Politie Rotterdam Rijnmond


* FIETSENDIEVEN AANGEHOUDEN
SPIJKENISSE - Politiepersoneel van district De Eilanden hield zaterdagmiddag rond half vier twee fietsendieven aan. Het tweetal, een 21-jarige jongen uit Capelle aan den IJssel en een 17-jarige meisje uit Rotterdam werden door surveillerend politiepersoneel op een herenfiets aangetroffen op de stoep van de Nieuwstraat, ter hoogte van de supermarkt. Na onderzoek bleek de fiets gestolen te zijn. Hierop is het tweetal aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Aldaar bleek tijdens de fouillering dat beide verdachten een vlindermes bij zich hadden en dat de jongen in het bezit was van 13 bolletjes verdovende middelen. Het tweetal is ingesloten voor nader verhoor.


* DIEFSTAL DOOR BABBELTRUC
OVERSCHIE - Een 59-jarige Rotterdamse is vorige week maandag het slachtoffer geworden van een babbeltruc. Bij de woning van de vrouw aan de Lemkensstraat, werd rond half drie aangebeld door een vrouw die zich voordeed als iemand van thuiszorg. Op een gegeven ogenblik meldde zich een tweede vrouw en gingen beiden weg. In de avonduren werd de vrouw opgebeld door iemand die zich voordeed als zijnde een politieagent. Aan de vrouw werd verteld dat haar giropasje was gevonden en dat zij nu haar pincode nodig hadden. Daar het slachtoffer dacht echt met de politie te maken te hebben gaf zij haar pincode. Met als gevolg dat in de dagen erna geld van haar rekening werd gehaald.
Het signalement van de twee zogenaamde thuishulpen is: Een vrouw van rond de 18 tot 20 jaar oud, smal postuur, lengte tussen de
1.55 - 1.60, donker half lang haar. Zij droeg een witte wollen trui en een zwart lederen jack. Zij sprak Nederlands met af en toe een vreemde taal erdoorheen. Het signalement van de tweede vrouw: een vrouw met een fors postuur, tussen de 20 en 30 jaar oud, lengte 1.70 - 1.75, eveneens donker half lang haar. Zij was gekleed in een lederen korte jas.
Mocht u over informatie beschikken of zelf slachtoffer zijn geweest van een dergelijke babbeltruc neemt u dan contact op met het wijkteam Overschie te bereiken via telefoonnummer 0900-8844. De politie wijst er nogmaals op NOOIT uw pincode af te geven.


* JONGEN AANGEHOUDEN VOOR HUISELIJK GEWELD

OVERSCHIE - Politiepersoneelhield vrijdag jl. een 17-jarige Rotterdammer aan die rond half een 's middags zijn moeder mishandelde in hun woning aan de Hondsdijkstraat. Het tweetal kreeg ruzie om een kat waarna de jongen zijn 49-jarie moeder sloeg. De jongen is ingesloten voor nader verhoor.


* MAN AANGEHOUDEN VOOR HUISELIJK GEWELD
OVERSCHIE - Een 28-jarige Rotterdammer is zaterdagavond door politiepersoneel aangehouden nadat hij zijn 30-jarige vriendin had mishandeld. De mishandeling vond rond elf uur plaats in een woning aan de West-Sidelinge Het tweetal kreeg ruzie waarna de man de vrouw sloeg en diverse rekken met cd's vernielde. Hij is ingesloten voor verhoor.