Politie Haaglanden

Persberichten 15 juli

Haaglanden, 15-07-2007

Meisje (14) onwel door alcohol
Den Haag Een 14-jarige meisje uit Den Haag is vrijdagavond 13 juli onwel geraakt doordat zij teveel alcohol had gedronken. Omstreeks 23.50 uur werd de politie naar het dr. De Vissenplein gestuurd waar iemand onwel was geworden. Op het plein troffen de agenten een bewusteloos meisje aan dat zwaar onder invloed van alcohol was. Het meisje is door een ambulance vervoerd naar een ziekenhuis waar zij werd behandeld.

Autokrakers aangehouden
Den Haag Twee politieagenten in hun vrije tijd zagen zondagochtend 15 juli om 04.20 uur een man in een geparkeerde auto op de Vlaskamp inbreken en daarna wegrennen. De agenten zetten de achtervolging in en hielden de verdachte, een 25-jarige Hagenaar, aan. Tegelijkertijd kreeg de politie nog een melding dat op het parkeerterrein aan de Vlaskamp door nog een verdachte in een auto werd ingebroken. Deze verdachte rende na de inbraak weg richting Carel Reinierzkade. De agenten renden dezelfde richting op en zagen de tweede verdachte, een 29-jarige Hagenaar, in de bosjes liggen. In zijn fouillering werden verschillende pasjes (waaronder pinpasjes) aangetroffen.

Mannen breken auto open
Den Haag Oplettende getuigen waarschuwden zaterdagochtend 14 juli de politie nadat zij hadden gezien dat twee mannen een geparkeerde auto openbraken aan de Drebbelstraat. Na de diefstal reed het tweetal weg in een auto. De getuigen gaven het merk en kenteken van de auto door, waardoor de verdachten, twee Hagenaars van 22 en 23 jaar oud, op de Jan van der Heijdenstraat werden aangehouden.

Onenigheid om uitgevoerde reparaties
Den Haag Doordat zij vonden dat er slechte reparaties aan hun auto waren uitgevoerd en ze de rekening veel te hoog vonden, besloten twee mannen uit Den Haag, 24 en 26 jaar oud, zaterdagavond 14 juli omstreeks 20.15 uur de garage-eigenaren onder handen te nemen. In plaats van woorden gebruikten de beide mannen hun vuisten en knuppels om het geschil te beslechten. Hierbij raakten de twee eigenaars van de garage aan de Melkwegstraat, een 20-jarige Voorburger en een 23-jarige Leidschendammer, gewond. De verdachten werden door de politie aangehouden.

Brokkenpiloot
Den Haag Alcohol en drugs zijn er vermoedelijk de oorzaak van dat een 37-jarige automobilist uit Den Haag op zondagochtend 15 juli een aanrijding op de Mient veroorzaakte. De automobilist reed omstreeks 06.05 uur met zijn auto tegen drie geparkeerde autos aan. Getuigen zagen vervolgens dat de bestuurder en een inzittende (een 41-jarige Haagse) uitstapten en wegliepen. Gewaarschuwde agenten troffen het tweetal even later in een portiek in de Kamperfoeliestraat aan. De bestuurder had verwondingen aan zijn gezicht. Hij ontkende gereden te hebben. De vrouw verklaarde echter dat de man de bestuurder was en dat hij had gedronken en drugs gebruikt. De politie onderzoekt deze zaak.

Fietser gewond
Den Haag Een 65-jarige fietser uit Den Haag is zaterdagavond 14 juli gewond geraakt toen hij door een auto werd aangereden. De man fietste omstreeks 23.33 uur op de Beeklaan toen hij door een achteruitrijdende auto, bestuurd door een 20-jarige man uit Wassenaar, werd aangereden. De fietser sloeg vervolgens met zijn hoofd op de grond en werd met hoofdletsel naar het ziekenhuis vervoerd.

Jongeren vernielen autospiegels
Leidschendam De politie hield zondagochtend 15 juli een groep van acht jongens uit Leiden en Zoeterwoude, leeftijd van 16 18 jaar, en een 14-jarig meisje uit Voorschoten aan. Omstreeks 02.55 uur kreeg de politie een melding dat een groep fietsende jongelui op de Parnashofweg de autospiegels van geparkeerde autos aftrapten. De jongelui zouden verder fietsen richting Voorschoten. Op de Veursestraatweg troffen de agenten een groep jongelui op fietsen aan. Zij werden allemaal aangehouden. Onderzoek op de Parnashofweg wees uit dat van drie autos de spiegels waren afgetrapt en dat van negen autos de spiegels weer terug waren geklapt.

Jongen mishandeld
Leidschendam Een 16-jarige Hagenaar is zondagochtend 15 juli om 00.55 uur het slachtoffer geworden van een mishandeling. De jongen stond op de Damlaan toen hij zonder enige aanleiding door een jongen werd geslagen, waarna hij op de grond viel. Zijn belager, wiens identiteit bij de politie bekend is, wist te ontkomen. Het slachtoffer werd met letsel aan zijn gezicht vervoerd naar het ziekenhuis St. Antoinushove.

Snelheidsduivel
Leidschendam/Zoeterwoude Politieagenten die in een onopvallende politieauto surveilleerden, keken vrijdagavond 13 juli om 23.10 uur raar op toen zij op de A4 nabij Leidschendam werden ingehaald door een auto die zeer hard reed. De auto reed met een snelheid van 220 km per uur verder richting Amsterdam. Nadat de bestuurder zijn snelheid had laten zakken tot 180 km per uur, konden de agenten hem op een veilige manier aan de kant zetten op de carpoolplaats ter hoogte van Zoeterwoude. De bestuurder, een 19-jarige Hagenaar, werd aangehouden. Omdat hij veel te snel reed, werd zijn rijbewijs ingevorderd.

Onder invloed
Leidschendam Verse aanrijdingschade en het feit dat hij meerdere rijstroken nodig had bij het autorijden, waren de reden dat een 47-jarige automobilist uit Schiedam de aandacht trok van surveillerende politieagenten. De automobilist reed zondagochtend 15 juli om 02/57 uur onverstoorbaar over de A13 richting Rotterdam terwijl de politieagenten zijn aandacht probeerden te trekken met zwaailichten en het transparant op hun dak. Na een achtervolging van enkele kilometers lukte het de agenten met hulp van andere politieagenten, om de automobilist nabij Rotterdam staande te houden. De man verklaarde dat hij niet had gedronken maar wel drugs had gebruikt. Hij werd aangehouden en moest een bloedproef ondergaan.

Verdachte straatroof aangehouden
Wassenaar Een 32-jarige vrouw uit Wassenaar reed zaterdagmiddag 14 juli om 14.20 uur in haar elektrische rolstoel op de Prinsenweg. Zij had haar handtas in een mandje voorop haar rolstoel gelegd. Op dat moment fietste een 58-jarige man uit Leidschendam haar voorbij. Toen hij naast de vrouw fietste, greep hij de handtas beet en wilde er mee wegfietsen. Maar het hengsel van de tas bleef achter de rolstoel haken, waardoor de vrouw werd meegetrokken. De vrouw probeerde haar tas terug te pakken en reed tegen de fiets aan. Hierdoor kon de man niet meer verder fietsen en ontstond een worsteling. Twee omstanders kwamen de vrouw vervolgens te hulp en hielden de verdachte aan.

Alcohol in het verkeer
Wassenaar Doordat zij zonder licht reed, trok een 70-jarige automobiliste uit Wassenaar zaterdagochtend 14 juli de aandacht van surveillerende politieagenten. De agenten zagen de vrouw om 00.40 uur in haar auto over de Van Limburg Stirumstraat rijden en besloten haar te controleren. Het bleek dat de automobiliste teveel had gedronken. Aan het bureau blies zij 395 ugl. De vrouw kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van drie uur.

Man beroofd
Rijswijk Nadat hij een pakje sigaretten had gehaald bij een tankstation op de Prinses Beatrixlaan, liep een 21-jarige Rijswijker zaterdagochtend 14 juli om 08.41 uur terug naar zijn auto die in de parkeergarage stond. Ondertussen stopte de man het wisselgeld in zijn portemonnee. Terwijl hij daarmee bezig was, werd hij door een jongen in zijn gezicht geslagen en daardoor vier hij op de grond. Zijn portemonnee viel ook op de grond. Een andere jongen pakte vervolgens de portemonnee op en rende samen met de eerste jongen weg. Het signalement van de jongen die de portemonnee weggriste luidt: jongeman met een lichtgetinte huid en ongeveer 1.80-1.85 m groot. Hij had bruin haar dat bij zijn oren was kortgeschoren. Hij droeg een zwarte jas van het merk Reebok, een blauwe spijkerbroek en zwarte schoenen. Beide verdachten renden weg richting het tankstation. De politie in Rijswijk is op zoek naar getuigen. Heeft u informatie bel dan met 0900-8844. Wilt u liever anoniem blijven? Bel dan 0800-7000.

Hardleers
Rijswijk Een 28-jarige automobilist uit Waalwijk was zaterdagochtend 14 juli wel erg hardleers. Agenten controleerden de automobilist omstreeks 02.58 uur op de Prinses Beatrixlaan. Daarbij bleek dat hij teveel had gedronken. Aan het bureau blies hij 785 ugl. Verder bleek dat hij geen rijbewijs had en dat zijn auto niet meer APK gekeurd was. Met de nodige processen-verbaal en een rijverbod mocht de man het bureau verlaten. Aan het eind van de nacht om 05.34 uur zagen agenten de man opnieuw in zijn auto rijden. Dit keer reed hij op de A4 ter hoogte van de afslag Plaspoelpolder. De hardleerse automobilist werd opnieuw aangehouden. Dit keer blies hij 590 ugl. Met een nieuw rijverbod en processen-verbaal voor verschillende overtredingen mocht hij opnieuw het bureau verlaten.

Stap normaal
Westland De politie heeft voor de tweede maal een actie gehouden in het kader van Stap normaal. Deze keer richtte de actie zich op het gebied van de dorpskern
s-Gravenzande. Hier werd dit weekend de feestweek afgesloten. De controle richtte zich vooral op verkeersdeelnemers die onder invloed van alcohol het dorp verlieten.
In totaal controleerde de politie 710 verkeersdeelnemers, waarvan 35 werden aangehouden. Een verkeersdeelnemer blies 815 ugl. Er werden niet alleen personen aangehouden die teveel hadden gedronken. Een 37-jarige Hagenaar werd aangehouden omdat hij een politieagent beledigde en hij verdovende middelen in zijn bezit had. Een fietser die bij het zien van de controle de benen nam en een park invluchtte, werd aangehouden. Zeven personen raakten hun rijbewijs kwijt, omdat zij veel meer hadden gedronken dan wettelijk is toegestaan. Hoewel de controle zich vooral op bromfietsers en automobilisten richtte, zijn ook groepen fietsers gecontroleerd. In overleg met het openbaar ministerie kregen veertig (vooral jeugdige) fietsers een waarschuwing omdat zij onder invloed van drank waren. Acht fietsers die dusdanig onder invloed van drank waren dat zij een gevaar voor zichzelf en het overige verkeer waren (de hoogste score was 705 ugl), werden aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Daar kregen zij een proces-verbaal en een rijverbod.

Gruwelijke vondst
s-Gravenzande Een wandelaar deed zaterdagmiddag 14 juli een gruwelijke vondst in het Staelduinsebos. De man was aan het wandelen toen hij bij een vleermuisbunker een vuilniszak met daarin een koelbox zag staan. Omdat de man het niet vertrouwde, waarschuwde hij de politie. Nadat agenten het pakketje hadden onderzocht, bleek dat in de koelbox een dode kat zat. De kat was al in verre staat van ontbinding. In overleg met de boswachter is besloten om de kat in het bos te begraven.

Bromfietsers botsen
s-Gravenzande Twee bromfietsers kwamen vrijdagavond 13 juli met elkaar in botsing op de Zijdijk. Een 16-jarige bromfietser uit Maasdijk reed omstreeks 22.55 uur op de Zijdijk in de richting van Maasdijk. Ongeveer halverwege de Zijdijk reed hij naar beneden richting het fietspad. Onderaan gekomen negeerde hij de haaientanden en reed het fietspad op. Daar reed op dat moment een 47-jarige bromfietser uit Maassluis. Deze kon een aanrijding niet voorkomen en reed de 16-jarige jongen aan. De 47-jarige blies 130 ugl. Omdat hij beginnend bestuurder is, kreeg hij een proces-verbaal. De alcohollimiet ligt op 220 ugl (= 0,5 promille). Voor beginnend bestuurders geldt strengere regelgeving, voor hen ligt de limiet op 88 ugl (= 0,2 promille).

Overvaller aangehouden
Delft Een 26-jarige man uit Vlaardingen is zaterdag 13 juli aangehouden nadat hij een sigarenwinkel aan de Wijnhaven had overvallen. Omstreeks 11.45 uur deed de verdachte een greep uit de kassa en wilde vervolgens de zaak verlaten. Omstanders wisten dit te voorkomen en hielden de verdachte aan. Een andere winkelier die de overval zag gebeuren, waarschuwde via de overvalknop de politie. De verdachte werd overgedragen aan de politie.

Snorfietser gewond, automobiliste rijdt door
Delft Een 58-jarige man uit Delft is vrijdagavond 13 juli ernstig gewond geraakt toen hij door een automobilist werd aangereden. De man wilde om 21.24 uur op zijn snorfiets op de Oostsingel de Madestraat inrijden. Hierbij zag hij waarschijnlijk een personenauto die uit tegenovergestelde richting kwam over het hoofd en botste op de auto. Door de aanrijding viel de man op de grond en raakte gewond aan zijn hoofd. De automobilist reed na de aanrijding door zonder zich om de Delftenaar te bekommeren. De man werd vervoerd naar het Westeinde ziekenhuis in Den Haag. Omdat het vermoeden bestond dat de man gedronken had, werd in het ziekenhuis een bloedproef afgenomen. De automobilist, een 21-jarige vrouw uit Delft, meldde zich later bij de politie. Zij verklaarde dat zij zo was geschrokken van de aanrijding dat zij er vandoor was gegaan.

Geen rijbewijs en onder invloed
Pijnacker-Nootdorp Doordat haar vriend zaterdagochtend 14 juli om 05.40 uur zijn arm had verwond, besloot een 19-jarige vrouw uit Pijnacker om hem zelf maar met de auto naar het ziekenhuis te brengen. Op de Delftsestaatweg raakte de vrouw de macht over het stuur kwijt en botste tegen de verhoogde afscheiding in de weg. De vrouw was niet in het bezit van een rijbewijs en had gedronken. Aan het bureau blies zijn 265 ugl. Zij kreeg een proces-verbaal en een rijverbod.

Man in sloot
Zoetermeer Een agent in zijn vrije tijd heeft vrijdagavond 13 juli het leven gered van een 53-jarige Zoetermeerder. De agent reed omstreeks 18.55 uur op de Zeghwaertseweg toen hij iets in het water zag drijven. Omdat de agent het niet vertrouwde, zette hij zijn auto aan de kant en ging poolshoogte nemen. In het water zag hij het lichaam van een man drijven. De agent bedacht zich geen moment en ging te water. Ook vroeg hij een voorbijganger om 112 te bellen. De agent haalde de man op de kant en begon met reanimeren. Op het moment dat de gewaarschuwde politieagenten ter plaatse kwamen, had het slachtoffer weer hartslag. Toen de GGD kwam, was het slachtoffer weer aanspreekbaar en werd hij voor controle naar het Lange Land Ziekenhuis gebracht.

Vechtpartij
Zoetermeer Voor een uitgaansgelegenheid aan de Amsterdamsestraat ontstond zaterdagochtend 14 juli om 02.20 uur een vechtpartij tussen een dertigtal jongeren. Politieagenten die op de melding reageerden, probeerden de jongeren te scheiden. De agenten vorderden de jongelui om weg te gaan in de richting van de Luxemburgsestraat. Een van de jongeren, een 19-jarige Zoetermeerder, weigerde om aan dit bevel te voldoen. Hierop werd hij aangehouden. Dit was de aanleiding voor twee andere Zoetermeerders (18 en 19 jaar oud) om de aanhouding te belemmeren. Ook zij werden aangehouden. Wat de aanleiding voor de aanvankelijke vechtpartij was, is niet bekend.