Gemeente Vlist


---

Ommetjes

Help mee meer ommetjes te maken!

Onze gemeente ligt in een prachtig gebied. Om daar nog meer van te kunnen genieten, willen wij de wandelmogelijkheden voor de inwoners van Haastrecht, Stolwijk en Vlist vergroten. Wij zoeken inwoners die willen meedenken én meedoen: eerst de korte wandelroutes ommetjes rond de dorpskernen in beeld brengen en vervolgens zorgen dat ze er ook komen.

Wandelen is gezond en heeft een positief effect op het welzijn en de gezondheid van mensen. Tijdens het project Ommetjes rond de kernen willen wij korte wandelroutes realiseren. Inwoners moeten meer mogelijkheden krijgen een leuk blokje om te gaan in de eigen omgeving. Het is de bedoeling dat er aansluiting wordt gezocht bij bestaande landelijke wandelroutes. Maar welke ommetjes rond de kernen zijn nu interessant voor inwoners? En misschien zijn er al wel tochtjes, maar spelen daar bepaalde knelpunten, waardoor er geen sprake is van een aaneengesloten route.

Denk aan het ontbreken van een bruggetje over een sloot of een overstapje. Soms kan een klein stukje over het land van een agrariër de route compleet maken. U weet vast veel beter dan wij waar het bij het wandelen in uw buurt aan ontbreekt.

Werkgroep

Vindt u het leuk om mee te denken over wandelroutes? Meld u dan bij ons aan voor de werkgroep Ommetjes rond de dorpskernen. Onder begeleiding van een medewerker van de gemeente gaat de werkgroep aan de slag om te kijken welke ommetjes er zijn, wat daaraan kan worden verbeterd, welke nieuwe routes er bij kunnen komen, etc. Van de leden van de werkgroep wordt verwacht dat zij zoveel mogelijk een beroep doen op het particulier initiatief binnen de gemeente. Maar uiteraard ondersteunt de gemeente de activiteiten van de werkgroep, bijvoorbeeld door het beschikbaar stellen van faciliteiten en expertise, en het bieden van hulp bij het indienen van eventuele subsidieaanvragen.
Wij hopen dat de werkgroep erin slaagt om, in samenwerking met particulieren en met de gemeente, in 2008 een aantal wandelroutes te kunnen presenteren.

Aanmelden / Meer informatie?

Als u vragen hebt of u wilt zich opgeven voor de werkgroep, dan kunt u contact opnemen met Isabelle Teeken.

tel. 0182 - 348484 (op dinsdag, woensdag en donderdag)

i.teeken@gem-vlist.nl


---

| |