Politie Haaglanden

Persberichten 16 juli

Haaglanden, 16-07-2007

Zonder rijbewijs in auto buurman
Den Haag - Een 20-jarige Hagenaar liep zondagavond 15 juli om 20.50 uur bij een verkeerscontrole tegen de lamp. Agenten controleerden de man op de Madesteinweg en constateerden dat hij geen rijbewijs had. Tijdens de controle bleek dat de man gesignaleerd stond voor het afstaan van DNA materiaal en dat de auto waarin hij reed van zijn buurman was die op vakantie is. De Hagenaar werd aangehouden.

Onder invloed
Den Haag - Een tip van een getuige zorgde er zondagavond 15 juli voor dat een dronken automobilist van de weg werd gehaald. De politie kreeg een melding dat een dronken man op het Rietvoorndaal in zijn auto stapte en wegreed in de richting van Kijkduin. De melder gaf het kenteken en merk van de auto door. Om 21.50 uur zagen surveillerende politieagenten de bewuste auto op de Kijkduinsestraat rijden. Op de Laan van Meerdervoort werd de automobilist, een 60-jarige Hagenaar, staande gehouden. De man was onder invloed van alcohol en werd aangehouden. Aan het bureau blies hij 805 ugl. Zijn rijbewijs werd ingevorderd. Hij kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van negen uur. De alcohollimiet ligt op 220 ugl (= 0,5 promille). Voor beginnend bestuurders geldt strengere regelgeving, voor hen ligt de limiet op 88 ugl (= 0,2 promille). De invorderingsgrens voor het rijbewijs ligt op 350 ugl.

Alcoholcontrole Scheveningen
Den Haag Bij een alcoholcontrole in Scheveningen zondagavond 15 juli tussen 23.00 uur en 03.00 uur nam de politie van 350 bestuurders een blaastest af. Vijf automobilisten en twee bromfietsers kregen een bekeuring omdat zij teveel gedronken hadden. Een 41-jarige blies maar liefst 650 ugl. Zijn rijbewijs werd ingevorderd. De alcohollimiet ligt op 220 ugl (= 0,5 promille). Voor beginnend bestuurders geldt strengere regelgeving, voor hen ligt de limiet op 88 ugl (= 0,2 promille). De invorderingsgrens voor het rijbewijs ligt op 350 ugl.

Vernielster aangehouden
Den Haag - Een 17-jarige Haagse is zondagavond 15 juli aangehouden omdat zij bij Stichting Jeugdformaat aan het Sweelinckplein vernielingen had gepleegd. Toen de gealarmeerde agenten omstreeks 21.10 uur ter plaatse kwamen, was de jongedame net gevlogen. Na een korte zoektocht hielde de agenten haar in de omgeving aan. De verdachte bekende tijdens het verhoor dat zij de vernielingen had gepleegd. Zij kregen een proces-verbaal.

Dronken beginnend bestuurder
Den Haag - Surveillerende agenten controleerden maandagmorgen 16 juli omstreeks 01.35 uur een 26-jarige bestuurder uit Noordwijk. De man blies bij de ademanalysetest 325 ugl. De man bleek een beginnend bestuurder en werd kort geleden ook al aangehouden voor het rijden onder invloed. Tegen de man is proces verbaal opgemaakt. Voor beginnend bestuurders geldt strengere regelgeving, voor hen ligt de limiet op 88 ugl (= 0,2 promille).

Dronken man aangehouden
Den Haag Een 36-jarige man uit Rotterdam is op maandag 16 juli om 03.50 uur in de Herenstraat aangehouden. Deze man vond het nodig om luidkeels te schreeuwen en tegen een deur te trappen op het moment dat er twee agenten langs kwamen. Hij werd direct aangehouden. De man trapte tegen de deur omdat hem de toegang tot dat pand was ontzegd, omdat hij onder invloed van alcohol verkeerde. Hij kon na ontnuchtering vertrekken met een proces-verbaal voor openbare dronkenschap en baldadigheid.

Verwarde man rijdt tegen lantaarnpaal
Leidschendam - Een 50-jarige Leidschendammer verliet zondagavond om 19.30 in overspannen toestand zijn woning. Zijn vrouw belde de politie en hoorde even later een harde klap. De Leidschendammer had de lantaarnpaal op de Koppels geheel uit de grond gereden. Op de Oude Trambaan kwam hij vervolgens tegen een tweede lantaarnpaal tot stilstand. De brandweer knipte het dak van de auto open, zodat de man in verband met mogelijk nekletsel rechtstandig uit de auto gehaald kon worden. In het ziekenhuis bleek het letsel van de man mee te vallen. Hij verblijft ter observatie nog in het ziekenhuis.

Harddruggebruikers naar de Vreemdelingendienst
Wassenaar - Agenten gingen naar aanleiding van een melding van een getuige zondag 15 juli om 18.00 naar de Luifelbaan. Daar troffen zij een auto aan met daarin drie personen die zichzelf injecteerden. De agenten hielden de drie (41, 43 en 46 jaar) aan voor overtreding van de Opiumwet. Na controle van hun gegevens bleken zij allen afkomstig uit Georgië en moesten twee van hem zich ter beschikking stellen van de Vreemdelingendienst. Zij zitten nog vast.

Snorfiets maakt veel lawaai
Wassenaar - Surveillerende agenten zagen zondag 15 juli om 17.15 uur op de Storm van 's-Gravenzandeweg een 18-jarige jongen uit Wassenaar op een wel heel lawaaiige snorfiets rijden. Op het politiebureau bleek de snorfiets technisch niet in orde: op de rollenbank reed de snorfiets 48 km/uur. Daarnaast was de kentekenplaat afgebroken, de uitlaat niet origineel en miste het bovengedeelte van de carburateur. De politie nam het kentekenbewijs in beslag.

Integrale controle recreatieverkeer op het water Westland/Midden Delfland - Politie Haaglanden organiseerde zondag 15 juli tussen 12.00 en 19.00 uur een controle op het recreatieverkeer op de Westlandse wateren. Doel van deze actie was als opsporingsdiensten optreden tegen overtredingen op nautisch gebied en controle op het alcoholgebruik. In totaal controleerden Politie Haaglanden, Zeehavendienst Rotterdam, het Hoogheemraadschap Delfland, groenservice Provincie Zuid Holland en Natuurmonumenten circa 100 recreatieboten. De politie nam 29 blaastesten af. In 22 gevallen was er sprake van overtreding van de geldende regels.
Meer dan de helft van de overtredingen betrof het varen zonder motorvaartvergunning. Eén schipper werd aangehouden omdat hij teveel had gedronken. Hij blies 880 ugl. terwijl de grens bij alcoholgebruik op het water bij 350 ugl. ligt. Andere overtredingen waren het besturen op een snelle motorboot onder de 18 jaar en overtredingen van de maximumsnelheid. Tevens werden 13 controles Visserijwet uitgevoerd. De politie organiseert samen met eerder genoemde partners in de zomer nog een integrale controle.

In het gebied Midden Delfland loopt momenteel het Groene milieuhandhavingsproject "Meer dan de som der delen". In het kader van dit project vinden er geregeld controles plaats op alle aspecten van de groene wetgeving, zoals jagen, stroperij, vissen, verstoren rust in natuurgebieden, wildkamperen, overlast boten. Deze controles vinden overigens op alle tijdstippen en bij alle weersomstandigheden plaats. Politie Haaglanden, het Hoogheemraadschap van Delfland, het Recreatieschap Midden-Delfland, Groenservice Zuid-Holland/ Provincie Zuid-Holland en de politie Haaglanden zorgen samen voor het vaartoezicht in Delfland.

Beginnend bestuurder goed in de fout
Honselersdijk/Westland Een 27-jarige beginnend bestuurder uit Poeldijk ging zondag 15 juli om 23.00 uur goed in de fout. De man werd bij een routinecontrole gecontroleerd en had te veel alcohol gedronken. Hij blies 695 ugl. Voor beginnend bestuurders geldt strengere regelgeving, voor hen ligt de limiet op 88 ugl (= 0,2 promille). De invorderingsgrens voor het rijbewijs op 350 ugl. Daar ging de man fors overheen. Zijn rijbewijs werd dan ook ingevorderd.

Politie verijdelt drugsdeal
Delft medewerkers van het cameratoezicht zagen zondag 15 juli om 21.00 uur dat op het NS-station tussen twee personen een drugsdeal plaatsvond. Politieagenten die een onderzoek instelden, achterhaalden de twee personen. Op het moment dat zij een 25-jarige Delftenaar aanspraken, rende de man hard weg. Recht in de armen van een toevallig passerende beveiligingsmedewerker die de man direct overmeesterde. De politie trof in zijn kleding 15 bolletjes cocaïne aan. De andere man, een 31-jarige Delftenaar had 250 pillen op zak. De politie vermoed dat dit XTC-pillen zijn. De politie nam de drugs in beslag en de beide Delftenaren werden voor nader verhoor ingesloten.

Verdachte steekpartij aangehouden
Delft De politie hield zondag 15 juli om 22.00 uur op het Dirk Costerplein een 54-jarige Hagernaar aan. De man wordt er van verdacht in een woning aan het Dirk Costerplein twee Delftenaren (29 en 50 jaar) te hebben neergestoken. Beide slachtoffers werden vervoerd naar een ziekenhuis. De slachtoffers, een 29-jarige vrouw en een 50-jarige man konden na behandeling weer naar huis. Twee jongeren van 15 en 20 jaar probeerden zich met de aanhouding te bemoeien en belemmerden de politie in haar werk. Zij werden eveneens aangehouden. De politie onderzoekt de toedracht van het incident.

Glaasje op, laat je rijden
Zoetermeer - Politieagenten zagen zondagavond 15 juli om half tien een auto vanuit de parkeergarage op de Duitslandlaan de weg oprijden. De automobilist reed daarbij over de middenberm. Na een blaastest bleek waarom: de 68-jarige automobilist uit Zoetermeer blies namelijk 475 ugl. Hij kreeg een proces-verbaal en een tijdelijk rijverbod. Zondagnacht namen agenten om 00.15 uur een blaastest af bij een 61-jarige bestuurder uit Rijswijk. Hij reed op de Europaweg toen bleek dat hij te veel gedronken had (595 ugl.). Zijn rijbewijs werd ingenomen en hij kreeg een extra proces-verbaal omdat zijn auto onverzekerd was. De alcohollimiet ligt op 220 ugl (= 0,5 promille). Voor beginnend bestuurders geldt strengere regelgeving, voor hen ligt de limiet op 88 ugl (= 0,2 promille). De invorderingsgrens voor het rijbewijs ligt voor beginnend bestuurders op 350 ugl en voor andere bestuurders 570 ugl.