Royal Friesland Foods


16 juli 2007

Joint venture Friesland Foods Domo en Warrnambool Cheese and Butter

Friesland Foods Domo en Warrnambool Cheese and Butter Factory Holdings Ltd hebben een joint venture (50/50) overeenkomst ondertekend. In februari jl. was over samenwerking een principeovereenkomst over bereikt. De joint venture onder de naam Great Ocean Ingredients Pty Ltd, houdt zich bezig met de productie van voedings- en functionele ingrediënten voor de levensmiddelen-, babyvoeding- en farmaceutische industrie wereldwijd.

Naast de fabriek van Warrnambool Cheese and Butter Factory in Allansford bij Warrnambool in Victoria, Australië wordt een nieuwe productiefaciliteit gebouwd. Deze wordt naar verwachting begin 2009 in gebruik genomen en er wordt in totaal circa 30 miljoen euro in geïnvesteerd.

De expertise van Friesland Foods Domo in de productie van hoogwaardige ingrediënten op basis van wei en melk wordt door Warrnambool Cheese and Butter Factory aangewend om grondstoffen te verwerken tot voedings- en functionele ingrediënten.

Friesland Foods Domo heeft in Warrnambool Cheese and Butter Factory een waardevolle partner voor de lange termijn gevonden. Deze gezamenlijke onderneming past goed in onze strategie de toonaangevende positie van Friesland Foods Domo als wereldwijde leverancier van hoogwaardige ingrediënten te willen versterken. Hiermee wordt ingespeeld op de groeiende vraag naar ingrediënten en kan door de geografische spreiding de klanten wereldwijd betere leveringsgaranties worden geboden.

Friesland Foods Domo ontwikkelt, produceert en verkoopt hoogwaardige ingrediënten op basis van wei en melk. Deze ingrediënten worden geleverd aan voedings- en farmaceutische bedrijven over de gehele wereld. Friesland Foods Domo heeft vijf productielocaties in Nederland, verkoopkantoren in Maleisië en Groot-Brittannië en een wereldwijd netwerk van vertegenwoordigers en distributeurs. Friesland Foods Domo is een werkmaatschappij van Royal Friesland Foods, een in Nederland gevestigde internationaal opererende onderneming die natuurlijke, voedzame en hoogwaardige zuivelproducten, vruchtendranken en ingrediënten ontwikkelt, produceert en vermarkt.

Warrnambool Cheese and Butter Factory is het op drie na grootste melkverwerkende bedrijf van Australië, en het enige zuivelbedrijf dat op de Australian Stock Exchange genoteerd staat. Warrnambool Cheese and Butter Factory, dat is opgericht in 1888, betrekt haar melk uit een aantal van de meest productieve zuivelgebieden van Australië die ook in perioden van droogte een stabiele productie genereren. Jaarlijks verwerkt het bedrijf meer dan 800 miljoen liter melk. Warrnambool Cheese and Butter Factory produceert kwalitatief hoogwaardige melkproducten zoals kaas, boter, verse melk, melkpoeder en weiproteïneconcentraten voor de Australische markt en voor export naar Azië, Europa en de VS.

Vlnr: Roelof Joosten, (algemeen directeur Friesland Foods Domo), David Karpin (voorzitter van de Board of Directors van Warrnambool Cheese & Butter Factory), Neil Kearney (CEO van Warrnambool Cheese & Butter Factory) en Robert van Ballegooijen (lid van de concerndirectie van Friesland Foods).

Foto: courtesy of the Warnnambool standard.