Partij van de Arbeid

Schelto Patijn overleden

15-07-2007 04:41

De Partij van de Arbeid heeft met droefheid kennis genomen van het ovelijden van Schelto Patijn. Een bijzonder mens is heengegaan. Patijn heeft voor de PvdA grote betekenis gehad. Als lid van de Tweede Kamer en het Europees Parlement trad hij als overtuigd PvdA' er op met grote kennis van zaken. Als Commissaris van de Koningin in Zuid-Holland en als burgemeester van Amsterdam combineerde hij bestuurskracht met grote toegankelijkheid voor de burgers van provincie en stad.

Partijvoorzitter Ruud Koole: 'Schelto Patijn was een zeer aimabele man, die ondanks zijn slopende ziekte velen tot het laatst toe bleef inspireren. Afkomstig uit een bekend bestuurdersgeslacht was hij overtuigd PvdA'er en zeer betrokken bij de partij. Dat bleek onder meer uit het moedige en evenwichtige rapport dat hij in 2002 voor de PvdA schreef over de integratie van immigranten, dat een keerpunt in het denken van de partij markeerde. Overtuigd Europeaan en tegelijk Amsterdammer met de Amsterdammers.

We zijn Schelto zeer dankbaar voor wat hij voor de partij heeft gedaan. Onze gedachten gaan uit naar zijn vrouw, kinderen en verdere familie.'