Politie Rotterdam Rijnmond


* DRIE GEWONDEN NA BOTSING
PRINS-ALEXANDER - Politiepersoneel van district Oost stelt een nader onderzoek in naar de juiste toedracht van een botsing tussen een automobilist en een lichtmast. Zondagmorgen rond half twaalf belandde een 36-jarige Rotterdammer met zijn auto tegen een lichtmast op de Zevenkampse Ring. Door de botsing raakten de inzittenden bekneld. Zij zijn door de brandweer uit hun benarde positie bevrijd. De slachtoffers, de 36-jarige bestuurder, een 18-jarige vrouw en 3-jarige jongentje, zijn overgebracht naar respectievelijk het IJssellandziekenhuis, het Sint Fransiscus Gasthuis en het Sophia Kinderziekenhuis. Door de Technische Ongevallen dienst is een nader sporenonderzoek ingesteld.


* SNELHEIDSCONTROLE GEHOUDEN
VLAARDINGEN - Naar aanleiding van klachten hield politiepersoneel van district Waterweg-Noord zondagmiddag een snelheidscontrole. Tussen twee en drie uur is met behulp van de laserpatrol de snelheid van diverse voertuigen op de Holysingel gecontroleerd. Zestien automobilisten kregen een bekeuring omdat zij de maximumsnelheid overschreden. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 80 km/uur. Tevens is één bestuurder bekeurd omdat hij links bleef rijden.


* JONGENS MET GESTOLEN FUST AANGEHOUDEN
Surveillerend politiepersoneel zag dat zondagmorgen op de Korte Stadionweg, bij het zien van de politieauto, vier jongens ervandoor gingen. Zij renden weg uit de bosjes aan het Mallegat. Na een korte achtervolging werden twee 17-jarige Rotterdammers aangehouden.
Uit onderzoek in de bosjes bleek er een grote hoeveelheid gestolen fust te liggen. In totaal werden ruim 750 statiegeldflessen aangetroffen. Het fust dat afkomstig was van een nabijgelegen bedrijf werd aan de eigenaar teruggegeven. De beide jongens zijn in gesloten voor nader verhoor. De politie stelt een nader onderzoek in naar de overige verdachten.


* JONGEN AANGEHOUDEN VOOR JOYRIDING
STELLENDAM - Politiepersoneel hield zondagmorgen vroeg een 12-jarige jongen uit Stellendam aan, die de auto van zijn moeder, zonder toestemming had meegenomen. Rond half vijf meldde de moeder bij de politie dat haar zoon de auto had meegenomen. Dit was reeds de tweede keer dat hij dit deed. Surveillerend politiepersoneel zag de jongen rijden. Hij verhoogde echter zijn snelheid dusdanig dat er door de politie, gezien de gevaarszetting, van werd afgezien om hem verder te achtervolgen. Enige tijd later werd de jongen voor zijn woning aan de Schoolstraat aangehouden. De auto werd onbeschadigd teruggevonden aan het Spuipad.