Nederlandse Tafeltennisbond


Nederlandse Cadetten meisjes bij laatste 16

15-07-2007

Met een enthousiaste supportersschare op de tribunes heeft het Nederlandse meisjes Cadetten team ten koste van Griekenland de laatste zestien gehaald. Met 3-0 werd Griekenland verslagen.

De uitslag doet vermoeden dat het simpel ging, maar dat was niet zo. Suzanne Dieker stond in de 1^e partij met 2-0 in games achter tegen Aliki-Maria Kioufi. Ook de 3^e en 4^e game moest Suzanne nog een achterstand wegwerken, hetgeen lukte. In de 5^e game kwam ze ook achter met 9-6 en won uiteindelijk met 9, heel knap!

Britt had tegen de toch sterke Eleni Georgiadou weinig problemen en won met 3-0.

In het dubbel werd door de Grieken verdedigster Ekaterini Toliou opgesteld (samen met Kioufi) hetgeen toch lastig was in de 2^e en 3^e game. Daarna was het gebeurd met de Grieken. De 4^e en 5^e game werden achtereenvolgens met 2 en 4 gewonnen.

Suzanne Dieker:
"Ik heb met veel strijd en vechten deze wedstrijd gewonnen. Ik hoop de volgende wedstrijd niet op Duitsland of Roemenië, de rest maakt me niet zoveel uit".

Britt Eerland:
"Vooraf wist ik dat dit een moeilijke wedstrijd zou worden. Toen Suzanne met 2-0 achter kwam zag ik het ook somber in voor ons. Suzanne heeft echter goeg gevochten en uiteindelijk toch nog gewonnen. Zelf begon ik heel goed aan mijn wedstrijd. We zijn fysiek ook heel sterk en voor niemand bang".