Politie Zeeland


---


Z-2306-2007 Verkeersagressie in Hulst
De Zeeuwse politie stelt een onderzoek in naar een Belg die zich schuldig heeft gemaakt aan verkeersagressie en belediging vanmorgen op de Zoetevaart in Hulst.
Een 36-jarige vrouw uit die plaats reed over de Zoetevaart en kort achter haar reed een stationwagon met een Belgisch kenteken. Op een gegeven moment remde de vrouw af om linksaf te slaan, de Handelstraat in. Kennelijk is er toen is goed fout gegaan, want de Belg versnelde flink en haalde haar auto in, sneed haar af en trapte hard op zijn rem. Hij kwam de auto uit en begon haar op een grove manier te beledigen. Hierna stapte hij zijn auto weer in en wilde verder rijden. De vrouw is toen meteen naar het politiebureau gereden. Toen zij daar aankwam kwam de Belg ook langsgereden. Hij zette zijn auto wederom stil en vloog op de vrouw af. Zij was bang om klappen van de man te krijgen en drukte snel op het knopje van de toegangsdeur bij het politiebureau. Dat maakte kennelijk indruk op de man, want hierna ging hij er vandoor. De politie heeft nog naar de auto gezocht, maar deze niet meer kunnen vinden. Er is contact geweest met de Belgische politie om de identiteit van de man te kunnen achterhalen. Hij zal binnenkort zijn kant van het verhaal moeten vertellen.

O-2307-2007 Onder invloed
Omstreeks 15.50 uur vanmiddag is een 58-jarige automobilist uit Yerseke zijn rijbewijs kwijtgeraakt, omdat hij zijn auto bestuurde onder invloed van alcohol.
In de Spinne moest de man blazen en toen bleek dat hij ruim drie keer zoveel had gedronken dan is toegestaan. Hij mag zich binnenkort voor een rechter verantwoorden.

O-2308-2007 Ernstig ongeval op N59
Vanmiddag rond 17.00 uur heeft een ongeval plaatsgevonden op de N59, ter hoogte van Serooskerke (s).
Een groep van ongeveer 60 jeugdige Duitse fietsers en hun begeleiders wilden de weg oversteken op een plaats waar dat niet was toegestaan. Hiertoe ging één van de begeleiders middenop de weg staan en gaf een stopteken aan het hem tegemoetkomende verkeer. Op het moment dat hij de weg opliep, mochten de twee auto's en één motor die stonden te wachten voor het rode verkeerslicht ineens doorrijden. De auto's konden op tijd stoppen voor de begeleider. De motorfiets kon niet op tijd stoppen en reed tegen de tweede auto aan. (Die werd bestuurd door een 41-jarige vrouw uit de gemeente Tholen) Zowel de bestuurder van de motor (man van 30 uit Nijmegen) als zijn echtgenote (vrouw van 53 uit Nijmegen) werden gelanceerd en kwamen op het wegdek terecht. De motorrijder is, mogelijk in shock, overgebracht naar het ziekenhuis met aangezichtsletsel. Zijn vrouw had een onderbeenbreuk en diverse schaaf- en snijwonden aan haar benen. Van zowel de motorrijder, zijn echtgenote als de begeleider die het stopteken aan het verkeer gaf moet nog een verklaring worden opgenomen. Dit wordt in de loop van de week gedaan.