten kwam het tot een handgemeen. Een politieman wilde ingrijpen en is hierbij tegen het hoofd geslagen. De 22-jarige man werd hierna aangehouden. De man is ingesloten. De politieman heeft aangifte gedaan.
Om 03.50 uur is een 18-jarige man uit Breda aangehouden voor mishandeling van zijn ex-vriendin. De politie zag hoe de man de 22-jarige vrouw sloeg. Van de vrouw is aangifte opgenomen van mishandeling. De man is verhoord en ingesloten.

Autos bekrast

ETTEN-LEUR: De politie kreeg op vrijdagavond meerdere meldingen van bekraste autos aan de Antoon Coolenstraat. De politiemensen telden 16 bekraste voertuigen. De autos stonden geparkeerd langs de weg. Van meerdere eigenaren is aangifte opgenomen. De politie roept mogelijke andere gedupeerden op aangifte te doen van vernieling. Dit kan via onze website www.politiemwb.nl. De gedupeerden die geen toegang hebben tot een internetverbinding of liever persoonlijk contact hebben voor het doen van aangifte kunnen een afspraak maken via 0900-8844. De politie heeft een buurtonderzoek ingesteld op zoek naar eventuele getuigen.

Beknelling na eenzijdig ongeval

BREDA: Op zondag gebeurde er rond 12.30 uur een ongeval op de A16 bij het knooppunt Princeville. De 20-jarige bestuurster reed richting de A58 en heeft vermoedelijk in de bocht een stuurfout gemaakt. Om te corrigeren heeft de vrouw uit Oosteind teveel tegengestuurd, waardoor de auto over de kop ging. De 20-jarige bijrijdster uit Oosterhout raakte bekneld in de auto. Hiervoor is de traumahelikopter opgeroepen. De vrouw is door de brandweer uit de wagen bevrijd. Ze is met hoofdletsel naar het ziekenhuis overgebracht. De 20-jarige man die op de achterbank van het voertuig zat liep hoofd- en rugletsel op.

Auteur: Inge Rijgersberg